Суспільне телебачення відкладене до кінця виборів

21 Жовтня 2005
1191
21 Жовтня 2005
17:45

Суспільне телебачення відкладене до кінця виборів

1191
Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявляє, що уряд повернеться до розгляду питання про суспільне мовлення після парламентських виборів.
Суспільне телебачення відкладене до кінця виборів
Про це віце-прем'єр заявив у четвер під час робочої поїздки у Запоріжжя.

"Я не думаю, що процес створення суспільного телебачення або мовлення в Україні починався. Глибоко він не починався. Давайте згадаємо: там створена робоча група, яку очолив керівник секретаріату (президента) Олег Рибачук, вона розглядає саме варіанти трансформації державного телебачення в суспільне мовлення. І глава секретаріату позицію президента по цьому питанню озвучував", - сказав Кириленко.

Він відзначив, що є прихильником суспільного мовлення, і "за родом діяльності" вивчив всі запропоновані концепції. "Вони підходять нам, підходять мені, пасують країні. Слабке місце в тому, що ми не маємо розуміння фінансування цього проекту", - відзначив віце-прем'єр.

За його словами, є різні варіанти рішення цієї проблеми, однак всі вони "вимагають етапності введення й мають на увазі проведення спеціальних заходів, спеціальних оплат". Такий перехідний період Кириленко називає "недовгим, але необхідним".

"Відразу ж після виборів, коли буде стабілізована політична ситуація, оскільки під час виборчої кампанії вона завжди ускладнюється, ми повинні прийняти остаточне рішення на всіх рівнях по переходу на суспільне мовлення", - сказав він.

"Всі деталі: сітка, канали, форма оплати, програмний режим - все це має бути вирішене до того, але теж має бути предметом широкого громадського обговорення. Якщо такого обговорення не буде, то нівелюється сама ідея суспільного мовлення", - заявив Кириленко.

Віце-прем'єр також відзначив, що він не розділяє думки свого попередника на цій посаді Миколи Томенка, який заявляв, що створення суспільного мовлення в Україні "гальмується деякими зацікавленими людьми".

"Ні, я думаю, що ця проблема набагато глибша. І це питання, навпаки, вимагає мінімуму персоніфікації. Ми повинні обговорити проблему, знайти джерела фінансування й показати суспільству - де плюс. А плюс у свободі слова й незалежності телебачення", - заявив Кириленко.

"Це є дискомфортною позицією для когось, хто звик мислити по-старому, а таких людей у теперішній владі, на мою думку, немає. Тому треба прийти до згоди по етапах створення суспільного мовлення, тому що воно рано або пізно з'явиться", - відзначив він.

"УП"

"Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МФВ „Відродження”"

Читайте також:

Суспільному мовленню в Україні дано, нарешті, законодавчий старт

До проекту Закону про Суспільне мовлення сьогодні в Парламенті справа, судячи з усього, не дійде

Тарас Стецьків: «Якби я в серпні знав, що у вересні Президент звільнить Порошенка, то ще подумав би, чи варто йти з посади президента НТКУ»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda,com,ua/news/2005/10/20/34726,htm"> "Українська правда"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду