Ханна Северінсен: процес перетворення державних телеканалів на суспільні має розпочатись до виборів у березні 2006 року

20 Вересня 2005
1156
20 Вересня 2005
12:32

Ханна Северінсен: процес перетворення державних телеканалів на суспільні має розпочатись до виборів у березні 2006 року

1156
«Рада Європи завжди відстоювала розвиток в державах-членах суспільного мовлення як "ключового елементу демократії" В опублікованому сьогодні «Українською правдою» інтерв’ю з Ханною Северінсен доповідачка моніторингового комітету ПАРЕ з питань України дала жорстку оцінку намаганням діючої влади зберегти державний контроль над медіа.
Ханна Северінсен: процес перетворення державних телеканалів на суспільні має розпочатись до виборів у березні 2006 року
Наводимо цей фрагмент інтерв’ю пані Ханна Северінсен повністю: «Рада Європи завжди відстоювала розвиток в державах-членах суспільного мовлення як "ключового елементу демократії". У демократичному суспільстві немає місця для контрольованих державою ЗМІ і перетворенню державних мовників на суспільних, зі зникненням перших, не повинно бути альтернативи.

На жаль, деякі представники нового керівництва продовжують розглядати ЗМІ як "ресурс" влади та захищають збереження державного контролю над медіа. Ми були розчаровані твердженнями, що суспільне мовлення та державне телебачення мають функціонувати паралельно.

Ми глибоко переконані, що процес дальшої демократизації в Україні буде ускладнений, якщо в найближчому майбутньому державні телевізійні канали не будуть перетворені на суспільне мовлення. І цей процес має розпочатись до виборів у березні 2006 року.

Стосовно того, чи є це умовою зняття моніторингу... Створення суспільного мовлення насправді є серед ключових питань, разом з вільними та справедливим виборами і переглядом конституційних поправок, що можуть мати вирішальний вплив на майбутнє моніторингу.

Нам буде необхідне побачити прогрес у цій сфері – перед тим, як ми зможемо вести мову про припинення моніторингової процедури».


Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МФВ „Відродження”

Читайте також:

Рибачук: Суспільне телебачення має бути створене

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, чому Віктор Ющенко досі не зробив публічної заяви щодо необхідності перетворення саме державного ТБ на суспільне, відбуваючись лише загальними фразами, що він за громадське мовлення?

Потрібен чіткий сигнал від Президента: державне мовлення має стати суспільним

Юрій Сторожук: для створення Суспільного мовлення потрібен незалежний мовник

Україні потрібні щонайменше 2 національних канали

Запитання „Детектор медіа”: За яким принципом, на вашу думку, має формуватися Наглядова рада суспільних мовників? Як забезпечити (за яким механізмом) представництво в ній громадськості (громадських організацій)?

УКРАЇНСЬКЕ РАДІО: СПОКУСИ І РЕАЛІЇ...

Завершено підбиття підсумків конкурсу публіцистичних проектів для суспільного мовника

Заява Коаліції громадських організацій «Суспільне мовлення»

Суспільному мовленню в Україні дано, нарешті, законодавчий старт

Принят законопроект об общественном телевидении, а также поправки к закону "О телевидении и радиовещании"

Конкурс публіцистичних проектів: слово за експертами

Закон України про внесення змін та доповнень до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України"(нова редакція)

Олександр Кривошеєнко: "У процесі сьогоднішнього реформування ЗМІ думка саме тих мас-медіа, про долю яких ідеться, нинішньою владою повинна братися до уваги в першу чергу"

Закон України „Про суспільне телерадіомовлення”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda,com,ua/news/2005/9/20/33629,htm”>Українська правда
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду