Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську

Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську

3 Липня 2015
1192
3 Липня 2015
18:39

Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську

1192
Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську
Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську
Щодня по допомогу від ООН у Краматорську можуть прийти лише 100 потребуючих вимушених переселенців з окупованих територій. У загальному офіційному списку їх зареєстровано понад  18 тисяч. Це означає, що далеко не кожен отримає мінімальний пакунок.  Координаторка видачі допомоги від організації "SOS-Краматорськ",  стискаючи в руках список, пояснює, що якби сюди у перший день роздачі прийшли всі охочі, як місяць тому – то знесли би двері.
 
 
 

У середу Комісар Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги - Христос Стиліанідес - відвідав Краматорськ. У пункті роздачі гуманітарної допомоги на складі організації "SOS-Краматорськ" він розмовляв з переселенцями, на власні очі оцінив ситуацію, сказав, що солідарність Європейського союзу міцна, реальна і довгострокова і українці, котрі потребують допомоги, не залишаться наодинці зі своєю бідою. У 2014-2015 роках у відповідь на кризу від російської війни в Україні країни ЄС виділили допомогу в розмірі 140 мільйонів євро, для того, щоби забезпечити потреби постраждалих - з них 26 мільйонів гуманітарної допомоги ЄС спрямованої на надання першочергової допомоги для найбільш незахищених категорій переселенців, а також вирішення термінових питань із відбудови інфраструктури на територіях, що постраждали від конфлікту. Також було виділено 4,1 мільйонів євро для розширення моніторингу в сфері захисту прав. Теж продовжуватиметься діяльність у сфері відновлення будівель та надання непродовольчої допомоги найбільш вразливим категоріям населення. Найближчим часом Україна отримає додаткових 15 мільйонів допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Після півгодинної зустрічі Єврокомісар Христос Стиліанідес поїхав на інші зустрічі у Краматорьку, попрощавшись із усміхненими  переселенцями,  які щиро раділи допомозі від ООН,  але далі залишилися чекати в довжелезній черзі. Куди ж податися решті  людей,  які залишили всі свої речі на окупованих територіях і почали нове життя у Краматорську й околицях та не отримають допомогу від ООН?  У місті відкриті близько десятка доброчинних організацій, в які запрошують приходити і обіцяють надати допомогу. Проте отримують її найчастіше лише переселенці найбільш незахищених категорій, тому знову ж таки тисячі людей залишаються без елементарних засобів для існування.

 

 

 


 

 

Христина Грищук, фото авторки, «День»
 

Матеріал створено в рамках проекту ГО «Детектор медіа-«Донбас: чесно»

 

«Донбас: чесно» - проект ГО «Детектор медіа», спрямований  на налагодження діалогу між Сходом та рештою України і висвітлення соціальних проблем українського Донбасу, про які нині недостатньо говорять центральні ЗМІ. 

 

До проекту залучено 40 регіональних журналістів (преса, онлайн, телебачення) з різних областей України. Протягом восьми місяців (квітень - листопад 2015 року) вони будуть їздити у відрядження на прифронтовий Донбас, аби підготувати матеріали про проблеми місцевого населення для власних ЗМІ та для републікації на «Детектор медіа», а також для щомісячного ток-шоу «Донбас: чесно», яке ГО «Детектор медіа» виробляє у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.  

 

Проект «Донбас: чесно» реалізується ГО «Детектор медіа» спільно з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

Loga donorow

 

telekritika-big-1

 

PKWD

 

sdp_logo
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Христина Грищук, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду