"Прояв тижня" від "Кандидата"

26 Липня 2004
813
26 Липня 2004
18:35

"Прояв тижня" від "Кандидата"

813
У п’ятницю, 23 липня, медіа-центр „Кандидат” презентував інформаційно-аналітичний відеотижневик „Прояв тижня”, У п’ятницю, 23 липня, медіа-центр „Кандидат” презентував інформаційно-аналітичний відеотижневик „Прояв тижня”, який, за словами журналістів медіа-центру, є символічним підсумком дев’ятимісячного існування організації.
"Прояв тижня" від "Кандидата"
Медіа-центр „Кандидат”, започаткований громадською організацією „Інтерньюз-Україна”, збирає, обробляє та безкоштовно розповсюджує інформацію, пов’язану з виборчим процесом.

У вступному слові перед переглядом програми шеф-редактор МЦК Олег Задоянчук наголосив, що автори в розробці програми передусім намагалися дотримуватись стандартів професійної журналістики – „ми не даємо готових відповідей і не вказуємо, кого любити, а кого ні. Визначатись із цим ми залишаємо нашим глядачам”.

„Прояв тижня” – 24-хвилинна інформаційно-аналітична програма, яка висвітлює основні події навколо президентських виборів, що відбулись за тиждень. За форматом „Прояв тижня” нагадує інтерівські „Подробности недели” – тобто ведучий у студії виступає фактично як диктор, а в сюжетах припустимі елементи аналітики, іронія тощо...

Після перегляду ведучий презентації і модератор дискусії Дмитро Крикун попросив гостей зауважити, що був представлений пілотний проект, у якому, можливо, є недоліки. Таким чином Дмитро запросив до обговорення.

Олександр Чекмишев, заступник директора Інституту журналістики, почав з позитиву. Зокрема сказав, що підготовлена об’єктивна передача, де представлена максимальна кількість точок зору. Але наостанку пан Чекмишев зауважив, що в передачі дуже часто використовувались шаблони та „затаскані” прийоми, які робили сюжети дещо „змазаними”.

Владислав Грузинський із ТРК „Об’єктив” (Харків) сказав, що програма затягнута та нединамічна. Також Владислав поскаржився на те, що під час висвітлення передвиборчих процесів він часто стикається з критикою (інколи нав’язливою) з боку „сил, лояльних до того чи іншого кандидата у президенти”. Присутній на презентації ведучий програми „Післязавтра” на „Інтері” Олексій Мустафін порадив колезі: „Щоб уникнути таких ситуацій – не потрібно висвітлювати події, пов’язані з передвиборчою кампанією взагалі” . Потім додав: „Щоб мінімізувати такі випадки, необхідно давати тільки перевірену інформацію, не озираючись на претензії політиків” . Ще Олексій досвідчено заявив, що особистого творчого розвитку на політичних перегонах не досягти й імені не зробити...

На закінчення дискусії Ірина Бекешкіна, науковий керівник Фонду „Демократичні Ініціативи” , попросила творчий колектив „Кандидата” частіше звертатися до послуг соціологів. Та й загалом дорікнула журналістам, що ті цікавляться лише одним із багатьох елементів соціологічного дослідження – рейтингами, а решту, яка, за її словами, буває „дуже і дуже цікавою”, залишають поза увагою.

Читайте також:

«Прояв часу» на Першому каналі
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
813
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду