Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня 2024 року

3 Вересня 2024
108

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
108
Стан агросектору, непрофільні коментатори та відбілювання Ігоря Коломойського
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Про відносини України та Індії у студії «Інтера» говорили з міжнародною оглядачкою Людмилою Покровщук. Вона сказала, що сьогодні Індія виходить на лідерські позиції у світі. Тому для України візит прем’єра Нарандери Моді вже значний успіх. При цьому, аби домогтись від Індії підтримки спільного комюніке, яке погодили під час Першого глобального саміту миру, доведеться ще попрацювати. 

У блоці «Ради» з військовим оглядачем Ігорем Чаленком говорили про можливість бити західною зброєю по території Росії. Він сказав, що західні партнери розуміють загрози. А передача повного списку цілей — позитивний сигнал для них, який свідчить про українську відкритість і прозорість.

Про вартість продуктів розмірковував народний депутат та очільник благодійного фонду «Жнива перемоги» Дмитро Соломчук («Слуга народу»). Ішлось про проблеми агросектору та потребу в електрозабезпеченні. Депутат сказав, що генератор може допомагати протягом пари годин, але він не може замінити головну мережу. На процеси впливає й логістика та дефіцит кадрів, як у аграріїв, так й на логістичних підприємствах.

Роботу української школи в Угорщині коментували засновники «Дому українських традицій» Олена та Сергій Бескоровайні. Олена сказала, що реєструвати дітей можна до 30 вересня. Та додала, що навчання відбуватиметься за угорською програмою, проте до 70% уроків проводитимуть українською. Українські підручники використовувати не вдастя. Згодом із цієї ж теми включалась народна депутатка Юлія Гришина («Слуга народу»).

Із нардепом Сергієм Євтушком («Батьківщина») обговорили ракетну атаку на Київ. Він сказав, що жодної запланованої росіянами цілі не було уражено. Нагадаємо, що Євтушок входить до комітету парламенту з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.

У новинному блоці «1+1» показали сюжет з ознаками замовності про арешт та суд Ігоря Коломойського. У матеріалі подали лише позицію Коломойського та його захисників, зокрема адвоката Олександра Лисака та Олега Пушкара. Також у сюжеті неодноразово використовували оціночні судження щодо хиби слідства. Нагадаємо, що «1+1» входить до складу медіагрупи «1+1 media», яка належить Коломойському.

Цього дня до гостьової студії телеканалів ICTV та СТБ знову запросили амбасадора кампанії «Друзі ДШВ». До розмови долучився військовослужбовець та ведучий ICTV Орест Дрималовський, який подякував проєкту за  відчутну підтримку. Нагадаємо, що платформу створено за ініціативи медіагрупи StarLight Media, до складу якої входять вищезгадані канали.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
108
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду