«Все пишніше й пишніше»

5 Квітня 2012
1661

«Все пишніше й пишніше»

1661
Якісне зростання «Подій тижня», невдалі жарти та вдалі розслідування ТВі, роздмухування нової «справи педофілів» у «Фактах тижня». Огляд телевізійних тижневиків за 1 квітня 2012 року.
«Все пишніше й пишніше»

Головним підсумком тижня, що завершився у День Сміху, виявилася трагічна подія – смерть Оксани Макар. Хоча лікарі попереджали, що шансів вижити в зґвалтованої і підпаленої дівчини небагато, гірка розв’язка актуалізувала призабуту за останній тиждень тему миколаївського злочину й підтримала тенденцію підвищеної уваги до «мажорів», сексуальних злочинів та криміналу загалом. Кримінальна хроніка тижня щедро підкинула хмизу в цей вогонь. У сюжетах підсумкових програм усерйоз зайшлося про те, яку кару (чи не смертну?) мають понести вбивці Оксани в разі доведення їхньої провини.

Серед головних політичних новин тижня – часткове парафування Україною та ЄС угоди про асоціацію (мало хто з посполитих глядачів точно знає, що таке «парафування», тому цю подію легко було подати як великий євроінтеграційний успіх влади); можливість вивезення Юлії Тимошенко до Німеччини для лікування у приватній клініці; поїздка Віктора Януковича на саміт із ядерної безпеки в Сеулі та розмова з Бараком Обамою; з’їзд партії «Батьківщина», на якому Арсеній Яценюк виступив як претендент на роль нового лідера опозиції; злиття «Народної самооборони» Луценка з «Батьківщиною»; затримання бютівця Арсена Авакова в Італії.

І жартували, звісно, теж, адже перше квітня. 5 канал був поза конкуренцією зі своїм прямим включенням із презентації містичного детективу з елементами автобіографії авторства Людмили Янукович, яке насправді виявилося спонтанним і вельми екстремальним включенням із одеської «Гуморини».

ТВі, «Підсумки з Віталієм Гайдукевичем»

Віталій Гайдукевич також почав випуск із добірки першоквітневих псевдоновин, після яких, як кажуть в інтернеті, «забув поставити смайлик». Перша тема випуску, втім, була вельми серйозна – спроби об’єднання опозиції. Тривожне музичне тло та, схоже, цілеспрямований пошук доказів того, що опозиційні політики збираються провалити об’єднавчий процес, промовисто свідчать про те, якими небайдужими є творці програми до цієї теми. До студії для обговорення запросили нардепа-тимошенківця Юрія Одарченка; в розмові з ним Віталій був вельми прискіпливим, зокрема, поставив запитання про те, де були легендарні шістсот тисяч членів партії «Батьківщина» під час суду над Тимошенко. Далі розповіли про прагнення доповідачок моніторингового комітету ПАРЄ Маіліси Репс та Марієтти де Пурбе-Лундін зустрітися з Тимошенко та їхнє побачення з Луценком, а також показали їхнє бліц-інтерв’ю.

Далі починаються маніпуляції. Говорячи про зустріч Януковича з Обамою в Сеулі, відверто намагаються опустити її значення «нижче плінтуса»: «Зустріч не мала жодного статусу – просто розмова». Викривають мовчання прес-служби Адміністрації президента про незручні теми, яких торкнувся в цій бесіді Обама, не даючи змоги виправдатися представникам згаданої служби. Порушують стандарт достовірності, подаючи як факт непідтверджену історію про те, що Путін начебто не прийняв картини в подарунок від Януковича, образившись на виступ Інни Богословської у Верховній Раді. Лише розповівши цю історію, зазначають: «Принаймні, так стверджує видання “Лівий берег” із посиланням на джерела в Адміністрації президента». З цього масиву непідтвердженої інформації Гайдукевич робить упевнений висновок: «Словом, репутація Віктора Федоровича з кожним днем розквітає все пишніше й пишніше…».

Наступна тема цікава й ризикована: іміджмейкери й лобісти української влади на Заході. Матеріал на цю тему підготувала Юлія Куценко, підійшовши до неї збалансовано – в сюжеті наведено приклади використання послуг лобістів не лише нинішньою, але й попередньою владою. (Втім, Блок Юлії Тимошенко показано у дещо кращому світлі – мовляв, не приховує, що мав «західних радників».) Журналістка розібралась у цій темі предметно й доволі ґрунтовно, залучивши Сергія Лещенка, який чи не найкраще серед українських медійників знається на лобістських зусиллях наших політиків.

Ще один начебто позитивний для влади інформпривід – підвищення прожиткового мінімуму та деяких соціальних виплат – подають у знущально-критичному тоні: «Це не жарт… хоча ні, прожити на такі гроші – це таки жарт! Несерйозність мінімальних виплат особливо помітна на тлі прибутків українського політикуму». Для контрасту із посиланням на «Фокус» наводять інформацію про майже стомільйонний статок Олександра Януковича. У продовження теми – гостросоціальний сюжет Олега Криштопи про злиденність українських пенсіонерів та спроби влади їх підкупити коштом їхніх дітей та внуків. Дивним чином у сюжеті з’являється соратник Арсенія Яценюка, член ради партії «Фронт змін» Андрій Пишний, протитрований як «фінансист».

Хоча практична просвітницька користь викладеного матеріалу очевидна: автор наочно продемонстрував, що «підвищення» виплат із 1 квітня є насправді зниженням, адже законом передбачено індексацію на значно вищий відсоток, якої не відбулося. Подальші розрахунки свідчать, що справедлива сума, на яку мало би бути підвищено пенсію, становила б у середньому 600 гривень. Шкода, що мало пенсіонерів дивиться ТВі.

«1+1», «ТСН. Тиждень»

Починають із застреленого під час полювання на Одещині тринадцятирічного хлопчика. Далі – смерть і похорон Оксани Макар, що спонукнула авторку сюжету Ольгу Кашпор до розмірковування про доцільність повернення смертної кари.

Про підвищення соціальних виплат із 1 квітня повідомляють абсолютно некритично (яскравий контраст із підходом ТВі): «Першоквітневий подарунок від уряду – це зовсім не жарт. Як записано у держбюджеті-2012, від сьогодні разом із прожитковим мінімумом зростає і ціла низка інших виплат. Мінімальна зарплата на 21 гривню, пенсія на 16 гривень, інвалідам, залежно від групи від 36 до 45 гривень. Підвищаться виплати і учасникам бойових дій, шахтарям і дітям війни. Молодим мамам від сьогодні обіцяють на 540 гривень більше, за другу – на 1080, за третю – на 2160 гривень більше. Цей список далеко не повний. Опублікує його весь газета "Урядовий кур’єр". Ну а гроші для цих щедрот проситимуть ймовірно у міжнародного валютного фонду, погодившись на здороження газу для населення. Як зізнався у п’ятницю перший віце-прем’єр Хорошковський, переговори із фондом тривають, позиція уряду – спочатку адресна допомога, ну а вже потім графік за яким тарифи на газ все-таки підвищать». Вже сама постановка питання – називати «подарунком» копійчане підвищення злиденних пенсій – неприємно дивує.

Доволі поверховий інфотейнментний сюжет про білборди з привітаннями політиків та інші способи майбутніх кандидатів у депутати підлеститися до виборців. Розважальний елемент реалізовано добре: на білборді розмістили звернення до депутатів із проханням не набридати виборцям білбордами. Одначе відповіді на питання «хто платить за цей піар?», озвучене в сюжеті, так і не дано; адже значну частину білбордів із політичними привітаннями становлять ті, що оформлюються як «соціальна реклама».

У дайджесті політичних подій стисло повідомляють про готовність німців лікувати Тимошенко, парафування частини угоди про асоціації між Україною та ЄС, зустрічі Януковича на сеульському саміті, зустріч доповідачів ПАРЄ з Луценком, затримання Авакова, злиття «Народної самооборони» з «Батьківщиною», зволікання Яценюка та відмову Кличка йти у єдиний список. Далі – соціалка, зокрема цікавий і якісний сюжет Сергія Швеця про управлінські компанії, які приходять на зміну ЖЕКам і займаються комунальним здирництвом.

«Інтер», «Подробиці тижня»

Розпочали з гарячої і драматичної, проте навряд чи справді важливої у масштабах усієї країни новини – пошуків глухонімого підлітка, що загубився у кримських горах.

Перша політична тема – парафування угоди про асоціацію, про яке повідомляють дуже стримано: «Киев – Брюссель – технический шаг навстречу. В пятницу в столице ЕС парафировали договор об ассоциации между Украиной и Евросоюзом. Это означает – текст окончательно готов. На каждой странице документа, а их около двух тысяч, поставили свои подписи обе стороны. Одна из важных частей договора – создание зоны свободной торговли с ЕС. А вот в политической части добиться успеха не удалось – Киев так и не получил гарантий членства в Евросоюзе. Чтобы соглашение вступило в силу, за него, в частности, должны ещё проголосовать отдельно парламенты всех стран содружества. Новость о парафировании соглашения обсудили в телефонном разговоре президенты Польши и Украины – Виктор Янукович и Бронислав Коморовский. Варшава всячески поддерживала Киев в этом процессе. Лидеры назвали согласование текста договора важной вехой в отношениях Украины и ЕС».

Далі – соціальне розслідування із присмаком модної тепер ненависті до «мажорів» і «магнатів», після нього переходять до теми боротьби з корупцією з присмаком піару міністра внутрішніх справ: «Главный козырь коррупционера – доступ к власти и финансовым ресурсам. Об этом заявил не кто-нибудь, а сам глава МВД Виталий Захарченко. Коррупция не зависит от партийной принадлежности, – так говорит министр в своём интернет-блоге. А бороться с этим явлением МВД будет и дальше, невзирая на чины и заслуги. Между тем, в Украине за последний год выросли суммы взяток – коррупционеры не размениваются по мелочам». Із сюжету, головним корупціонером у якому призначено вже не раз використаного провладними медіа цапа-відбувайла Володимира Галицького, дізнаємося: «То, что сами же депутаты тормозят исполнение закона, принятого ими же, вызывает много вопросов у президента. Об этом он сказал в недавнем интервью журналистам. Виктор Янукович просит пригласить в эфир руководителей всех правоохранительных органов, чтобы рассказали, как борются с коррупцией». Але, мовляв, «пока ни один генерал не принял такое предложение». Відверта маніпуляція – винесення Януковича за дужки процесу боротьби з корупцією, що означає, що він ані сам корупціонером не є, ані за результативність цієї боротьби не відповідає (в усьому винні погані депутати й генерали).

На додачу до цього – щедра порція піару Януковича, без якої не обходиться жоден випуск «Подробиць тижня».

«Новый саркофаг на Чернобыльской АЭС начнут строить 26 апреля. Об этом заявил Президент Украины Виктор Янукович в Сеуле, где проходил саммит по вопросам атомной безопасности. В Южной Корее Виктор Янукович также встретился с руководством корпорации "Хюндай". На переговорах шла речь о строительстве в Украине нового автозавода. А уже со следующего года у нас начнут выпускать суперскоростные корейские поезда. И всё же главная тема международного форума – ядерный терроризм и контроль за использованием обогащённого урана. Украина чувствовала себя достаточно уверенно. Ведь Киев выполнил взятые на себя два года назад – на таком же форуме – обязательства по вывозу с территории страны всего обогащённого урана. За несколько дней до форума из Харькова в Россию отправилась последняя партия топлива.

Виктор Янукович, Президент Украины: "Це наші ініціативи були. Ми розуміли, що ми робимо. Ми перейшли на новітні технології, про які, умовно кажучи, деякі страни мріють. Тому що вивозити високозбагачений уран потрібно. Навіщо його тримати на території? Це, по-перше, небезпечно"». Зауважмо, як елегантно Януковича (чи то пак, чинну владу) тут названо (а отже, ототожнено з) «Україною». Про розмову з Обамою, втім, ані слова.

5 канал, «Час. Підсумки»

Перша тема – парафування угоди про асоціацію. Цій події дається досить однозначна оцінка: «Пауза минула, але про зовнішньополітичний прорив говорити не доводиться. Україна та ЄС розпочали парафування угоди про асоціацію. Це мало статися ще минулої осені, але через процеси над опозиціонерами Брюссель відтягував зближення до останнього. Брюссель вирішив не підштовхувати Київ до членства у Митному союзі та пошуків інших партнерів, приміром, Китаю. Так трактують цю подію європейські та російські ЗМІ». Остання ремарка ставить під сумнів достовірність: чи сказане є думкою ведучої Тетяни Даниленко (або редакції програми), чи переказом трактувань невідомих «європейських і російських ЗМІ»?

Так само досить різко каже Тетяна про сеульський саміт: «Ще одна важлива зовнішньополітична подія, що припала на цей тиждень – візит Віктора Януковича на саміт з ядерної безпеки в Сеул, де він зміг побачитись зі світовими лідерами. Напередодні цієї поїздки Президент виконав обіцянку перед Бараком Обамою – Україна позбулась високозбагаченого урану. Однак козирнути цим аргументом Януковичу в Сеулі не вдалося. З американським лідером він бачився лише на полях саміту. І навіть у лічені хвилини спілкування Обама не оминув теми політичного переслідування в Україні. Зрештою і парафування, і сеульський візит за інших обставин в Україні вже охрестили б подіями історичними та доленосними. За обставин нинішніх ці події так не подає навіть влада».

Останню тезу розвиває в сюжеті Ірина Герасимова, демонструючи, як Банкова скромно замовчує обставини розмови Обами з Януковичем. Висновок авторки доволі різкий: «Світ і зокрема Європа спостерігають за Україною ретельно, майже під лупою. Їм показують збудовані стадіони, нові дороги і демократичні процеси. Але бачать вони зовсім інше: популізм, корупцію і заґратованих політиків. Європейці ж невтомні і повторюють, що готові увімкнути для себе Україну найкращу, аби ж влада на Банковій була готова грати за європейськими правилами. Іноземці все ще чекають».

Великий сюжет (автор – Олександр Аргат) присвячено ув’язненню Тимошенко (зокрема, демонструють і критично коментують частину відеоролика про фантастично комфортні умови лікування в Качанівській колонії, поширеного Державною пенітенціарною службою). Матеріал збалансований, але має певні явні й доволі типові недоліки – зокрема, недостовірні посилання: «Сподівань на повернення в політичне життя України не залишає ані Юрій Луценко, ані Юлія Тимошенко, – стверджують ті, хто має змогу спілкуватись з ними. Лідер БЮТ нібито працює над виборчими списками і дала добро на об'єднання свої політсили з "Фронтом змін"». Усі ці невідомі джерела, «нібито» і «начебто» істотно знижують цінність інформації.

5-й – єдиний канал, що повідомив у підсумковому тижневику про побиття керівника «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошникова. Інше повідомлення про побиття стосується вже співробітника самого 5-го: «Акція проти будівництва у Святошинському лісі закінчилась мордобоєм. На підмогу міліціонерам прибув заступник начальника райвідділу Микола Зева, який ударив кореспондента 5-го каналу Азада Сафарова, а колегам порадив діставати зброю». Про смерть Оксани Макар повідомляють лаконічно.

Ще одна тема, якої не чіпали інші канали, але яку ґрунтовно, збалансовано й із гумором розібрав 5-й – замовлення Міністерством освіти підручників авторства матері Валерія Хорошковського за ціною понад 600 гривень за примірник. Ще одне випробування 5-й пройшов успішно – конфліктну тему, яка зачіпає інтереси одного з керівників уряду, не проігноровано.

ICTV, «Факти тижня з Оксаною Соколовою»

Першу половину програми присвячено кримінальним та «антимажорським» темам: смерть Оксани Макар, справа депутата Софіївської райради на Дніпропетровщині, умовно засудженого за вбивство, та новий «педофільський скандал» – справа проти акордеоніста Ігоря Завадського, який начебто розбещував своїх учнів. За давньою традицією українських ЗМІ, журналісти не надто зважають на презумпцію невинуватості. Олександр Ільїних якщо не прямо стверджує, що Завадський педофіл, то натякає на це: «Чому конкретно навчав хлопчиків маестро, можна хіба що припускати. За міліцейською версією, допомагали Завадському у так званому навчанні його помічник та водій. Любов до музики дітям прищеплювали ось тут – у старенькій квартирі на Подолі». Чого варті формулювання «чергова справа про педофілів» (нагадаємо, що провину підозрюваного за «справою педофілів» Дмитра Полюховича так і не було доведено, себто ймовірно, що людину просто оббрехали!), «під акорди пікантної статті Кримінального кодексу маестро зіграв у слідчий ізолятор», «Правоохоронці впіймали Завадського "на гарячому" за іншими, так би мовити, гастролями і пред’явили звинувачення у розбещенні неповнолітніх». І квінтесенція: «У творчих колах подейкують, ніби акордеоніст був гомосексуалістом».

Політичні новини, що стосуються опозиції, дають коротко, зокрема про затримання Арсена Авакова і про з’їзд «Батьківщини». В повідомленні про останній згадують Юрія Луценка, але не зазначають, що «Народна самооборона» вливається в «Батьківщину»: «Партія "Батьківщина" цього тижня провела з’їзд. Очікувалося, що він увійде до історії як момент об’єднання всіх опозиційних партій. Але поки політики обмежилися демонстрацією намірів. З’їзд відкрили закликом Юлії Тимошенко, переданим із качанівської колонії. Лідерка БЮТ переконана, що лише єдиний список дасть опозиції можливість перемогти на осінніх парламентських виборах. Їй вторив лідер "Самооборони" Юрій Луценко. Але оскільки обидва ці політики за ґратами, фактично на чолі списку об’єднаної опозиції опиниться Арсеній Яценюк. Лідер "Фронту змін" ідею об’єднання, звісно, гаряче підтримав, але запропонував взяти паузу для остаточного узгодження всіх питань, адже думку лідерів партії повинні ще затвердити їхні з’їзди. Єдиний список опозиціонерів має з’явитися до 10 квітня. Невідомо, чи будуть в ньому партії Олега Тягнибока або Анатолія Гриценка. На з’їзд "Батьківщини" ці політики не приїхали. А Віталій Кличко вже заявив, що партія "Удар" піде на вибори окремо».

Інакше кажучи, в поки що опозиції нічого не виходить (новина про те, що НС влилася до «Батьківщини» у це «нічого» не вписалася, тому її немає). Зате все добре виходить у влади: «Осінніх виборів чекає і Європа. Вони мають стати для України тестом. І саме від нього залежить доля угоди про асоціацію з ЄС. Цього тижня текст історичного документа таки парафували. Це означає, що сторони підтвердили всі домовленості і почали підготовку до підписання. На цьому етапі угоду про асоціацію мають ратифікувати парламенти всіх країн ЄС. Деталі наших нинішніх відносин президент Янукович цього тижня коротко обговорив з лідерами Євросоюзу – Германом ван Ромпеєм та Жозе Мануелем Баррозу. Зустріч відбулася в Сеулі на саміті, присвяченому питання ядерної безпеки у світі. Там же український Президентом мав розмову з американським Президентом Бараком Обамою». З бравурного тону цієї підводки складається враження, що Україна була в центрі уваги Європи, Сеула і всього світу. Сюжет Олександра Візгіна, втім, починається, – приємна несподіванка! – з розповіді про міжнародний, а не суто українсько-хуторянський контекст сеульського саміту.

Аж на середині матеріалу доходить до України: «Україна однією з перших підтримала американські ініціативи. На вашингтонському саміті президент Янукович заявив про добровільну відмову Києва від залишків високозбагаченого урану в обмін на американську допомогу в науковому використанні низькозбагаченого. За кілька днів до сеульського саміту останній контейнер із небезпечним ураном відправили з Харківського фізико-технічного інституту на зберігання до Росії». Проте після цього автор перестрибує не на легендарну таємничу розмову Януковича з Обамою, а на скандал навколо розмови Обами й Дмитра Медведєва. Знайшлося місце й для «паркетного» опису суто корейської частини візиту Януковича.

Далі – соціальний сюжет про загрозу закриття школи-інтернату на Кіровоградщині з дещицею піару Комуністичної партії, представники якої начебто стали на захист закладу. А закінчили добіркою жартівливих новин – усе ж таки перше квітня.

«Україна», «Події тижня»

Цей випуск тижневика засвідчив його еволюцію в напрямку якісного публіцистичного тележурналу. Творці «Подій тижня» вочевидь приділяють більше уваги режисурі, роботі з відеорядом і текстом, аніж колеги з інших каналів. Із розлогим і професійним матеріалом про останні дні життя, смерть та перспективи справи Оксани Макар дебютувала в програмі колишня журналістка й ведуча «Інтера» Ірина Юсупова. Несподівано вийшов «у поле», знявши якісний сюжет про радянські ядерні об’єкти, сам ведучий програми Андрій Данилевич. І, – можливо, здалося на тлі загального підвищення якості, – навіть мова його підводок стала структурованішою і змістовнішою.

Перша політична тема – доля Тимошенко та її партії. Сергій Кудімов чітко виклав та підсумував останні події, поєднавши новини судового переслідування Тимошенко із подіями навколо з’їзду «Батьківщини». Він, зокрема, дозволив собі сказати те, чого не було в матеріалах інших каналів: «Сейчас Тимошенко сидит за невыгодный газовый контракт с Россией в 2009-м. А может сесть за контрабанду российского газа и неуплату налогов, которою не доказали 10 лет назад. И попытаются доказать сейчас. В обоих делах есть слово "газ". Казалось бы, в чем разница? А разница в том, что в первом деле есть фамилия российского премьер-министра и почти трижды президента Путина. А во втором – нет».

Елегантно вийшли із ситуації невизначеності та відсутності точної інформації про зміст розмови Обами з Януковичем у Сеулі, застосувавши здорову іронію: «После выступления на саммите Янукович успел встретиться с первыми лицами Евросоюза: с президентами Европейского Совета и Еврокомиссии – Херманом ван Ромпеем и Жозе Мануэлем Баррозу. Встреча прошла в теплой и дружественной обстановке. На ходу. В перерыве между заседаниями. Говорили об отношениях Украины с ЕС. Могли, конечно, и дольше пообщаться, но у Виктора Януковича было мало времени. Он откланялся и поспешил к Бараку Обаме. С американским президентом встреча прошла тет-а-тет, без прессы и тоже на ходу. И тоже длилась всего несколько минут. Журналисты говорят: около пяти. Пресс-служба Президента утверждает: около 15 минут. Но в данном случае не в минутах счастья, а в том, что встреча вообще состоялась. Это позитивный сигнал для Украины. Правда, если Виктор Янукович Обаме рассказывал про полный отказ от оружейного урана и "Укрытие" на Чернобыльской АЭС, как сообщает пресс-служба главы государства, то Обама не забыл напомнить – и это сообщает уже пресс-служба Белого Дома – как важно для Украины провести честные выборы в октября и не преследовать оппозицию. А в конце Барак показал Виктору "во"». Окремий матеріал авторства Бориса Іванова присвячено вивезенню з України високозбагаченого урану. Також симпатичний матеріал про іноземців, що живуть у нашій країні, підготував Олександр Бондаренко. Беручись за такі «вічні», але невичерпні теми, «Події тижня» відходять від конкуренції з тими щотижневими програмами інших каналів, які позиціонуються як підсумкові випуски новин.

Верстка підсумкових телетижневиків 1 квітня 2012 року

«1+1», «ТСН. Тиждень»

На Одещині загинув 13-річний хлопчик

На Херсонщині поховали Оксану Макар

В Україні підвищились соціальні виплати

Чехи стали на захист українських заробітчан

ТСН порахувала депутатські розтрати

Тиждень за одну хвилину

На комунальному ринку з’явилась нова страшилка

Українські ресторатори роблять ставку на національну кухню

У Чернігові вибухнула п’ятиповерхівка

У власника одного з найбільших українських банків згоріла яхта

Мільйон доларів за чемпіонську медаль

«Міс Україна-2012» стала харків’янка Карина Жиронкіна

«Інтер», «Подробиці тижня»

У Криму другу добу прочісувають гори в районі Ангарського перевалу

У столице ЄС парафували угоду про асоціацію між Україною і Євросоюзом

Громадськість і правозахисники – проти місцевого магната

Головний козир корупціонера – доступ до влади й фінансових ресурсів

Новий саркофаг на Чорнобильській АЕС почнуть будувати 26 квітня

Кабінет Міністрів має намір посилити відповідальність керівників підприємств, які не хочуть брати до себе інвалідів

Більше дев’яти мільйонів гривень украдено з банківських карток минулого роду шахраями

Світ відзначає День сміху

5 канал, «Час. Підсумки»

Україна та ЄС розпочали парафування угоди про асоціацію

Юлію Тимошенко можуть вивезти з України

18-річна Оксана Макар померла у Донецькому опіковому центрі

Ростислав Шапошников жорстоко побитий серед білого дня

Акція проти будівництва у Святошинському лісі закінчилась мордобоєм

Арсена Авакова арештували в Італії

Міносвіти замовило підручники для першокласників ціною 647 гривень за штуку

Людмила Янукович презентувала літературний твір з-під власного пера

ICTV, «Факти тижня з Оксаною Соколовою»

Пішла з життя Оксана Макар

На Дніпропетровщині з обуренням обговорюють вирок колишньому депутатові райради

Ігоря Завадського підозрюють у розбещенні неповнолітніх

В Італії затримали Арсена Авакова

«Батьківщина» провела з’їзд

У Сеулі відбувся саміт з питань ядерної безпеки

Кіровоградська школа для дітей з затримками розвитку – на межі закриття

Топ-5 подій тижня

«Україна», «Події тижня»

У селищі Луч попрощалися з Оксаною Макар

Україна і Євросоюз парафували угоду про асоціацію

Держкомстат відзвітував про приріст працездатного населення у країні

Віктор Янукович відвідав саміт із ядерної безпеки в Сеулі

Україна повністю звільнилася від високозбагаченого урану

В армії США – новий різновид «демократизаторів»

Моніторинг здійснено громадською організацією «Телекритика» в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів у підсумкових інформаційно-аналітичних телепрограмах із навчальним відеокомпонентом» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Засади моніторингу дивіться тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
p-p.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду