detector.media
03.07.2015 18:39
Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську
Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги роздав гумдопомогу в Краматорську
Щодня по допомогу від ООН у Краматорську можуть прийти лише 100 потребуючих вимушених переселенців з окупованих територій. У загальному офіційному списку їх зареєстровано понад  18 тисяч. Це означає, що далеко не кожен отримає мінімальний пакунок.  Координаторка видачі допомоги від організації "SOS-Краматорськ",  стискаючи в руках список, пояснює, що якби сюди у перший день роздачі прийшли всі охочі, як місяць тому – то знесли би двері.
 
 
 

У середу Комісар Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги - Христос Стиліанідес - відвідав Краматорськ. У пункті роздачі гуманітарної допомоги на складі організації "SOS-Краматорськ" він розмовляв з переселенцями, на власні очі оцінив ситуацію, сказав, що солідарність Європейського союзу міцна, реальна і довгострокова і українці, котрі потребують допомоги, не залишаться наодинці зі своєю бідою. У 2014-2015 роках у відповідь на кризу від російської війни в Україні країни ЄС виділили допомогу в розмірі 140 мільйонів євро, для того, щоби забезпечити потреби постраждалих - з них 26 мільйонів гуманітарної допомоги ЄС спрямованої на надання першочергової допомоги для найбільш незахищених категорій переселенців, а також вирішення термінових питань із відбудови інфраструктури на територіях, що постраждали від конфлікту. Також було виділено 4,1 мільйонів євро для розширення моніторингу в сфері захисту прав. Теж продовжуватиметься діяльність у сфері відновлення будівель та надання непродовольчої допомоги найбільш вразливим категоріям населення. Найближчим часом Україна отримає додаткових 15 мільйонів допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Після півгодинної зустрічі Єврокомісар Христос Стиліанідес поїхав на інші зустрічі у Краматорьку, попрощавшись із усміхненими  переселенцями,  які щиро раділи допомозі від ООН,  але далі залишилися чекати в довжелезній черзі. Куди ж податися решті  людей,  які залишили всі свої речі на окупованих територіях і почали нове життя у Краматорську й околицях та не отримають допомогу від ООН?  У місті відкриті близько десятка доброчинних організацій, в які запрошують приходити і обіцяють надати допомогу. Проте отримують її найчастіше лише переселенці найбільш незахищених категорій, тому знову ж таки тисячі людей залишаються без елементарних засобів для існування.

 

 

 


 

 

Христина Грищук, фото авторки, «День»
 

Матеріал створено в рамках проекту ГО «Детектор медіа-«Донбас: чесно»

 

«Донбас: чесно» - проект ГО «Детектор медіа», спрямований  на налагодження діалогу між Сходом та рештою України і висвітлення соціальних проблем українського Донбасу, про які нині недостатньо говорять центральні ЗМІ. 

 

До проекту залучено 40 регіональних журналістів (преса, онлайн, телебачення) з різних областей України. Протягом восьми місяців (квітень - листопад 2015 року) вони будуть їздити у відрядження на прифронтовий Донбас, аби підготувати матеріали про проблеми місцевого населення для власних ЗМІ та для републікації на «Детектор медіа», а також для щомісячного ток-шоу «Донбас: чесно», яке ГО «Детектор медіа» виробляє у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.  

 

Проект «Донбас: чесно» реалізується ГО «Детектор медіа» спільно з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

Loga donorow

 

telekritika-big-1

 

PKWD

 

sdp_logo
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY