Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді

Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді

1 Листопада 2014
3697
1 Листопада 2014
16:06

Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді

3697
Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді
Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді

Російська радіостанція «Эхо Москвы» та її сайт мають намір оскаржити в суді отримане 31 жовтня попередження Роскомнагляду про екстремізм в одній з передач за 29 жовтня.  Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на головного редактора радіостанції Олексія Венедиктова.

 

«Оскільки у попередженні не вказані конкретні порушення закону, а інтерв'ю було в прямому ефірі - йдемо в суд», - зазначив він.

 

Як відзначає пан Венедиктов, програма виходила в прямому ефірі, що, згідно із законом про ЗМІ РФ, звільняє радіостанцію від відповідальності за озвучену інформацію. Він також повідомив, що «від "Эхо Москвы" вимагають документи про реєстрацію сайту радіостанції в якості ЗМІ».

 

«Укрінформ» нагадує, що кореспондент газети Los Angeles Times  Сергій Лойко провів чотири дні в компанії українських десантників і добровольців з «Правого сектору», які захищають донецький аеропорт. Його стаття з галереєю його власних фотографій вийшла на першій сторінці Los Angeles Times.

 

Сергій Лойко став єдиним іноземним кореспондентом, який побував у донецькому аеропорту за весь час його п'ятимісячної облоги, оскільки журналістів в аеропорт не пускають через смертельну небезпеку.  Він поділився з «Эхом Москвы» деякими фотографіями зі свого портфоліо, присвяченим бойовим діям в аеропорту Донецька, та розповів  у прямому ефірі про свої враження. «Я побачив, що, дійсно, досить абсолютне добро ось в цьому аеропорту... бореться з абсолютним злом, з цими орками, які з усіх боків оточують цей аеропорт і довбають його "Градами", мінометами тощо», - сказав журналіст.

 

В тому ж інтерв'ю «Эхо Москвы» російський журналіст Тимур Олевський розповів, що серед українських військових дуже багато людей з двома вищими освітами, багато людей, які розмовляють російською мовою, які є етнічними росіянами, але при цьому вони все ненавидять Росію, оскільки впевнені, що воюють з Росією.

 

Нагадаємо, Роскомнагляд змусив сайт «Эхо Москвы» зняти розшифровку інтерв'ю з Сергієм Лойком та Тимуром Олевським в радіопрограмі «Своїми очима», заявляючи, що в передачі «міститься інформація, яка реабілітовує практику скоєння воєнних злочинів».

 

Наглядове відомство винесло попередження як радіостанції, так і сайту «Эхо Москвы», де була опублікована розшифровка передачі, і вимагало видалити стенограму. На місці розшифрованого ефіру з фотографом Сергієм Лойком й журналістом Тимуром Олевським стоять скани попередження від Роскомнагляду.  Редакція сайту виконала вимогу, але програма доступна на сайті для прослуховування. 

 

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив «Интерфаксу», що редакція «Эхо Москвы» має право оскаржити попередження. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду