Далі від політики – ближче до реаліті

4 Вересня 2010
47427
4 Вересня 2010
08:45

Далі від політики – ближче до реаліті

47427
Група «1+1» презентувала нові проекти сезону та нові обличчя
Далі від політики – ближче до реаліті

Основні меседжі сезону: «1+1» залишається каналом для жіночої аудиторії середнього віку, однак збільшує обсяги інформаційного мовлення та робить ставку на реаліті-шоу. «2+2» позиціонує себе як канал для молодих чоловіків із акцентом на спорті й кіно. ТЕТ у новому сезоні запускає гумористичні шоу власного виробництва, орієнтуючись на молодих глядачок, а канал «Сіті» продовжує лінію публіцистичних та інформаційних проектів.

 

«Новин стає більше»

 

«Новин стає більше» - під таким гаслом стартує інформаційне мовлення на каналі «1+1».

 

За словами генерального директора «1+1» Олександра Ткаченка, новин стане не тільки більше, вони стануть «довшими за хронометражем і зміняться за форматом». Відтепер у ранковому слоті в рамках прямоефірного «Сніданку з "1+1"» будуть виходити три інформаційні блоки з Лідією Таран, так звані оперативні новини о 7.00, 8.00 і 9.00. Денний випуск новин із Віталієм Гайдукевичем виходитиме о 17:00, орієнтуватиметься на жіночу аудиторію. У вечірніх новинах о 19:30 гостей як завжди вітатиме Наталія Мосейчук, однак цього сезону в основному випуску ТСН передбачаються зміни - збільшення хронометражу до 40 хвилин. І проти ночі, як висловився пан Ткаченко, «родзинки з булочок буде виколупувати Юлія Бориско».

 

Зазначимо, що залишається незмінним випуск «ТСН-тиждень» з Аллою Мазур, який у цьому сезоні доповнить спецпроект журналістських розслідувань Олексія Душки та Жана Новосельцева під назвою «Справа номер».

 

Таким чином, зробивши найдовший в Україні за хронометражем основний випуск новин та збільшивши до чотирьох випусків на день ТСН, канал «1+1» заявив про поглиблення інформаційного мовлення.

 

Нагадаємо, що до нового сезону канал групи «1+1» «Сіті» також оновив своє інформаційно-розважальне шоу «Сіті-Ранок», у межах якого виходитимуть два випуски новин о 7.30 та о 8.30.

 

До речі, політичних шоу на каналі «1+1» у цьому сезоні не планується. За словами Олександра Ткаченка, їхню відсутність буде компенсовано розширеним інформаційним мовленням та проектом про політиків «Без мандата».

 

Гроші таки не запахнуть

 

Щотижня після випуску «ТСН-тижня» Жан Новосельцев та Олексій Душка вестимуть свої розслідування у програмі «Справа номер», також щотижня - за попередньою інформацією, перед вихідними - буде виходити програма Олега Дейнеки «Ревізори», що донедавна мала робочу назву «Запах грошей». Як сказав Олександр Ткаченко, «ці хлопці на чолі з Дейнекою будуть розслідувати щотижня зворотній бік грошей».

 

Олег Дейнека розповів ТК про ідею авторського проекту та про символічність його назви:

 

 

 


 

 

 

- До цієї програми я готувався фактично з 2004 року, коли почав працювати на НТН, де вів економічну програму - щоденні вечірні випуски економічних новин та підсумковий тижневик. Мені давно хотілося аналітики й економіки, причому не дуже прив'язаної до подій. Коли маєш резонансну тему, яка і людей хвилює, і самого тебе, а випусковий каже, що це було два тижні тому, а тому застаріло і не годиться для новин, то відчуваєш розчарування. Але ж на дослідження тієї чи іншої махінації потрібно не менше двох тижнів. Зазвичай, перший, середній і останні пункти корупційної схеми відомі, але потрібно дізнатися по кожному пункту, щоб потім показати глядачам всю аферу, і владі вказати на чиновників, завдяки яким держава втрачає гроші, необхідні їй для проведення реформ і забезпечення добробуту вже сьогодні.

 

Коли такі схеми «паляться» публічно та ще й в ефірі телеканалу «1+1», то влада реагує миттєво, бо інакше за нечистих на руку чиновників доведеться відповідати їй.

 

Ми будемо публічно називати цих людей, а це не жарти. Отже, ми обов'язково попереджатимемо всіх учасників до випуску сюжету в ефір, щоб надати їм можливість висловитися.

 

- Чому цю програму представили під назвою «Запах грошей», а не під «Ревізори»?

- Це робочий процес, назви обговорюються, виникають нові ідеї, які подобаються більше попередніх.

 

- За якими критеріями ви обиратимете матеріали?

- Критерії два. Перший - резонансність. Друге наше завдання - розкривати тему доступно, для споживача, не обтяжуючи глядачів економічною термінологією, а лише пояснивши, як усе це відбувається. Ну і, як я вже казав, показати владі, що цю схему треба «закривати».

 

Нові обличчя, або З каналів по нитці

 

Цієї осені канали групи «1+1» вирішили зацікавити своїх глядачів новими обличчями, це і згадуваний нами Олег Дейнека, який прийшов на «Плюси» з 5-го каналу, і новий «господар» «Сніданку з "1+1"» Руслан Сенічкін, екс-ведучий новин на «Інтері», а також Віталій Козловський, який «завідував» програмою «Відпустка навпаки» на ТРК «Україна».

 

 

 

Як писала ТК, Віталій Козловський вестиме на каналі ТЕТ розважальне шоу власного виробництва «Зірки проти караоке». За словами Олександра Ткаченка, для нових проектів групи буде залучено ще одну ведучу - імені поки що не назвав.

 

ТК поцікавилася в Руслана Сенічкіна, як йому ведеться в ролі ведучого ранкового шоу:

 

 

 


 

 

- Дуже приємно, інше амплуа, інший формат, інший жанр, який дозволяє якимось чином розкрити власні здібності.

 

- Чи є у вас якісь плани на майбутнє щодо інформаційних програм?

- Поки що нічого не планую, бо я пішов з «Інтера» навмисне, це була моя позиція. Я зробив це наприкінці року, і певною мірою це було символічно, щоб з нового року почати щось нове. З нового року не вийшло, але вийшло трохи згодом на «1+1».

 

- Як вам працюється в тандемі з Лідією Таран?

- Суперкоманда. У «Сніданку» працює близько 25 людей, можливо більше, люди неперевершені, і саме людський фактор багато чого зіграв.

 

- З чим пов'язане збільшення новин у ранковому слоті?

- Збільшення кількості випусків пов'язано з тим, щоб контент можна було інформаційно наповнити, щоб люди були в курсі всіх подій. Сніданок тепер орієнтується на соціальні проблеми. Однак ніякого негативу не буде, якщо десь там станеться теракт - на це є ТСН.

 

Від горизонталей до вертикалей

 

Канал «1+1» і надалі продовжує заявляти про вертикальну побудову своєї сітки мовлення: «Сітка, безперечно, не горизонтальна, як до того звикли глядачі багатьох каналів. Але той факт, що на якомусь каналі з'явилася сітка з кожного дня різними програмами, це ще не означає перехід повністю на вертикальне програмування», - прокоментував ТК Олександр Ткаченко. 

 

На питання, чи можна сказати, що наразі канал «1+1» перебуває на перехідному етапі від горизонтального програмування до вертикального, генеральний директор відповів: «Думаю, що так. І ми раді, що стали піонерами в цьому процесі, а наша ідея, коли всі боялися, була підтримана нашими колегами».

 

Нагадаємо, експериментувати з вертикальним програмуванням «Плюси» почали ще навесні, в осінньому сезоні таку тенденцію підхопили Новий канал і ТРК «Україна»

 

Ласкаво просимо в реальний світ

 

«1+1» заявили три реаліті-шоу власного виробництва: «Міняю жінку - 2», «Без мандата» та «Від пацанки до панянки». Дмитро Вєліканов, віднедавна відповідальний за креативну складову проектів групи «1+1», зазначив: «Цієї осені ми серйозно сконцентрувалися на реаліті-проектах, в які дуже повірили після грандіозного успіху проекту "Міняю жінку", настільки грандіозного, що відразу два російських канали успішно взялися створювати аналогічні проекти для осіннього сезону».

 

Хоча Олександр Ткаченко вважає, що канал «1+1» на реаліті-проекти ставку не робить: «Той факт, що з'явилися ще два реаліті-шоу, ще не означає, що це суто ставка на реаліті-шоу, на каналі є ще формат талант-шоу - "Зірка+Зірка", публіцистичні програми. Це безперечно є сферою наших інтересів, але не тільки це», - коментує пан Ткаченко.

 

Оксана Кучерова, головний «стахановець» у реаліті-виробництві «Плюсів», розповіла ТК, що кожен проект на каналі, кожну ідею вона «виборює»:

 

- Три великі реаліті-шоу, вони в принципі схожі за технологією зйомок, бо це суб'єктивна реальна картинка, з якої ми потім у монтажі формуємо образи, динаміку, драматургію - неймовірно складно. Цей сезон - це недоспані ночі, 25 годин на добу.

 

- Чи є якісь ще іноземні формати, які би ви хотіли адаптувати в Україні?

- Є, але поки що за нього треба боротися, тому що я всі ідеї виборюю.

 

- Маєте плани щодо проектів за власними форматами?

- Проект «Без мандата» - це на 80% власний продукт. Ліцензія, яку ми придбали у британців, зовсім трошки відповідає тому, що є в нас, ми все робили по-своєму, відповідно до наших реалій життя, наших політиків. Ідеї щодо проектів власного виробництва є, але вони не народжуються просто так: треба знімати пілоти, тестувати, а вже потім запускати. Я думаю, що цього сезону ми зробили акцент на форматних проектах, а в наступному, маю надію, будемо заповнювати ефір власним продуктом.

 

 

 

Ще одне реаліті каналу «1+1» - шоу «Сімейні драми», в якому беруть участь сусіди, які вже довго конфліктують з якогось приводу. Програму розроблено за форматом Trouble with Neighbours голландської компанії Talpa.

 

Як розказав Дмитро Вєліканов, «Сімейні драми» - це проект, на який канал витратив дуже багато сил і яким він «дорожить»: «Проект унікальний за своїм незвичайним режисерським рішенням. У ньому брали участь не професійні актори, проект розіграний звичайними людьми, що надає ще більше реалізму». За словами Вєліканова, наразі відкрито кастинг, проект на стадії «безперервного та продовжуваного» виробництва.

 

Також канал ТЕТ у цьому сезоні крім закупних проектів активно запускає й проекти власного виробництва, зокрема і реаліті-шоу. Так, стало відомо, що програма за форматом Beauty & the Geek компанії The Twentieth Century Fox вийде на ТЕТі під назвою «Гламурні штучки та заучки». Нагадаємо, за форматом проекту, дівчата-красуні та хлопці-інтелектуали зустрічаються і розпочинають спілкування.

 

Реаліті-проект за форматом Tough Love компанії Shine International на каналі ТЕТ стартує в ефірі 17 жовтня під назвою «Pro Любоff». Ведучий Микола Воробйов допомагатиме вісьмом самотнім жінкам долати перешкоди на шляху до справжнього кохання.

 

Як повідомляла ТК, на телеканалі також виходитиме реаліті-шоу «Гола правда» за форматом Nothing to Hide компанії By Lion Television for NBC Bravo in the USA.

 

Розваги по-плюсівськи: від вокалу до гіпнозу

 

У цьому сезоні канал «1+1» не має наміру поступатися іншим українським телеканалам у створенні талант-шоу і запускає проект «Зірка+Зірка», правда, не за власним форматом, а за шведським - Stars On Stage компанїї Zodiak Television. Ведучими програми стануть Юрій Горбунов та Наталя Могилевська. Раніше канал повідомляв, що в парі з Горбуновим працюватиме Верка Сердючка.

 

 

 

Зазначимо, що серед 28 учасників анонсовано участь таких зірок, як Інна Цимбалюк, Ірина Білик, Сергій Звєрєв, Олег Скрипка, Олена Шоптенко, Сергій Астахов, Дарья Астафьєва, Олексій Панін, Віагра, Ігор Вєрнік.

 

Окрім цього, восени на «1+1» презентують гумористичну програму «Говорить та показує Україна», гіпнотичне шоу «Що ти робив минулої п'ятниці?» з гіпнотизером Дмитром Домбровським, оновлене медичне шоу «Справжні лікарі» та документальний серіал «Кардіохірурги». Останній проект складається з 24 серій. Глядачі «Кардіохірургів» стануть свідками «унікальних, часто ризикованих операцій на відкритому серці», - йдеться у повідомленні каналу. Продовжить свій вихід проект Каті Осадчі «Світське життя».

 

На каналі ТЕТ із власного розважального продукту в новому сезоні стартують: «Зірки проти караоке», проект жіночих жартів «Бігуді-шоу». Також ТЕТ не відмовляється від російського телепродукту: «Дім-2», «Зніміть це негайно», «Шлюбне чтиво», «Галигін.ru», Comedy woman та «кулінарно-романтичне шоу» «Давай спробуємо?».

 

Канал «Сіті», окрім згаданої вже програми «Сіті-ранок», презентує в новому сезоні інформаційно-пізнавальні проекти - «Галерея Сіті», «Правда Сіті», «Сіті: невідомі герої».

 

«Два плюс два - чотири телевізори»

 

Я люблю адреналін, авто і запах гуми,

Я люблю нове кіно і зрозумілий гумор.

Щоб дивитись це, купи

Чотири телевізори.

Два плюс два, два плюс два -

Чотири телевізори.

 

Саме під таким гаслом стартує цієї осені канал для молодої чоловічої аудиторії - «2+2». У свого предка - каналу «Кіно» - «2+2» запозичив кінопокази, а спортивні програми - наслідок переформатування. Олександр Ткаченко вважає важливим підкреслити присутність на каналі «знакових серіалів американського та російського виробництва», («Генії помсти», «Партизани», «Білий комірець», Пригадай майбутнє», «Полювання на ведмедя», «Сімпсони»), а також «спеціальних нічних додатків для чоловіків».

 

Фото - Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47427
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Банкрот
4745 дн. тому
Олег Дейнека-справжній шахрай! Його любов до ГРОШЕЙ проявилася ще в 2009 році, коли цей діяч спільно із групою харківських шахраїв починає розкручувати компанію по звільненню від кредитів (банкрутство фізичних осіб). О.Дейнека, назвавшись експертом медіа і права, активно через ЗМІ закликає українців звільнятися від кредитів шляхом банкрутства. http://www.epravda.com.ua/columns/2009/04/23/190642/ Записується рекламна пісня спільно з Потапом та Каменских http://www.youtube.com/watch?v=Gcd_7Ry_tXk За послуги щодо процедури банкрутства шахраї на чолі з А.Родзинським збирають з людей по 6000 доларів. Через рік кампанія затихає, а сотні ошуканих людей залишилися без грошей та з астрономічними боргами перед банками. http://tristar.com.ua/2/art/mif_o_legkom_izbavlenii_ot_kreditnoi_obuzy_14635.html http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/5649444 А чи знає керівництво каналу про минуле цього любителя ГРОШЕЙ?
Введіть ім'я
4989 дн. тому
Форматов куча, а смотреть нечего. Плюсы вперде!!1
?
4989 дн. тому
маразматичний канал, який додає тупості українцям! не дивіться телебачення! читайте телекритику!!!
не вірю
4989 дн. тому
Ой, яка тріскотня навколо куплених форматів. Нічогісінько самі придумати не можуть. 1+1 давно здав позиції.
petja
4989 дн. тому
Мда.... То інформаційне мовлення скорочували... то тепер збільшують)) Визначились би) На словах презентація сезону "Плюсів" завжди гарна... побачимо, як воно насправді буде.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду