Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2024 року

12 Жовтня 2024
152

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
152
Премія для вчителів та піар продуктів StarLight Media й «1+1».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 жовтня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоків «Ради» та у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Протягом шести годин повторили частину етеру попередньої доби та інтерв’ю з військовим Андрієм Гнатушем. Зазначимо, що це був четвертий раз за останні сім днів, коли розмову з Гнатушем показали в етері нацмарафону.

Роксолана Підласа, народна депутатка від «Слуги народу», у блоці телеканалів ICTV та СТБ розповідала про європейську допомогу українському бюджету. Вона сказала, що заяви Орбана про вето Угорщини — політичний фарс, оскільки це рішення не потребувало одностайності. Та додала, що цю допомогу Україна не повертатиме, її закриють відсотки від заморожених російських активів.

Про заснування «Премії імені Павла Тичини» розповів співзасновник проєкту МУР Олександр Хоменко. Він пояснив, що вчителі історії, літератури, музики, образотворчого мистецтва та науки зможуть отримати до 250 тисяч гривень. Премією нагороджуватимуть цікаві освітні матеріали, створені вчителями. Премія виникла завдяки успіху реп-мюзиклу «Ти [Романтика]», у команди з’явились гроші  й вони вирішили спрямувати їх на підтримку освітян.

У студії ICTV та СТБ показали інтерв’ю з військовим Олегом Керзорою. На початку розмови ведучий Володимир Рунець презентував платформу «Друзі ДШВ». А вже у гостьовій студії про важливість проєкту та його системну підтримку десантників говорили з актором серіалу «Слід» (виходить на телеканалі СТБ, – авт.) та військовим Максимом Антоновим. Нагадаємо, що проєкт із підтримки десантників заснувала медіагрупа StarLight Media, до складу якої входять вищезгадані телеканали. З моменту заснування платформи у нацмарафоні регулярно виходять інтерв’ю та гостьові студії про неї. 

У блоці «Ми — Україна» про російську пропаганду розповідала старша аналітикиня VoxCheck Аліна Тропиніна. Вона сказала, що Росія активно використовує медіадвійників, які копіюють відомі медіа, й поширює важливі наративи від їхнього імені.

Про ветеранську політику розмірковував народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу»). 

У блоці телеканалу «1+1» показали два сюжети  з ознаками замовності: про телевізійний фільм «Хазяїн 2» та нові випуски «Єдиного Кварталу». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду