Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня 2024 року

12 Серпня 2024
417

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
417
Допомога Україні та регуляція штучного інтелекту.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер». 

Блоків ICTV/СТБ та «1+1» у національному етері цієї доби не було.

Протягом перших семи годин доби у нацмарафоні показували повтори гостьової студії та підсумкового випуску новин попередньої доби. А також повторили інтерв’ю з міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович. Над блоком працювала команда телеканалу «Рада».

У блоці «Ми — Україна» про ймовірну передачу іранських ракет Росії говорили з військовим оглядачем Денисом Поповичем. Він сказав, що в окупантів фактично виникла потреба у керованих боєприпасах, що дасть більш точно вражати цілі. Хоча російський запит до Ірану не гарантує того, що вони все ж отримають озброєння.

З економічним оглядачем Олегом Пендзиним говорили про міжнародну допомогу Україні. За його словами, третій рік війни соціальний пакет в країні фінансується коштом міжнародних партнерів. Зокрема, у 2023 році Україна отримала 42 мільярди доларів, а у 2024 році вже підтверджено 37 мільярдів. Тоді як на 2025 рік наразі підтверджується лише 15 мільярдів доларів.

Євген Добряк, міжнародний оглядач, розмірковував про співпрацю Росії та Північної Кореї. Йшлось про те, що рішення КНДР не прогнозовані, тому отримані від Росії технології вона може використати проти сусідніх держав. Також гість розповів про зв’язок Франції та Ірану. Добряк додав, що президент Ірану фактично ні на що не впливає, а політичний курс у державі визначає рахбар та аятола Рухолла Хомейні.

З народною депутаткою Марією Мезенцевою («Слуга народу») у студії «Інтера» говорили про успішне виконання Україною європейських реформ. Йшлось про реформи, які сприяють реалізації програми Ukraine Facility. Мезенцева сказала, що наразі на голосування Верховній Раді подали 14 з 19 необхідних законопроєктів, ще п’ять наразі допрацьовуються. Депутатка додала, що ці законопроєкти доведеться голосувати.


Ольга Герасим’юк, голова «Національної ради з питань телебачення та радіомовлення», розповідала про регуляцію штучного інтелекту. Вона сказала, що наразі працюють над Білою книгою з регуляції штучного інтелекту. Гостя додала, що поради стосуються творців реклами, аби вони могли орієнтуватись, як контролювати дані, які передають штучному інтелекту та як маркувати контент.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду