Шустер погрожує судом Першому національному і пропонує відправити Аласанію в зону АТО

Шустер погрожує судом Першому національному і пропонує відправити Аласанію в зону АТО

8 Жовтня 2014
7815
8 Жовтня 2014
13:36

Шустер погрожує судом Першому національному і пропонує відправити Аласанію в зону АТО

7815
Шустер погрожує судом Першому національному і пропонує відправити Аласанію в зону АТО
Шустер погрожує судом Першому національному і пропонує відправити Аласанію в зону АТО

Телеведучий Савік Шустер подасть до суду на Перший національний, якщо його програма «Шустер live» припинить вихід на телеканалі. Про це пан Шустер заявив в ефірі «Радіо Вести», повідомляє видання «Вести».

 

Савік Шустер підкреслив, що контракт з Національної телекомпанією України (НТКУ) про вихід ток-шоу «Шустер live» на Першому національному був підписаний до 1 січня 2015 року. «У нас є контракт з рекламодавцями і спонсорами - це значить, завдано реальний матеріальний збиток. Будемо судитися. Просити у держави будемо небагато. 5 гривень вистачить», - сказав телеведучий.

 

Він підкреслив, що керівництво Першого національного має повне право не продовжувати з ним контракт: «Але вони повинні виконати той контракт, який вони з нами підписали. Ніхто не просить їх продовжувати з нами контракт після 1 січня. Я ось точно не прошу».

 

Савік Шустер заявив, що не знає, чи буде далі виходити його ток-шоу на Першому національному: «Вчора в сітці стояв документальний фільм « Єгипет... » щось там. А в ефір вийшли ми. Рішення було прийнято з коліс. Ми в цьому не брали участь... Сьогодні, я думаю, ми вийдемо в ефір. Але сказати 100% не можу».

 

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія в коментарі «Радіо Вести» так пояснив свою позицію: «Півроку тому попереджав Шустера, що ми змінимо формат і будемо конкурувати, як я хотів, з таким же шоу. Але у нас не вийшло. Це дуже дорого. А ми таким чином отримувати гроші не хочемо. Ціннісні речі нас теж не влаштовують. І ми просто відмовляємося від співпраці».

 

«Часу було достатньо, щоб він подумав, де він хоче бути, як він хоче бути і так далі. Я не заглядаю в його кухню. Це його справи, мене це не стосується. Моя справа - щоб цей канал був правильним. Доступ до ефіру тут матимуть всі. Переваг не може мати ніхто, що б він не робив. Заходив на комерційній, некомерційній підставі. Після виборів ми будемо переглядати цей контракт. А там подивимося», - заявив він.

 

Савік Шустер відповів на заяву Зураба Аласанії: «Мене він не попереджав. Він це сказав в якомусь інтерв'ю. Що він готує свій формат. У нього ж мрія бути телеведучим. Але це ж не означає, що треба знімати іншого... Слово «цінності» взагалі дуже дивно звучить в устах пана Аласанії. Думаю, йому треба б це слово забути».

 

«Ми живемо у важкий час, а ми говоримо про якісь державних чиновників, які поводяться абсолютно безпардонно. Я би пана Аласанію точно послав в окопи в АТО. На два дні», - зазначив пізніше пан Шустер.

 

На його думку, причиною закриття його ток-шоу стали «і ревнощі, і чиясь помста», але конкретні причини він назвати не зміг.

 

Ведучий також запевнив, що в його ток-шоу не буває гостей на «платній» основі: «Мені особисто грошей ніколи ніхто не пропонував. Студії - напевно, так. Але ми не беремо категорично. Такого не може бути».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», представник фракції «Суверенна європейська Україна», народний депутат України Олесь Доній висловив занепокоєння можливим вилученням програми «Шустер live» з ефіру Першого національного.

 

Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску «Шустер live» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія «починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня».

 

Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого «шантажем в прямому ефірі» і зазначив, що з 6 жовтня програми «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне» та «Національні дебати» дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону «Про вибори». Згідно з ним НТКУ зобов'язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

 

6 жовтня Зураб Аласанія анонсував зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів. Відповідно до змін, програма «Шустер live» не була вилучена з ефіру. «З 6 жовтня програма переміщається на більш пізній час, 21.40, а з 13 жовтня - на ранковий прайм, 9.30. Час виходу п'ятничних програм не змінюється», - повідомив пан Аласанія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7815
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Те кто раскалывал страну
3499 дн. тому
Савик в ответе за искусственноее провоцирование регионального противостояния в Украине, за всю кровавую работу по разделу страны на сорта вместе с Шувалкиным и 5 колоной. которая работает и ныне...Ему всегда было наплевать как зарабатывать бабло. Кто бы не платил Борря, Юлля или путлеровские емиссары
комісаріат
3499 дн. тому
ВСЕ просто. Люди Тимошенко цього Зурабі поставили весною, так він аж зі шкіри ліз. А тепер Юлю здають всі, хто їв з її рук. І це осетинське перекотиполе, що втікло зі своєї батьківщини з братами, аби не захищати. А тепер вчить українців. Правильно сказав Шустрік: на АТО його, хай днррівців вчить.
Ялав
3499 дн. тому
Для смотрю и плачу т. е. Бабци Светы: твой шеф 1 закон соблюдает, а 10 грубо нарушает. По принцыпу Попандопалы: это тебе, это мне, это снова мне, и это мне...
ГДЕТОРЯДОМ
3499 дн. тому
...«Півроку тому попереджав Шустера, що ми змінимо формат і будемо конкурувати, як я хотів, з таким же шоу. Але у нас не вийшло. Це дуже дорого. А ми таким чином отримувати гроші не хочемо. Ціннісні речі нас теж не влаштовують. І ми просто відмовляємося від співпраці». ... А КАК ТО СКАЗАНО, А ...!!! ПРОСТО ЖЕСТЬ КАКАЯ-ТО ...!!!
смотрю и плачу
3499 дн. тому
Не знаю я, что там у вас с клоунами, но покачто клоун у нас один - Шустер,который внезапно когда хотел, уходил с каналов и внезапно по разнорядке сверху там или сям возникал. В данный момент складывается очень интересная ситуация: коммерческая "джинсово"-договорная говорильня Шустера пытается указывать,используя в том числе и админресурс, что когда и как вещать государственному каналу,существующему на деньги налогоплательщиков. От этого всего так и веет духом демократии.... Нет,ну нынешнюю нервозность Савика можно понять: медиаплан под выборы составлен,бабло уже видимо за показ нужных лиц ,якобы случайно попавших в эфир и говорящих ну совсем не по сценарию получено и даже потрачено,а тут ведь такой облом: руководитель Первого Национального решил соблюсти Закон Украины о выборах. Закон поменять нельзя,так надо ну хоть кого-то сделать виноватым....
ЦИРК КОБЗОВ
3500 дн. тому
Неужели Савик решился бороться с этими клоунами (это кстати слова пресс-службы Аласании в Фейсе: "УЛЮБЛЕНЕЦЬ ПУБЛІКИ"), которые возомнили себя строителями нового TV?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду