detector.media
21.10.2014 13:48
У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»
У Латвії стартував російськомовний сайт «Медуза», у якому працює екс-команда «Ленты.ру»

Учора, 20 жовтня, розпочав роботу російськомовний новинний сайт «Медуза»,  редакція якого розташована  у Ризі (Латвія). Про це повідомляє інтернет-видання «Журдом».

 

Появу інтернет-видання «Медуза» було анонсовано 27 серпня, медіа стало новим проектом колишньої команди російського видання новин «Лента.ру» на чолі з Галиною Тимченко, яка виступила засновником «Медузы» і наразі обіймає посаду головного редактора.

 

«Ми вибираємо для вас найважливіші новини і готуємо кращі тексти про те, що відбувається в Росії та світі. Ми виступаємо за свободу поширення інформації. Ми з огидою ставимося до інтересів чиновників і великого бізнесу, зневажаємо пропаганду і джинсу, віддаємо перевагу журналістиці фактів, а не журналістиці  суджень. Ми пишемо тільки про те, що по-справжньому важливо», - зазначає редакція на сайті проекту.

 

Інтернет-видання містить розділи «Новини», «Теми», «Картотека», «Статті» та «Шапіто».

 

У виданні представлені матеріали як власного авторства колективу «Медузи», так і з інших ЗМІ - «РИА Новости», «Коммерсанта», Deutsche Welle, The Washington Post, «Русской планеты», «Интерфакса» та інших.

 

Сьогодні на сайті зокрема опубліковано інтерв'ю російського політика Олексія Навального спеціальному кореспонденту «Медузы» Андрію Козленку, учора - розслідування журналіста Данила Туровського про появу об'єднання по боротьбі з педофілією в Росії «Біла сотня».


На порталі вже є реклама, вона розміщена вгорі головної сторінки.

 

Публікації сайту доступні також через безкоштовні додатки видання в App Store і Google Play.

 

Нагадаємо, як повідомляв Media Sapiens, компанія Medusa Project SIA була зареєстрована у ризькій податковій інспекції у липні, у серпні розпочала набір персоналу на латвійських порталах із пошуку роботи.

 

До колективу «Медузи» увійшло декілька екс-співробітників «Ланта.ру», які звільнилися з найбільшого в Росії інтернет-ЗМІ в березні, після того, як його власник  Олександр Мамут звільнив Галину Тимченко з посади головного редактора.

 

Раніше бізнесмен Михайло Ходорковський заявив, що фінансуватиме нове суспільно-політичне видання Галини Тимченко. Він також підкреслив, що йдеться не про спонсорство, а про інвестиції.

 

У червні журналіст Стівен Енніс у своїй статті для BBC зазначав, що посилення суворого та реакційного клімату в путінській Росії спричинило хвилю еміграції серед професіоналів, представників середнього класу, у тому числі провідних журналістів, серед яких він назвав і Галину Тимченко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY