detector.media
01.11.2014 16:06
Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді
Головред «Эхо Москвы» підтвердив намір оскаржити цензуру Роскомнагляду у суді

Російська радіостанція «Эхо Москвы» та її сайт мають намір оскаржити в суді отримане 31 жовтня попередження Роскомнагляду про екстремізм в одній з передач за 29 жовтня.  Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на головного редактора радіостанції Олексія Венедиктова.

 

«Оскільки у попередженні не вказані конкретні порушення закону, а інтерв'ю було в прямому ефірі - йдемо в суд», - зазначив він.

 

Як відзначає пан Венедиктов, програма виходила в прямому ефірі, що, згідно із законом про ЗМІ РФ, звільняє радіостанцію від відповідальності за озвучену інформацію. Він також повідомив, що «від "Эхо Москвы" вимагають документи про реєстрацію сайту радіостанції в якості ЗМІ».

 

«Укрінформ» нагадує, що кореспондент газети Los Angeles Times  Сергій Лойко провів чотири дні в компанії українських десантників і добровольців з «Правого сектору», які захищають донецький аеропорт. Його стаття з галереєю його власних фотографій вийшла на першій сторінці Los Angeles Times.

 

Сергій Лойко став єдиним іноземним кореспондентом, який побував у донецькому аеропорту за весь час його п'ятимісячної облоги, оскільки журналістів в аеропорт не пускають через смертельну небезпеку.  Він поділився з «Эхом Москвы» деякими фотографіями зі свого портфоліо, присвяченим бойовим діям в аеропорту Донецька, та розповів  у прямому ефірі про свої враження. «Я побачив, що, дійсно, досить абсолютне добро ось в цьому аеропорту... бореться з абсолютним злом, з цими орками, які з усіх боків оточують цей аеропорт і довбають його "Градами", мінометами тощо», - сказав журналіст.

 

В тому ж інтерв'ю «Эхо Москвы» російський журналіст Тимур Олевський розповів, що серед українських військових дуже багато людей з двома вищими освітами, багато людей, які розмовляють російською мовою, які є етнічними росіянами, але при цьому вони все ненавидять Росію, оскільки впевнені, що воюють з Росією.

 

Нагадаємо, Роскомнагляд змусив сайт «Эхо Москвы» зняти розшифровку інтерв'ю з Сергієм Лойком та Тимуром Олевським в радіопрограмі «Своїми очима», заявляючи, що в передачі «міститься інформація, яка реабілітовує практику скоєння воєнних злочинів».

 

Наглядове відомство винесло попередження як радіостанції, так і сайту «Эхо Москвы», де була опублікована розшифровка передачі, і вимагало видалити стенограму. На місці розшифрованого ефіру з фотографом Сергієм Лойком й журналістом Тимуром Олевським стоять скани попередження від Роскомнагляду.  Редакція сайту виконала вимогу, але програма доступна на сайті для прослуховування. 

 

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив «Интерфаксу», що редакція «Эхо Москвы» має право оскаржити попередження. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY