Господарський суд Києва завтра розгляне справу про бездіяльність Нацради, яка не заборонила показ телереклами тогових марок алкогольних напоїв, УНІАН

17 Червня 2002
819
17 Червня 2002
17:22

Господарський суд Києва завтра розгляне справу про бездіяльність Нацради, яка не заборонила показ телереклами тогових марок алкогольних напоїв, УНІАН

819
Господарський суд Києва завтра розгляне справу про бездіяльність Нацради, яка не заборонила показ телереклами тогових марок алкогольних напоїв, УНІАН
Київ. 17 червня, УНІАН. Господарський суд міста Києва о 9.15 18 червня розпочне розгляд справи про бездіяльність Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Як повідомили УНІАН Господарському суді столиці, рішення про порушення справи ухвалив суддя О.ПИЛИПЕНКО, розглянувши позовну заяву Благодійного фонду «Заради людини» та Громадської організації «Комітет захисту прав споживачів фінансових послуг» стосовно показу реклами торговельних марок алкогольних напоїв в ефірі телерадіокомпаній "1+1" та "Інтер". Позивачі вважають, що необхідно зобов’язати Нацраду з питань телебачення та радіомовлення заборонити показ телерадіокомпаніями "1+1" та "Інтер" реклами торгових марок "Мягков", "Вдала", "Старий друже", "Nemiroff ", "Гетьман", SV («Cоюз-Віктан»). У позовній заяві зазначається, що ці торгові марки зареєстровані відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» виробниками алкогольних напоїв саме як знаки для алкогольних напоїв. Благодійний фонд та громадська організація вважають, що аудіовізуальна інформація, що міститься у рекламі зазначених торгових марок, однозначно вказує на товар - алкогольні напої, а саме - на горілку, яка продається під цими зареєстрованими товарними знаками. «Таким чином, фактично здійснюється реклама алкогольних напоїв, що прямо заборонено ст. 31 Закону України «Про телебачення та радіомовлення» та ст. 21 Закону України «Про рекламу». Крім того, вказана реклама містить ознаки, вказані у ст. 10 Закону України «Про рекламу», що дає визначення недобросовісної реклами», - зазначається в позовній заяві.

Таким чином, вважають позивачі, порушуються права членів їхніх організацій як споживачів достовірної інформації.

Зауважуючи, що Нацрада з питань телерадіомовлення відповідно до ст. 27 Закону України «Про рекламу» вправі заборонити рекламу, що порушує законодавство, просить суд зобов’язати Нацраду з питань телебачення та радіомовлення заборонити показ телерадіокомпаніями "1+1" та "Інтер" реклами торгових марок "Мягков", "Вдала", "Старий друже", "Nemiroff ", "Гетьман", SV («Cоюз-Віктан»), а також зобов’язати Нацраду накласти попередження на телерадіокомпанії "1+1", "Інтер" за порушення вимог законодавства України про телебачення та радіомовлення та зобов'язати усунути ці порушення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
819
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду