Посольство США засудило напад нардепів «Свободи» на керівника НТКУ

Посольство США засудило напад нардепів «Свободи» на керівника НТКУ

19 Березня 2014
4514
19 Березня 2014
18:04

Посольство США засудило напад нардепів «Свободи» на керівника НТКУ

4514
Посольство США засудило напад нардепів «Свободи» на керівника НТКУ
Посольство США засудило напад нардепів «Свободи» на керівника НТКУ

Посольство США в Києві засуджує жорстке залякування і фізичні нападки, учинені 18 березня членами політичної партії «Свобода» проти Олександра Пантелеймонова, т.в.о. генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ). Про це йдеться в офіційній заяві посольства «Заява посольства США щодо недостойного поводження членів ВО «Свобода» з тимчасовим головою НТКУ Олександром Пантелеймоновим», яку опубліковано на сайті представництва США в Україні.

 

«Ми вітаємо сьогоднішні заяви Прем'єр-міністра Яценюка і Міністра внутрішніх справ Авакова, які засуджують цю поведінку як неприйнятну. Ми закликаємо ВО «Свобода» накласти дициплінарне стягнення на Ігоря Мірошниченка та інших членів партії, які брали участь у цьому інциденті», - йдеться у заяві.

 

У Посольстві США в Україні заявляють, що методи, до яких вдалися народні депутати від ВО «Свобода», неприйнятні у сучасному демократичному суспільстві.

 

«Нас, як і багатьох українців, глибоко уразив цей інцидент, який був не проявом патріотизму, а нагадав натомість про бандитську тактику, яку раніше застосовував режим Януковича. Такій поведінці не місце в Україні, яка віддана справі захисту демократії, громадянських і особистих свобод, зокрема свободи преси. За останні місяці ми позитивно висловлювалися про продуктивну, дійсно ключову роль, що ВО «Свобода» відігравала під час протестів Майдану і під час мирного переходу до нового прозорішого уряду. Ми вітаємо неодноразові заяви лідера «Свободи» Тягнибока про його прихильність до створення сучасної, європейської і демократичної політичної партії. Це особливо важливо зараз, коли «Свобода» має представників в уряді. Тим не менш, цей інцидент неприйнятний у сучасному демократичному суспільстві», - підкреслює Посольство США.

 

Представництво Сполучених Штатів також вітає своєчасну заяву в.о. генпрокурора України Олега Махніцького, що його відомство здійснить кримінальне провадження за цим інцидентом, і настійно закликає ВО «Свобода» до повної співпраці у слідстві.

 

«Ми сподіваємось, що всі українці захищатимуть й поважатимуть не лише свої демократичні права і свободи, а також права і свободи інших людей», - підсумовується у заяві.

 

Нагадаємо, 18 березня кілька народних депутатів, у тому числі й заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко, змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Дії «свободівців» засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розцінила їх як «великий подарунок» російським ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», міністр МВС Арсен Аваков готовий провести розслідування цього інциденту. Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив що пан Мірошниченко готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

Нацрада просить державні органи дати правову оцінку силовому тиску на керівників НТКУ і Чернігівської ОДТРК. Держкомтелерадіо закликав політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності.

 

НСЖУ і НМПУ засудили дії депутатів від «Свободи» по відношенню до керівника НТКУ і вимагають розслідування.

 

В.О. генпрокурора України Олег Махніцький пообіцяв розслідувати не тільки інцидент з Олександром Пантелеймоновим, але й загалом інформаційну політику НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду