Військовий госпіталь на Донбасі: ремонтний десант, нестача ліків і паперова армія

15 Серпня 2015
391
15 Серпня 2015
15:41

Військовий госпіталь на Донбасі: ремонтний десант, нестача ліків і паперова армія

391
Військовий госпіталь на Донбасі: ремонтний десант, нестача ліків і паперова армія

 

 

 

Військовий госпіталь в Донецькій області створили майже з нуля. Службовці медичної роти самі зробили ремонт, підтримують порядок і при цьому встигають їздити на передову рятувати солдатів.

 

 

Все необхідне для госпіталя зібрали через волонтерів, місцеві жителі також не залишились осторонь, допомагали, чим могли.

 

Самі лікарі називають себе «ремонтно-медичним десантом». Спочатку будівля, яку вдалося перетворити на госпіталь, була без води, світла і каналізації.

 

Зараз медустанова може прийняти до 20 пацієнтів, всередині облаштована кухня, палати, кімнати медперсоналу, є навіть душова кабіна з радіо, подарована волонтерами.

 

За словами службовців роти, а більша частина їх — це мобілізовані лікарі із Західної України, зараз у ЗСУ діє окрема УПА (українська паперова армія).

 

Вся документація досі ведеться за обліковими книгами, коли в інших країнах це робиться в комп’ютерному варіанті.

 

«Вони виправдовують це тим, що краще буде облік. Але я то знаю, що є у нас такі, хто вводить електронний облік. Коли вся інформація у тебе на флешці і при будь-якому обстрілі ти її збережеш і зможеш потім надати. А журнали згорять за пару хвилин, а потім півтора роки мені їх відновлювати. Але я ось, наприклад, якщо зараз поїду на передову, то цими папірцями я там займатися не буду, чекати три тижні, коли йде обстріл щоб забезпечити бійців ліками, немає сенсу «, — ділиться подробицями служби військовий лікар Олександр і просить не називати його справжнього імені і точного місця дислокації госпіталю.

 

Поставки медикаментів розраховані на мирний час, та й то по формі радянських часів, тому ліків не вистачає. Виходить, що все впирається в заявку, її розглядають тиждень, потім через сім днів приходить відповідь. У підсумку доходить до трьох тижнів, поки медчастини отримають певні медикаменти, діляться військові.

 

У цьому плані армію знову рятують волонтери. Вони привезуть що завгодно за день, максимум півтора.

 

Лікарі зазначають, що в госпіталях не вистачає знеболюючих, нестероїдних протизапальних засобів, розчинів, шприців. Але при цьому кажуть, що достатньо зброї, якісних бронежилетів і касок.


IMG_0049 (2) IMG_0047 (2) IMG_0040 (3) IMG_0037 (5) IMG_0033 (2) IMG_0029 (3) IMG_0019 (2)

 

«Громадське телебачення Одеси»

 

Матеріал створено в рамках проекту ГО «Детектор медіа-«Донбас: чесно»

 

«Донбас: чесно» - проект ГО «Детектор медіа», спрямований  на налагодження діалогу між Сходом та рештою України і висвітлення соціальних проблем українського Донбасу, про які нині недостатньо говорять центральні ЗМІ. 

 

До проекту залучено 40 регіональних журналістів (преса, онлайн, телебачення) з різних областей України. Протягом восьми місяців (квітень - листопад 2015 року) вони будуть їздити у відрядження на прифронтовий Донбас, аби підготувати матеріали про проблеми місцевого населення для власних ЗМІ та для републікації на «Детектор медіа», а також для щомісячного ток-шоу «Донбас: чесно», яке ГО «Детектор медіа» виробляє у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.  

 

Проект «Донбас: чесно» реалізується ГО «Детектор медіа» спільно з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду