detector.media
28.10.2014 14:29
Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»
Star Media почала зйомки серіалу «Мата Харі» - в Україні стрічку покаже «Інтер»

У жовтні в Лісабоні (Португалія) стартували зйомки серіалу «Мата Харі» українсько-російської компанії Star Media. Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

 

Режисером проекту виступив Денніс Беррі («Горець», «Зоряна брама SG-1»), продюсує Влад Ряшин. Серіал складатиметься з 12 епізодів, його показ заплановано на 2015 рік. В Україні «Мата Харі» вийде в ефірі телеканалу «Інтер», в Росії - на «Первом канале».

 

Актори грають англійською мовою, проект розрахований на широку іноземну аудиторію.  Головну роль у стрічці про відому голландську шпигунку виконує французька актриса Ваіна Джоканте («99 франків», «Розпусник»). В серіалі також знімуться відомі голлівудські актори Джон Малкович, Крістофер Ламбер, Рутгер Хауер, а також російські артисти Світлана Ходченкова, Федір Бондарчук, Ксенія Раппопорт, Юрій Колокольников.

 

За словами продюсера серіалу Влада Ряшина, історія Мати Харі - це історія «незвичайної, виключно сильної жінки, яка була самотня і знайшла свою справжню любов тільки під кінець свого короткого, але яскравого життя», цитує The Hollywood Reporter.

 

Маргарета Гертруда Зелле, більше відома як Мата Харі - виконавиця екзотичних танців і куртизанка голландського походження, яка в 1917 році була арештована французькою розвідкою і розстріляна як німецька шпигунка. Її смерть стала найбільшим медійною подією того часу. Голландські дослідники неодноразово намагалися реабілітувати співвітчизницю.

 

«Федір Бондарчук вдихне повну потужної харизматичної сили життя в образ Рудольфа Маклеода, чоловіка головної героїні. Максим Матвєєв привнесе притаманну тільки російській людині романтичну вишуканість в роль офіцера і дворянина Маслова, об'єкта великої і пристрасної любові Маргарети. Олексій Гуськов додасть справжню вагу і владність образу Жоржа Ладу, глави французької контррозвідки. Ксенія Раппопорт, велика актриса, знаменита майже ідеальною відповідністю свого стилю гри канонам чеховської традиції, збагатить образ Елізабет Шрагмюллер тонкістю і емоційною глибиною», - коментує у інтерв'ю російському інтернет-виданню Kinopoisk.ru режисер серіалу Денніс Беррі.

 

В основі серіалу - белетризована біографія найвідомішої шпигунки світу

 

Як зазначає видання Kinopoisk, сюжет серіалу не претендує на документальну точність. «Історія танцівниці, страченої в жовтні 1917 року за звинуваченням в шпигунстві, не раз екранізувалася, причому кінострічки про легендарну куртизанці стали виходити практично відразу після її смерті. Мата Харі оживала на екрані завдяки Асте Нільсен, Грети Гарбо і Жанні Моро. Нова телебіографія від Star Media не претендує на документальну точність. Автори картини одразу заявили, що це белетризована версія життя Мати Харі, яка припускає художнє трактування певних фактів», - йдеться у виданні.

 

Нагадаємо, українсько-російська кінокомпанія Star Media спільно з російським «Первым каналом» оголосили про старт роботи над серіалом «Мата Харі» за участі голлівудських зірок 3 жовтня. Тоді повідомлялося, що до акторського складу ввійдуть ще такі відомі актори як Мішель Пфайффер і Джонатан Ріс-Майєрс.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY