Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня 2024 року

16 Червня 2024
255

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
255
Ціна хліба та місцеві громади.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків  «1+1» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». протягом шести годин транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») у студії «Ми — Україна» цього разу розмірковував про експорт українських товарів та портову інфраструктуру. Він сказав, що за умов коридору, забезпеченого Збройними силами України, вдалось експортувати більше, ніж за період турецьких гарантій. Далі він уже почав розповідати про наповнення місцевих бюджетів.

З українським дипломатом Олегом Шамшуром обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди між Україною та США. Він сказав, що це цілком очікувана подія. Проте, кому її підписали саме зараз стане зрозуміло, коли вдасться побачити текст самої угоди. Шамшур додав, що це дуже важлива угода, проте він не очікує революційних змін у підходах до допомоги для України.

У студії «Інтера» про вартість хліба говорили з економічним оглядачем Олегом Пендзиним. Він сказав, що хліб не здорожчає, оскільки у найважчий 2022 рік хліб дорожчав максимум на 2%. Та додав, що інгредієнти, які входять до хліба, не здорожчали. Та додав, що варто дивитись історію зростання цін на хліб за весь час незалежної України.

Про Глобальний саміт миру й російську протидію говорили з політичним оглядачем Андрієм Вігірінським. Він сказав, що 15 країн, які відмовились їхати, не особливо й мали причину брати участь. Та додав, що коли влада країни особисто обирає захід, у якому брати участь, то вона має суверенітет. Вігірінський додав, що країни Африки вбачають у Росії союзника, який забезпечує їхню безпеку.

Олексій Кулеба, заступник керівника Офісу президента, розповів про співпрацю України та Німеччини. Також він говорив про те, що наразі активно говорять про відновлення української енергетики. Та додав, що під час Ukraine Recovery Conference 2024 місцеві адміністрації підписували угоди з міжнародними партнерами.

Про санкції проти Росії розповідав радник керівника Офісу президента Владислав Власюк. Він сказав, що росіяни не хочуть до кінця стати залежними від китайського юаня. Оскільки лідер Китаю Сі Цзіньпін зможе впливати на російську політику.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
255
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду