Телеканал «Рудана» в Кривому Розі відсутній в ефірі п’ятий день

Телеканал «Рудана» в Кривому Розі відсутній в ефірі п’ятий день

8 Жовтня 2014
8192
8 Жовтня 2014
14:24

Телеканал «Рудана» в Кривому Розі відсутній в ефірі п’ятий день

8192
Телеканал «Рудана» в Кривому Розі відсутній в ефірі п’ятий день
Телеканал «Рудана» в Кривому Розі відсутній в ефірі п’ятий день

Із п'ятниці, 3 жовтня, з 15:15 у місті Кривому Розі Дніпропетровської області відсутній в ефірі телеканал «Рудана», що належить Криворізькій міській раді. Про це «Детектор медіа» повідомили на каналі.

 

Заступник директора комунальної ТРК «Рудана» Олександр Темчур повідомив «Детектор медіа», що канал відсутній в аналоговому ефірі, але присутній у цифровому ефірі та в кабельних мережах. «Сигнал іде, він приходить на передавальний центр, але передавач не працює», - сказав пан Темчур.

 

«Рудана» п'ятий день не може отримати пояснень Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) про причини зникнення з ефіру, наголошує заступник директора.

 

«Канал зник з ефіру на вихідних. У понеділок ми звернулися за офіційним роз'ясненням до Концерну РРТ, але відповіді не отримали. Сьогодні продублювали звернення. Фактично наш передавач відключений без пояснення причин», - сказав пан Темчур.

 

Директор Дніпропетровської філії Концерну РРТ Кирило Данилов сказав «Детектор медіа», що йдеться про якісь технічні проблеми на телевежі в Кривому Розі. «Ніякого відключення каналу не було. Я говорив з директором каналу три рази, я їй пояснював, що там проблеми на вежі. Сьогодні на вежу полізли мачтовики, мені доповіли, що сьогодні все має вирішитися», - сказав пан Данилов.

 

Генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк пояснив причину відсутності мовлення «Рудани» в несправності передавача. «Мені повідомили, що очікували комплектуючі для передавача, і сьогодні несправність має бути усунуто», - додав пан Півнюк.

 

Тим часом заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав: «Місцеві телеканали, що обслуговують сімейку Вілкулів (Юрій Вілкул є мером Кривого Рога. - ТК) і "опозицію", впритул не помічали інших кандидатів, крім недобитків минулого. А зараз, коли в них абсолютно випадково перегоріли запобіжники і погасло світло - вони закричали про права журналістів. Права ми ваші захистимо, звичайно. І світло поремонтуємо».

 

Нагадаємо, що 7 жовтня о 18:23 у Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал, що входить до холдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова. Директор 34-го каналу Юрій Сугак на своїй сторінці у Facebook повідомив, що із суботи, 4 жовтня, також не мовить комунальний телеканал «Рудана» в місті Кривому Розі. Інші канали у Дніпропетровську та Кривому Розі, за його даними, мовлять без проблем.

 

У Концерні РРТ пояснили зникнення 34-го каналу з ефіру проблемами з доставкою сигналу оптоволоконними лініями. Гендиректор КРРТ Олександр Півнюк повідомив, що 8 жовтня вдень мовлення вже було відновлено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду