Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня 2024 року

19 Вересня 2024
118

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
118
Хвиля коронавірусу в Україні та турбота про безпритульних тварин.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада»,  «Ми — Україна», «Інтер»

Блоку ICTV/СТБ та «1+1» у національному етері цієї доби не було.

Нічний блок «Ради» містив трансляцію засідання народних обранців. Він тривав із опівночі до шостої ранку. Ефір продовжила команда каналу  «Ми — Україна». 

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський коментував артилерійські обстріли Херсону, росіяни поранили цієї доби шестеро людей. Він закликав херсонців уважно ставитись до дронів та переходити в укриття, щойно побачили будь-який дрон. Так, він може бути український, але краще сховатись, бо ворожі дрони пробираються на українські території.

Дмитро Панченко, психолог 27 бригади Нацгвардії, розповідав про роботу з військовослужбовцями, їхніми родинами, тими, кого вдалось повернути з російського полону.

Обговорювати геополітичні справи запросили виконавчого директора «Міжнародної асоціації малих міст Олексія Буряченка. Мова йшла про візит Шойгу до Північної Кореї та про заплановане на кінець вересня засідання Генеральної асамблеї ООН. Він припустив, що на Генасамблеї можуть дати дозвіл на застосування західної далекобійної зброї по території Росії.

У студію «Інтера» вже не вперше прийшла гостя із твариною. Марія Варченко, голова громадської організації «Зооплатформа» сказала, що треба системно підходити до питання безпритульних тварин. Ідеться і про відповідальність власників, і про покарання за жорстоке поводження з тваринами, яке почало діяти після прийняття відповідного закону. Також в ефірі залишили номер телефону для охочих взяти в родину безпритульну собаку, а також розмітили QR-код для збору внесків на допомогу притулку для покинутих тварин.

В ефір включили одного з чемпіонів паралімпійських ігор, який представляв Україну у Парижі — Андрія Трусова. Він говорив про важливість представлення України на міжнародній арені.

У студію програми "Акцент" запросили голову національної технічної групи експертів з імунології, доцента кафедри Міжнародного європейського університету Федора Лапія. Він сказав, що коронавірус не зник, про нього просто стали менше говорити. Лікар розповідав про хвилю коронавірусу та смертність від цієї хвороби у серпні. Вона все ще зберігається — наприкінці  літа щотижня від Covid-19 помирали по 30 людей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
118
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду