У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»

У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»

21 Жовтня 2014
5015
21 Жовтня 2014
13:48

У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»

5015
У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»
У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»

Учора, 20 жовтня, розпочав роботу російськомовний новинний сайт «Медуза»,  редакція якого розташована  у Ризі (Латвія). Про це повідомляє інтернет-видання «Журдом».

 

Появу інтернет-видання «Медуза» було анонсовано 27 серпня, медіа стало новим проектом колишньої команди російського видання новин «Лента.ру» на чолі з Галиною Тимченко, яка виступила засновником «Медузы» і наразі обіймає посаду головного редактора.

 

«Ми вибираємо для вас найважливіші новини і готуємо кращі тексти про те, що відбувається в Росії та світі. Ми виступаємо за свободу поширення інформації. Ми з огидою ставимося до інтересів чиновників і великого бізнесу, зневажаємо пропаганду і джинсу, віддаємо перевагу журналістиці фактів, а не журналістиці  суджень. Ми пишемо тільки про те, що по-справжньому важливо», - зазначає редакція на сайті проекту.

 

Інтернет-видання містить розділи «Новини», «Теми», «Картотека», «Статті» та «Шапіто».

 

У виданні представлені матеріали як власного авторства колективу «Медузи», так і з інших ЗМІ - «РИА Новости», «Коммерсанта», Deutsche Welle, The Washington Post, «Русской планеты», «Интерфакса» та інших.

 

Сьогодні на сайті зокрема опубліковано інтерв'ю російського політика Олексія Навального спеціальному кореспонденту «Медузы» Андрію Козленку, учора - розслідування журналіста Данила Туровського про появу об'єднання по боротьбі з педофілією в Росії «Біла сотня».


На порталі вже є реклама, вона розміщена вгорі головної сторінки.

 

Публікації сайту доступні також через безкоштовні додатки видання в App Store і Google Play.

 

Нагадаємо, як повідомляв Media Sapiens, компанія Medusa Project SIA була зареєстрована у ризькій податковій інспекції у липні, у серпні розпочала набір персоналу на латвійських порталах із пошуку роботи.

 

До колективу «Медузи» увійшло декілька екс-співробітників «Ланта.ру», які звільнилися з найбільшого в Росії інтернет-ЗМІ в березні, після того, як його власник  Олександр Мамут звільнив Галину Тимченко з посади головного редактора.

 

Раніше бізнесмен Михайло Ходорковський заявив, що фінансуватиме нове суспільно-політичне видання Галини Тимченко. Він також підкреслив, що йдеться не про спонсорство, а про інвестиції.

 

У червні журналіст Стівен Енніс у своїй статті для BBC зазначав, що посилення суворого та реакційного клімату в путінській Росії спричинило хвилю еміграції серед професіоналів, представників середнього класу, у тому числі провідних журналістів, серед яких він назвав і Галину Тимченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду