Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»

Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»

28 Жовтня 2014
4429
28 Жовтня 2014
14:29

Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»

4429
Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»
Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»

У жовтні в Лісабоні (Португалія) стартували зйомки серіалу «Мата Харі» українсько-російської компанії Star Media. Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

 

Режисером проекту виступив Денніс Беррі («Горець», «Зоряна брама SG-1»), продюсує Влад Ряшин. Серіал складатиметься з 12 епізодів, його показ заплановано на 2015 рік. В Україні «Мата Харі» вийде в ефірі телеканалу «Інтер», в Росії - на «Первом канале».

 

Актори грають англійською мовою, проект розрахований на широку іноземну аудиторію.  Головну роль у стрічці про відому голландську шпигунку виконує французька актриса Ваіна Джоканте («99 франків», «Розпусник»). В серіалі також знімуться відомі голлівудські актори Джон Малкович, Крістофер Ламбер, Рутгер Хауер, а також російські артисти Світлана Ходченкова, Федір Бондарчук, Ксенія Раппопорт, Юрій Колокольников.

 

За словами продюсера серіалу Влада Ряшина, історія Мати Харі - це історія «незвичайної, виключно сильної жінки, яка була самотня і знайшла свою справжню любов тільки під кінець свого короткого, але яскравого життя», цитує The Hollywood Reporter.

 

Маргарета Гертруда Зелле, більше відома як Мата Харі - виконавиця екзотичних танців і куртизанка голландського походження, яка в 1917 році була арештована французькою розвідкою і розстріляна як німецька шпигунка. Її смерть стала найбільшим медійною подією того часу. Голландські дослідники неодноразово намагалися реабілітувати співвітчизницю.

 

«Федір Бондарчук вдихне повну потужної харизматичної сили життя в образ Рудольфа Маклеода, чоловіка головної героїні. Максим Матвєєв привнесе притаманну тільки російській людині романтичну вишуканість в роль офіцера і дворянина Маслова, об'єкта великої і пристрасної любові Маргарети. Олексій Гуськов додасть справжню вагу і владність образу Жоржа Ладу, глави французької контррозвідки. Ксенія Раппопорт, велика актриса, знаменита майже ідеальною відповідністю свого стилю гри канонам чеховської традиції, збагатить образ Елізабет Шрагмюллер тонкістю і емоційною глибиною», - коментує у інтерв'ю російському інтернет-виданню Kinopoisk.ru режисер серіалу Денніс Беррі.

 

В основі серіалу - белетризована біографія найвідомішої шпигунки світу

 

Як зазначає видання Kinopoisk, сюжет серіалу не претендує на документальну точність. «Історія танцівниці, страченої в жовтні 1917 року за звинуваченням в шпигунстві, не раз екранізувалася, причому кінострічки про легендарну куртизанці стали виходити практично відразу після її смерті. Мата Харі оживала на екрані завдяки Асте Нільсен, Грети Гарбо і Жанні Моро. Нова телебіографія від Star Media не претендує на документальну точність. Автори картини одразу заявили, що це белетризована версія життя Мати Харі, яка припускає художнє трактування певних фактів», - йдеться у виданні.

 

Нагадаємо, українсько-російська кінокомпанія Star Media спільно з російським «Первым каналом» оголосили про старт роботи над серіалом «Мата Харі» за участі голлівудських зірок 3 жовтня. Тоді повідомлялося, що до акторського складу ввійдуть ще такі відомі актори як Мішель Пфайффер і Джонатан Ріс-Майєрс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду