У Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал Ріната Ахметова. У Концерні РРТ кажуть, що мовлення вже відновлено (ДОПОВНЕНО)

У Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал Ріната Ахметова. У Концерні РРТ кажуть, що мовлення вже відновлено (ДОПОВНЕНО)

8 Жовтня 2014
6738
8 Жовтня 2014
14:04

У Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал Ріната Ахметова. У Концерні РРТ кажуть, що мовлення вже відновлено (ДОПОВНЕНО)

6738
У Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал Ріната Ахметова. У Концерні РРТ кажуть, що мовлення вже відновлено (ДОПОВНЕНО)
У Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал Ріната Ахметова. У Концерні РРТ кажуть, що мовлення вже відновлено (ДОПОВНЕНО)

7 жовтня о 18:23 у Дніпропетровську зник з ефіру 34 канал, що входить до холдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова. Про це повідомляє сайт каналу.

 

За повідомленням каналу, його мовлення відсутнє як в ефірі, так і в мережах кабельних операторів. На каналі заявляють про відключення мовлення, яке не пов'язане з технічним збоєм. Точні причини відключення каналу невідомі.

 

«Ми зв'язалися з передавальним центром, з головним інженером, безпосередньо з директором, поки ніякої конкретики ми не отримали. Посилаються на технічні негаразди. На пряме запитання, чи можна це розцінювати як відключення, відповіді не отримали», - сказав технічний директор 34-го каналу Олександр Лянкевич.

 

Директор 34-го каналу Юрій Сугак відмовився від коментарів «Детектор медіа», порадивши звернутися до прес-служби холдингу «Медіа Група Україна». У прес-службі пообіцяли надати офіційну позицію холдингу, щойно вона буде відома.

 

На своїй сторінці у Facebook пан Сугак повідомив, що із суботи, 4 жовтня, також не мовить комунальна ТРК «Рудана» в місті Кривому Розі. Інші канали у Дніпропетровську та Кривому Розі, за його даними, мовлять без проблем. «Детектор медіа» з'ясувала, що «Рудана» відсутня в ефірі з п'ятниці, 3 жовтня. У Концерні РРТ пояснюють це проблемами з передавачем на телевежі.

 

Радник глави Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) з питань інформаційної діяльності Борис Брагинський підтвердив «Детектор медіа», що 7 жовтня увечері 34 канал був відсутній у цифровому та аналоговому ефірі.

 

«Мій колега Андрій Богатирьов також казав, що зранку 7 жовтня зникав сигнал ТРК "Регіон", але вони мовлять тільки в кабельному форматі», - додав пан Брагинський.

 

Директор Дніпропетровської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Кирило Данилов повідомив «Детектор медіа», що йдеться про технічні проблеми з доставкою сигналу оптоволоконними лініями. «Ніхто їх не вимикав. Версія про те, що є якесь замовлення на вимкнення 34-го каналу - це нісенітниця. Є проблема з доставкою сигналу по оптоволокну. Дуже скоро вона буде усунута», - сказав пан Данилов.

 

Генеральний директор КРРТ Олександр Півнюк також повідомив «Детектор медіа», що сигнал каналу не доставлявся до телецентру. Поки «Детектор медіа» готувала матеріал, пан Півнюк зателефонував і повідомив, що мовлення 34-го каналу вже відновлено, а причини зникнення з ефіру була в проблемі з оптоволоконними лініями.

 

У прес-службі кабельного оператора «Воля» ТК повідомили: «На даний момент 34 канал не транслюється в ефірі, тому недоступний не тільки нашим абонентам, а й іншим телеглядачам. За попередньою інформацією, виникла проблема саме з передачею сигналу каналу в ефір. Разом з представниками телеканалу фахівці компанії "Воля" шукають альтернативні способи, щоб забезпечити трансляцію».

 

Водночас 34 канал пов'язує зникнення з ефіру з інцидентом, який стався вдень 7 жовтня, коли працівників телеканалу не пустили на захід у Дніпропетровську ОДА. «Відповідно, йдеться про грубе втручання в роботу ЗМІ», - заявляють на каналі.

 

Радник глави Дніпропетровської ОДА з питань інформаційної діяльності Борис Брагинський розповів у коментарі «Детектор медіа», що знімальну групу 34-го каналу дійсно не пустили на вручення державної нагороди волонтеру Тетяні Ричковій.

 

«Наш замгубернатора Геннадій Корбан вручав орден княгині Ольги Тетяні Ричковій. Захід був камерним, кабінет пана Корбана невеликий, тому він попросив, щоб запросили кілька центральних каналів. 34 канал у цей список не потрапив. Вона прийшли, не отримавши запрошення. Якби вони особисто мені зателефонували, думаю, я б їх провів, але вони прийшли із запізненням на три хвилини, і вже йшло нагородження, тому пустити їх не було можливості», - сказав пан Брагинський.

 

Він звернув увагу на те, що канал публічно ніяких претензій одразу після інциденту не висловив, а оприлюднив цю інформацію після того, як зник його сигнал.

 

«Взагалі, у нас із 34-м каналом до останнього часу були нормальні робочі відносини. Вони не один раз зустрічалися з керівництвом ОДА, я сприяв в організації інтерв'ю з Філатовим, з Корбаном. Моя особиста версія - там відбувся особистісний збій між власниками каналу й окремими представниками ОДА. Наскільки я можу судити, зараз з ефірів 34-го каналу не сходять представники "Опозиційного блоку". Очевидно, на цьому ґрунті й відбулося непорозуміння», - припустив він.

 

Тим часом заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав: «Місцеві телеканали, що обслуговують сімейку Вілкулів і "опозицію", впритул не помічали інших кандидатів, крім недобитків минулого. А зараз, коли в них абсолютно випадково перегоріли запобіжники і погасло світло - вони закричали про права журналістів. Права ми ваші захистимо, звичайно. І світло поремонтуємо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6738
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зритель
3486 дн. тому
О, и кстати, ТРК Регион тоже сейчас не вещает
Зритель
3486 дн. тому
Как раз сегодня возобновил вещание 41й канал, который 2 недели не работал. Интересное совпадение. Еще добавлю, что 34й в сети Триолан сейчас не работает, значит эфирное вещание все еще не восстановлено.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду