Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2024 року

20 Червня 2024
308

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
308
Сюжети з ознаками замовності й інформаційна війна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

Кандидат політичних наук Юрій Олійник у нічному блоці «Ми — Україна» коментував перший за 24 роки приїзд Володимира Путіна до КНДР.

Підготовку Україною другого Саміту миру в етері марафону цієї доби коментував експерт із міжнародних питань Богдан Ференс. Він говорив, що створення міжнародних організацій нового зразка є складним процесом, який відбувається після великих потрясінь, на кшталт світових воєн. Також спікер сказав, що надзвичайно важливим сьогодні є пошук консолідованого рішення країн щодо миру

Етер продовжила команда «1+1». У «Нічній варті» двоє ведучих і співзасновник StopFake Руслан Дейниченко обговорювали міжнародну підтримку. Це був повтор, відповідної плашки, яка б сповіщала про це авдиторію, не було.

Показали в етері й сюжет про реабілітацію військових, коментаторкою у ньому стала ведуча ТСН Наталія Мосейчук — ініціаторка проєкту.

Цього дня говорили в етері й про спортивні досягнення України. Спікером у цій темі був Ігор Циганик, спортивний коментатор.

У спеціальному розлогому студійному інтерв'ю говорили з Олександром Бородіним, офіцером зв’язків із громадськістю 3-ї штурмової бригади. Йшлося про інформаційну війну. Він говорив, що співвідношення сил у боротьбі за правду нерівне — виграш наразі на боці росіян. Утім, спікер сказав, що Україна також уже рухається.

У розмовній студії у блоці ICTV/СТБ говорили про конфіскацію російського майна, про судові процеси, пов’язані з цим. Гостем у студії був міністр юстиції України Денис Малюська.

А ще команда ICTV/СТБ вчергове розповіла про реабілітаційний центр Recovery, який заснувала родина Пінчуків. Нагадаємо, що телеканали ICTV та СТБ входять до складу медіахолдингу StarLight Media, який належить Віктору Пінчуку.

У блоці каналу «Рада» обговорювали електронну картку для ветеранів. Тему коментував тимчасовий виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Також у нацмарафоні показали інтерв’ю у русі з омбудсманом Дмитром Лубінцем (партія «Слуга народу»). Він розповідав журналістці про викриття російських військовослужбовців, які катували українців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
308
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду