Золотий годинник Кагаловського

Золотий годинник Кагаловського

7 Травня 2013
2712

Золотий годинник Кагаловського

2712
Половина тижневиків повідомила про конфлікт на ТВі, Арбузов на «Інтері» знов посилає сигнали Кличку, а «Україна» демонструє доброчинність Королевської. Огляд телевізійних тижневиків за 28 квітня 2013 року.
Золотий годинник Кагаловського
Золотий годинник Кагаловського

Невеличка інтрига 28 квітня: сповістять чи не сповістять тижневики про конфлікт на телеканалі ТВі? Чи підпадає ця історія під неформальну, але сувору вимогу не «піарити» «конкурентів», себто будь-які інші ЗМІ? Чи скандальний потенціал та прихований політичний підтекст цієї історії переважать? У результаті тижневики поділилися навпіл: 5 канал, «1+1» та «Інтер» розповіли про конфлікт на останньому опозиційному телеканалі, а «Україна», Перший національний та ICTV промовчали, хоча в щоденних новинах канали Віктора Пінчука висвітлювали ці події. Що ж, на заміну був великий вибір пам’ятних дат, катастроф і негараздів – жорстоке вбивство у Бєлгороді, напад на інкасаторів в Одесі, автокатастрофа в Нікополі, стрілянина в Харкові і Римі, річниця Чорнобиля, обвал у Бангладеш (sic!), пожежа у психлікарні в Підмосков’ї тощо. «Україна», до речі, повторила свій успіх минулого випуску, скерувавши до російського Бєлгорода свого кореспондента Сергія Кудімова, який підготував ексклюзивний репортаж про резонансний злочин.

Розповідаючи про випадок у Києві, коли співробітники приватної клініки Healthy and Happy не допомогли пораненому чоловікові, що в результаті помер на вулиці неподалік, ведучий «Событий недели» Андрій Данилевич сказав: «Это самая резонансная история, которую на этой неделе обсуждает вся страна». Про ТВі, натомість, ні слова. Що ж, кому що…

«ТСН.Тиждень» розповів про події на каналі ТВі повідомленням, що розпочинається з оцінок: «гучний медійний скандал» і «зміна менеджменту, яка відбувалася у дивний спосіб», проте загалом події в ньому відображено адекватно. Наводять і два рівнозначних за обсягом і змістом синхрони – Костянтина Кагаловського та Олександра Альтмана, кожен із яких претендує на звання власника ТВі. А ось «Подробности недели» на «Інтері» присвятили темі цілий сюжет (автор – Олеся Комарницька», якому передувала насичена оцінками підводка: «Силовой захват, забастовка, и никакого эфира. Украинский телеканал ТВі на этой неделе взбудоражил общественность и средства массовой информации. Яркая картинка – милиция и бастующие журналисты, интересное содержание – громкие заявления о рейдерской атаке, эпопея со сменой собственника и руководства». У матеріалі звучать синхрони переважно страйкарів-протестувальників (Мустафи Найєма, звільненого Павла Шеремета, Романа Недзельського), а також директора офшорної компанії Ортодоксії Нікії та Костянтина Кагаловського; їм протиставлені по одному коментарю Олександра Альтмана та Артема Шевченка. Під час синхрону Кагаловського камера промовисто фокусується на золотому годинникові:

Чомусь не відображена в інтерівському матеріалі та ключова роль, яку відіграв у силовій зміні керівництва каналу Микола Княжицький, який заявив, що «виходить із конфлікту», лише після публічної вимоги свого фракційного лідера Арсенія Яценюка. А також – і це вже скидається на свідоме замовчування – численні заяви обох сторін про політичний підтекст конфлікту (нагадаємо, Микола Княжицький стверджував, що Альтман «рятує» канал від продажу Медведчуку та Хорошковському, а чимало експертів убачають у тій легкості, з якою відбулось захоплення каналу, сприяння влади). Таким чином, «Інтер» підійшов до фактажу в цій історії вельми вибірково, дібравши лише найбільш зовнішні, поверхові моменти та подавши конфлікт як суто бізнесовий. До речі, не зайвим було б пояснити, що за канал ТВі, адже частина глядачів «Інтера» просто не знають про його існування та специфіку.

У програмі «Час: Підсумки тижня» 5-го каналу темі ТВі виділили чільне місце (що, загалом, відповідає пропорціям значущості тем тижня для політично стурбованої спільноти користувачів соціальних мереж; а що, тільки «Україні» можна починати програму зі звістки про перемогу «Шахтаря» та грати We Are The Champions на честь колег по SCM?). На противагу інтерівському тижневику, тут зробили наголос саме на політичному підтексті, назвавши навіть прізвище Сергія Арбузова як імовірного «бенефіціара» скандалу:

«Без ефіру цього тижня опинились журналісті ТВі. У понеділок на вході їх зустріла озброєна охорона, молодики міцної статури та колега, який заявив, що відтепер він – директор каналу. За одну ніч компанія змінила власника. Замість російського політвигнанця Костянтина Кагаловського ним став американець з Одеси Олександр Альтман. Вчорашній інвестор назвав події рейдерською атакою. Новоявлений менеджмент – порятунком каналу від купівлі чи то Віктором Медведчуком, чи то Валерієм Хорошковським. Протягом тижня сторони демонстрували юридичні докази незаконності дій одна одної. Однак вийти в ефір і розповісти про медіаскандал журналістам було не дозволено. Новоявлений директор замкнув кімнату, з якої веде мовлення канал. Колектив оголосив страйк, умови виходу з якого – оголошення справжнього власника каналу, відсторонення від роботи нового директора, збереження робочих місць та невтручання у роботу журналістів. Вони переконані: без сприяння влади таких стрімких пертурбацій на каналі, який називав себе останнім бастіоном свободи, відбутись не могло. Головний редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова, яка стала одним з арбітрів у переговорах між колективом та новим менеджментом, називає Сергія Арбузова ймовірним новим власником ТВі. Та хто б не володів каналом, доля його колективу залишається підвішеною».

Заради справедливості слід зауважити, що ТВі являв собою винятковий для України приклад ЗМІ, що повідомило – бодай пунктирно – про корпоративний конфлікт усередині себе самого: сайт каналу tvi.ua публікував позицію всіх сторін та різні думки сторонніх людей (зокрема й автора цих рядків) про те, що відбувалося з каналом, а Мустафі Найєму дали змогу озвучити вимоги колективу в ефірі своєї програми. Це досить багато і для українських, і навіть для західних медійних реалій (де, втім, із рейдерським захопленням мали б розібратись не журналісти, а правоохоронці), і нарікати на відсутність доступу до ефіру – це, певно, надмірність. Та й саме твердження, що «репортери опинились без ефіру», є не зовсім коректним, адже нове керівництво закликало колектив ТВі виконувати свої обов’язки, пропонуючи, зокрема, висвітлювати й конфлікт на каналі.

У сюжеті Олександра Аргата є все те, чого бракує матеріалові на «Інтері», аж до пояснення видимої частини схеми власності ТВі та додаткової історії про начебто рейдерське захоплення Олександром Альтманом іншої компанії (щоправда, цій історії забракло балансу). Проте є тут і свої хиби – недостовірні посилання. Наприклад, оце: «Чутки про продаж ТВі у ЗМІ курсують уже кілька тижнів. Серед охочих придбати опозиційний канал називали бізнесмена Сергія Курченка, якого вважають близьким до Сергія Арбузова. Княжицький же намагається пояснити дії Альтмана ледь не порятунком каналу від зазіхань кума Путіна Віктора Медведчука». Без конкретних посилань на ЗМІ та всі озвучені ними версії виходить, що журналіст змішав грішне з праведним. Адже, у пресі публікувалися, скажімо, й повідомлення про начебто купівлю Хорошковським ТВі «за 320 мільйонів», які вочевидь були звичайною медійною артпідготовкою перед зміною власника.

Отже, з усіх, хто таки визнав конфлікт на ТВі гідним висвітлення, найповнішу картину змалював 5 канал. Чого не було в жодному матеріалі, то це експертної думки – хоча і медіа-, і політичні експерти мали би що сказати: одні – про послужний список Миколи Княжицького, інші – про гіпотезу щодо тіні «Сім’ї» за спиною нових претендентів на ТВі.

Чорнобильська тема була не лише актуальна з огляду на річницю, але й актуалізована черговими заявами про посилення соціального захисту постраждалих від катастрофи, зробленими Віктором Януковичем на видовищному тлі. «Україна» вирішила розповісти про зміст цих заяв двічі – прямою і непрямою мовою (певно, щоб краще зрозуміли):

«На этой неделе, в 27-ю неделю годовщины аварии на Чернобыльской АЭС чернобыльцам пообещали найти больше денег на социальную и медицинскую помощь. Причем настоящим чернобыльцам. Прежде чем увеличивать финансирование, президент Виктор Янукович поручил правительству тщательно проверить каждого, кто пользуется льготами ликвидаторов или пострадавших.

Виктор Янукович, президент Украины: "Уряду необхідно найти можливість збільшити державні витрати на соціальний і медичний захист громадян України, які постраждали на Чорнобильській АЕС під час катастрофи. Державна допомога має надаватись виключно тим, хто дійсно її потребує і має на це законне право. Прошу профільні органи центральної влади провести ретельну перевірку списків осіб, які отримують допомогу"». Зауважмо, що поки що заява Януковича безпредметна – він лише говорить, що уряду «необхідно», але про яке саме збільшення і яких саме витрат ідеться, не вточнює.

А ось у подальшому сюжеті дивним чином виникає міністр праці й соціальної політики Наталія Королівська. Йдеться про те, як пані Королевська відвідала поселення в зоні відчуження ЧАЕС; на словах про те, які реформи полегшать життя тутешнього люду, на екрані видно, як до селянських дворів заносять коробки з харчами. Ніби ж і виборів немає – навіщо це?

Несподівано цікавий підхід до чорнобильської теми знайшли творці «Підсумків тижня» Першого національного: «На цій темі активно заробляє Голлівуд. А документалісти за неї отримують нагороди. 27 років тому люди, які першими показали всьому світові палаючу станцію, на визнання чи гроші не претендували – вони просто робили свою роботу. Ці кадри заслуговують на "Оскар", а за них платили життям. Ми вирішили знайти операторів, які у перші тижні поїхали в радіаційне пекло. Принаймні тих, хто ще лишився в живих». Щоправда, підводка до матеріалу нагадує результат роботи програми-генератора випадкових штампів, однак сам сюжет Людмили Сивак цікавий та цінний для історії. Також характерно, що випуск обійшовся зовсім без політики – навіть без обіцянок Януковича краще допомагати чорнобильцям. ICTV та «1+1» обмежились повідомленнями з відповідним відеорядом, нагадавши своїм глядачам про трагедію та її далекосяжні наслідки.

Приїзд делегатів Євросоюзу та їхнє спілкування з Віктором Януковичем ICTV подав одним повідомленням із іншою резонансною, але не досить детально висвітленою більшістю тижневиків подією: рекомендацією відповідної комісії при главі держави не милувати Юлію Тимошенко. Ось як це звучало в ефірі: «Для помилування Юлії Тимошенко поки немає підстав. Комісія при Президентові України рекомендувала Віктору Януковичу відхилити прохання про звільнення екс-прем’єрки. Аргументи такі: по-перше, досі не завершено судові слухання у справах проти Тимошенко, по-друге, висунуті обвинувачення надто вагомі, і по-третє, ув’язнена відбула тільки незначну частину із призначеного покарання. Разом з тим, Європа не втрачає надії. Цього тижня до Києва завітали міністри закордонних справ чотирьох європейських країн». Скидається на те, що звільнення Тимошенко подається як таке собі благодіяння, якого Європа принижено сподівається від чинного керівництва України (до речі, не зайвим було б зазначити, чиє прохання про звільнення Тимошенко відхилила комісія – адже не всі знають, що ув’язнена екс-прем’єрка не сама просила її випустити). «Україна має розібратися з виборами у п’яти проблемних округах і ухвалити нове виборче законодавство, вирішити проблему вибіркового правосуддя, зокрема, це стосується справи Тимошенко, і почати реформу прокуратури. Причому, працювати над усім цим має і влада, і опозиція. Відповідальність повинні розділити всі», – йдеться далі. Детально й змістовно розібрала причини, обставини й наслідки приїзду європейців Марія Коренюк у програмі «Час: Підсумки тижня» 5-го каналу. А «Україна», натомість, іронічно наголосила, що вимог до України забагато:

Кореспондент «Событий недели» Борис Іванов підготував матеріал про ситуацію в опозиційному таборі, розпочавши його метафорично-інфотейнментним стендапом на футбольному полі. Порівнювати політичний конфлікт із футболом загалом десь так само банально, як і з війною, проте, судячи з залучення до коментування ситуації нашого улюбленого політексперта Володимира Фесенка – і тільки його з-поміж усіх можливих експертів у цій галузі – за оригінальністю журналіст і не гнався. Але найдивніше в цьому матеріалі – відсутність балансу: на адресу опозиціонерів лунає ціла низка звинувачень (деякі озвучені колишнім бютівцем Сергієм Міщенком), але майже на жодне з них не дається відповіді опонентів. До того ж, у ході сюжету міняється його тема – йдеться вже не про опозицію, а про велику геополітику, приїзд європейських міністрів, євроінтеграцію, Путіна… При цьому автор і далі намагається розвивати метафору гри, а Сергієві Міщенку та Володимирові Фесенку знаходиться що сказати і з цих тем. А сам Борис Іванов дозволяє собі твердження, які потребують додаткового пояснення або посилання на джерела – наприклад, «пока для потепления отношений с Украиной Европе хватило и освобождения Юрия Луценко». Дивний матеріал: якщо в нього була закладена якась маніпулятивна мета, то з її реалізацією перемудрили, а якщо журналіст закрутив таку багатоповерхову конструкцію з власної волі, то йому та його керівництву можна адресувати його власну пораду: «чтобы забить гол, нужно играть, а не играться».

«Факти тижня» теж потішили своїх глядачів інфотейнментом – у сюжеті Руслана Тарасова мер Одеси Олексій Костусєв власноруч розбиває шибки в начебто незаконно збудованій «будці»:

Образ Костусєва видається тут дещо ідеалізованим – одесити можуть чимало цікавого розповісти про свого міського голову, після чого рука журналіста навряд чи піднялася б зобразити мера Одеси полум’яним борцем за збереження міських земель. Сюжет, до речі, завершується фразою «нашим судам, схоже, навіть міністри не указ». Редактори «Фактів тижня», вичитуючи тексти сюжетів, під кінець не розслабляйтесь! :) І в підводки також зазирайте, а то Одеса в Оксани Соколової названа «курортною Пальмірою».

Азад Сафаров у програмі «Час. Підсумки тижня» 5-го каналу розслідував закупівлю продуктів для їдальні Адміністрації Президента та Верховної Ради за неймовірно завищеними цінами. І тут знадобився довгий інфотейнментний вступ – прогулянки базарами та супермаркетами з метою пересвідчитись у самоочевидному факті, що цибуля не коштує 168 гривень за кілограм:

Проте після цього вступу журналіст усе-таки починає шукати зустрічі з представниками компаній, які купують і продають дорогі продукти. Що йому не вдається. На жаль, жодних коментарів від чиновників, відповідальних за ці закупівлі, глядачі не почули, отже, сюжет став іще одним експонатом у музеї медійних звинувачень без відповіді на адресу чинної влади.

А ось на «Інтері» відбувся несподіваний (хоч і небезпідставний) бенефіс урядовців – ексклюзивні інтерв’ю відразу двох віце-прем’єрів, Юрія Бойка та Сергія Арбузова. Після довгої серії кримінальних тем на початку «Подробности недели» перейшли до теми газової.

Юрій Бойко, відповідаючи на запитання Олега Панюти, відразу жбурнув звинувачення на адресу «попередників»: «…Мы чем больше покупаем газ из других источников, тем меньше мы покупаем газ по кабальному контракту, который был подписан предыдущим правительством и который практически не дает развиваться нашей экономике. И чем больше мы в Европе покупаем газ, мы начали это делать осенью прошлого года, естественно, меньше идут закупки по контракту из России». У матеріалі, що передував розмові, бачимо справжнісіньку пропаганду:

«Казалось бы, в чём криминал? Газ, купленный у России какой-либо страной, уже не российский. И эта страна вправе распоряжаться топливом как угодно. И, тем не менее, возмущение "Газпрома" на лицо. Страсти вокруг главных газовых вентилей кипят. Но они не очень-то интересуют тех, кто ежедневно дежурит у персональных газовых конфорок. Для украинцев, прежде всего, важно, чтобы газ в доме был, и был недорогой. Сограждан на этой неделе вновь успокаивал Николай Азаров: тарифы поднимать не будут, пока идут переговоры с Россией».

Після років телевізійних та газетних з’ясувань газових стосунків уже, напевно, в найглухіших закутках, куди доходить сигнал телеканалу «Інтер», знають, що в персональних газових конфорках горить газ, видобутий в Україні. А закуплений в Росії потрапляє до підприємств, тож підвищення цін на газ для громадян напряму російсько-українських відносин не стосується. Не міг цього не знати й Олег Панюта, однак він без заперечень «проковтнув» твердження Бойка про те, що «Нафтогаз України» «покупает газ по 400 долларов по российскому контракту, а продает теплокоммунэнерго по 150. И вот эта разница ложится на "Нефтегаз", потому что когда стал вопрос – поднимать тарифы или нет для того, чтобы выровнять, позиция президента была такова, что мы не можем перекладывать вот этот контракт кабальный на плечи людей, поэтому эту задачу сегодня выдерживает "Нефтегаз" за счет других более прибыльных сфер деятельности. Это добыча и продажа газа собственной добычи, транзит газа, вот за счет этого мы в какой-то степени сдерживаем вот эту разницу в ценах». Якщо «Нафтогаз» продає людям за ціною мало не втричі нижчою за закупівельну російський газ, то кому він продає український? Скільки загадок! Пояснювати ці моменти, схоже, не входить у плани телеканалу Фірташа й Льовочкіна.

«ТСН. Тиждень» також говорив про газотранспортний консорціум, але занадто стисло – натомість, не забувши, як «Інтер», про баланс: «Трубу хочуть продати. Сенсаційний законопроект зареєстрував уряд. Він просить парламент дозволити приватизацію газотранспортної системи України. Навіть частинами. Досі це забороняє закон, ухвалений ще з ініціативи Юлії Тимошенко. Кому будуть продавати – не ясно. Утім, стратегічна труба завжди вабила росіян. Один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив: уряд хоче вкрасти об’єкт державної власності».

Сергія Арбузова Олег Панюта дбайливо (який контраст із тональністю розмови з Петром Симоненком минулої неділі) розпитував про наміри української делегації, що готувалась вирушати до Брюсселя – на переговори з євроструктурами. Здається, що після розмови з Юрієм Бойком, близьким до власників «Інтера», поява у програмі  Арбузова теж була своєрідним балансом, з огляду на вочевидь непрості стосунки між двома групами впливу у владі. Арбузов також продовжив (початок ми бачили на ICTV попередньої неділі) посилати дивні меседжі на адресу Віталія Кличка у відповідь на запитання Олега Панюти, яке дуже скидається на домашню заготовку:

«Олег Панюта: Вы высказали свою точку зрения по поводу неголосования некоторых оппозиционных политиков, в том числе и Виталия Кличко. Вы уверены, что оппозиция сознательно в своей части, в некоторой, не голосовала за отставку правительства?

Сергій Арбузов: "Вообще удивительная история, конечно. Ещё раз убеждаюсь, что не всегда нужно говорить о том, о чем думаешь. Я действительно считаю, что умные вещи делают те люди, которые созрели к этому. Если кого-то это обидело – я готов забрать свои слова обратно. Это первое. Что касается дальнейшей работы, я считаю, что оппозиции пора брать на себя ответственность вместе с правительством за действия, которые она предпринимает, и вместе искать решение. Я уже вижу, что идет диалог, мы конструктивней общаемся, Рада уже работает. Уверен, что в ближайшее время мы найдем понимание, и наша работа будет очень плодотворной для конечных потребителей нашей работы – для граждан Украины"». Як і минулого разу на ICTV, опозиції не було дано змоги відповісти на ці натяки, хоча можливість така була, адже інтерв’ю демонструвалось у запису. Цікаво, чи бодай якийсь із тижневиків запросить урешті-решт Віталія Кличка, щоб увіч запитати про причини неголосування за відставку уряду?

Верстка підсумкових інформаційно-аналітичних програм за 28 квітня 2013 року

Перший національний, «Підсумки тижня»

Україна вшанувала пам’ять жертв катастрофи на ЧАЕС

У Бєлгороді чоловік застрелив шістьох людей

Українцям варто готуватися до серйозних землетрусів

Українських жінок вчать завойовувати чоловічі серця

7-місячній Ярославі Жунь потрібна допомога на лікування

На лікування Юрія Веременка вдалося зібрати близько 70 тисяч гривень

В Україні вшановують пам’ять Миколи Вінграновського

У столиці відбувся марафон

Наближаються травневі свята

Травень – найкращий час відвідати старовинні українські замки

«1+1», «ТСН. Тиждень»

У Бангладеш обвалилась 8-поверхова будівля

В російському Бєлгороді чоловік застрелив шістьох людей

Україна згадувала жертв трагедії на ЧАЕС

Розмови про дозвіл на володіння зброєю знову стали актуальними

Ніну Москаленко таки виселили з власного будинку

Майже тиждень страйкують журналісти каналу ТВі

Огляд подій тижня

Американським спецслужбам вдалося встановити натхненника бостонського теракту

М'ясо стає недосяжним делікатесом

Правоохоронці закликають подбати про безпеку власного майна

Людство переживає глобальні зміни клімату

Учасники експерименту «90-60-90» вирушили в монастир

Православні відзначають Вербну неділю

«Інтер», «Подробности недели»

П’яний водій збив на переході трьох хлопчиків

Стрілянина на харківській АЗС

Італієць, що розізлився на політиків, відкрив вогонь у Римі

Росія проти реверсних поставок газу в Україну

Гість програми – Юрій Бойко, віце-прем’єр-міністр України

Путін намагався заманити Україну в ТС обіцянками економічної вигоди

Янукович зустрівся з європейськими політиками

Гість програми – Сергій Арбузов, перший віце-прем’єр-міністр України

Українські діти страждають через неякісні вакцини

Журналісти «Подробностей» з’ясовували, як насправді помер Гітлер

На телеканалі ТВі розгорнулася епопея зі зміною власника й керівництва

Українці з профзахворюваннями не можуть довести причину своєї хвороби

На «Інтері» відбудеться фінал проекту «Великі танці»

ICTV, «Факти тижня»

Чергові смерті мирного населення примусили задуматися над дозволом на продаж зброї

У центрі Києва зарізали чоловіка

Під час пожежі в психіатричній лікарні у Підмосков’ї загинули 38 людей

Трагедії на Чорнобильській АЕС виповнилося 27 років

Комісія при президентові не бачить підстав для помилування Тимошенко

У Києві в ямі з водою потонув автомобіль

На заході країни нещадно вирубують ліси

18 гектарів землі в центрі Одеси відійшли будівельній компанії

В Україні почав діяти податок на нерухомість

Журнал «Forbes Україна» опублікував свіжий рейтинг українських багатіїв

У Лондоні відбулася прем’єра фільму «Залізна людина – 3»

Камери зафіксували, як китайські панди рятувалися під час останнього землетрусу

5 канал, «Час: Підсумки тижня»

Журналісти ТВі продовжують страйкувати

Україну відвідали міністри закордонних справ країн ЄС

Банкова знову закупає сенсаційно дорогі харчі

Рейдери продовжують тероризувати родину Ніни Москаленко

Українці вшанували пам’ять Миколи Вінграновського

«Україна», «События недели»

«Шахтар» завоював чемпіонський титул

В центрі Бєлгорода чотири рази засуджений громадянин, що проходив раніше спецпідготовку, відкрив стрілянину по перехожих

Тінь чорнобильської катастрофи нависла над Україною

Україна до євроінтеграції крокує через «театралізовані постановки»

Україну шокував випадок ненадання медичної допомоги людині, що стікала кров’ю

Інтернет може врятувати та вберегти людське життя

На цьому тижні кожен день з’являлися нові подробиці у справі про теракт на фініші бостонського марафону

Моніторинг здійснено громадською організацією «Телекритика» в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів у підсумкових інформаційно-аналітичних телепрограмах з навчальним відеокомпонентом» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Засади моніторингу дивіться тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з відео: dt.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду