Три українські фільми від фестивалю Docudays UA.

Три українські фільми від фестивалю Docudays UA.

15 Березня 2016
1661
15 Березня 2016
10:33

Три українські фільми від фестивалю Docudays UA.

1661
Цього року оргкомітет Docudays UA — міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, який утринадцяте стартує в Києві 25 березня, — вирішив звернути увагу на тему ілюзій минулого, з якими сьогодні прощається не лише Україна, а й інші країни світу.
Три українські фільми від фестивалю Docudays UA.
Три українські фільми від фестивалю Docudays UA.

"Ми пропонуємо під час цьогорічного фестивалю разом з режисерами, правозахисниками, експертами з прав людини з різних країн, представниками української влади та революціонерами Майдану здійснити інтелектуальний прорив крізь ілюзії", — пояснюють тему Docudays UA "Крізь ілюзії" організатори.

Символом фестивалю 2016 року стане знаменитий "олімпійський ведмедик", який для багатьох українців був ілюзією радянського благополуччя і до сьогодні лишається в кожному з нас, коли ми жалкуємо за минулим чи з легкістю погоджуємося на те, проти чого самі ж боролися.

Однією з найважливіших подій на цьогорічному Docudays UA стане запуск національного конкурсу документального кіно DOCU/Україна, на який члени журі відібрали 12 короткометражних стрічок молодих українських авторів.

"Ще кілька років тому я ледве знаходив фільми для фестивалю: все було таким традиційним і офіціозним. А зараз, навпаки, багато щирості. Окрім того, тепер неправильно говорити, що українське кіно кудись має інтегруватися: воно вже існує за межами України й нормально себе там почуває", — розповідає про учасників українського конкурсу програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман.

Традиційно на фестивалі будуть показані найкращі вітчизняні й закордонні фільми в рамках конкурсної і позаконкурсної програм, а також відбудуться майстер-класи, виставки, дискусії, "круглі столи" і заходи для дітей.

Напередоні фестивалю Docudays UA та УП.Культура відкривають на три дні онлайн-доступ до фільмів минулорічних учасників позаконкурсної програми DOCU/Україна — документальних стрічок українських режисерів Світлани Шимко, Аліси Коваленко та Вадима Ількова.

Доступ до фільмів було відкрито з 11-го до 13 березня.

"МЕДИК ІДЕ ОСТАННЬОЮ" (26:35)

За сюжетом фільму Світлани Шимко лікарка-волонтерка Таня, яка була на Майдані впродовж найкривавіших днів революції, після припинення вогню лишається в Києві лікувати поранених. Коли починається війна на сході України, Таня вирішує їхати на фронт…

"СЕСТРА ZO" (59:59)

Головна героїня фільму Аліси Коваленко та Любові Дуракової — колишня футболістка на ім’я Zo.  Покинувши спорт, вона змушена боротися за виживання й заново шукати себе…

"ВАЛЬС АЛЧЕВСЬК" (55:15)

Події фільму Вадима Ількова відбуваються у травні 2014 року.

В садибі Мсциховського неподалік від Алчевська для роботи над музично-літературним проектом "Розділові" зібрались письменник Сергій Жадан, музиканти Олексій Ворсоба, Влад Креймер та режисерка Ольга Михайлюк… 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду