Половина каналів перестала платити «Зеонбуду»

Половина каналів перестала платити «Зеонбуду»

17 Жовтня 2014
5291
17 Жовтня 2014
08:51

Половина каналів перестала платити «Зеонбуду»

5291
Половина каналів перестала платити «Зеонбуду»
Половина каналів перестала платити «Зеонбуду»

Телевізійні холдинги «1+1 медіа» Ігоря Коломойського, StarLightMedia Віктора Пінчука, 5 канал Петра Порошенко, Національна телекомпанія України і ще шість мовників уже кілька місяців не оплачують послуги провайдера цифрового телебачення - компанії «Зеонбуд». Більшість телеканалів припинили платити 6-7 місяців тому, а 5 канал Порошенка і державний НТКУ не платять «Зеонбуду» з початку року. Про це пише Liga.net.

 

Державні телеканали НТКУ (Перший національний) та БТБ традиційно оплачували послуги провайдера одним платежем - зазвичай наприкінці року. Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія повідомив виданню, що цього року НТКУ не оплачуватиме послуги «Зеонбуду». Про те, що 5 канал не сплачує більше дев'яти місяців, розповів член наглядової ради Юрій Стець. «Через падіння рекламного ринку група призупинила платежі», - ще в квітні повідомляв гендиректор телеканалів М1 і М2 (входять в StarLightMedia) Валентин Коваль. Про те, що група каналів «1+1 медіа» перестала платити, говорив у квітневому інтерв'ю Liga.net її гендиректор Олександр Ткаченко. Крім них до бойкоту платежів приєдналися ще шість невеликих телеканалів.

 

Продовжують оплачувати послуги «Зеонбуду» «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова. Також платять окремі телеканали - Xsport Бориса Колесникова, «Ескулап TV» і «112 Україна». У групі «Інтер» Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна відмовилися коментувати взаємини із «Зеонбудом».

 

У компанії «Зеонбуд» визнають проблеми з оплатою телеканалів. Втім, компанія не планує відключати мовлення неплатникам. «Сподіваємося, що телекомпанії оцінять наше терпіння і готовність до компромісу, і нам вдасться вирішити всі ці питання в досудовому порядку», - відповіли в прес-службі «Зеонбуду» з посиланням на гендиректора Віктора Галича.

 

Нагадаємо, що «Зеонбуд» ретранслює 32 телеканали, 28 з яких загальнонаціональні і повинні платити йому за трансляцію щонайменше 1,5 млн грн на місяць (з урахуванням 50%-ї знижки). У результаті недоплат «Зеонбуд» за підсумками 2014 недорахується щонайменше 270 млн грн або майже половини від запланованого доходу.

 

«Структура "Зеонбуду" повинна бути ліквідована. У мене є бажання довести справу до кінця і покінчити із цією компанією. Для мене це справа честі, - заявив Юрій Стець. - Правоохоронними органами має бути переглянута діяльність компанії, як вона створювалася і як отримала ліцензію. Повинні бути прораховані реальні тарифи на їхні послуги. Цьому питанню повинен дати оцінку Антимонопольний комітет. Повинна відбутися оцінка якості послуг, покриття, озвучено реальна кількість абонентів».

 

Нагадаємо, що 15 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку компанії «Зеонбуд» на предмет розкодування сигналу телеканалів, а також виконання інших умов ліцензії та законодавства України. Раніше, 17 липня, Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. За невиконання цього рішення «Зеонбуд» уже отримав одне попередження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5291
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Olga
3447 дн. тому
Ну и что нам с этого? Ну и новость...
Николай
3448 дн. тому
а что будет дальше?запасаемся попкорном и ждем...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду