Чотири російські медіахолдинги об’єдналися в єдиний рекламний альянс

Чотири російські медіахолдинги об’єдналися в єдиний рекламний альянс

6 Жовтня 2014
2639
6 Жовтня 2014
11:29

Чотири російські медіахолдинги об’єдналися в єдиний рекламний альянс

2639
Чотири російські медіахолдинги об’єдналися в єдиний рекламний альянс
Чотири російські медіахолдинги об’єдналися в єдиний рекламний альянс

Найбільші російські медіахолдинги - Всеросійська державна телерадіокомпанія (ВДТРК), «Первый канал», «Газпром-медіа» і «Національна медіа група» - домовилися про створення на паритетних засадах компанії, яка реалізовуватиме їхні рекламні можливості, а також надавати аналогічні послуги іншим медіа. Про це йдеться в їхній спільній заяві, яку цитує РІА «Новости».

 

Новий продавець продаватиме рекламу чотирьох медіахолдингів з 1 січня, пише газета «Ведомости». Нова компанія домовилася з Vi, чинним найбільшим продавцем реклами в Росії (його частка на телеринку, за даними Федеральної антимонопольної служби, близько 35%), що буде використовувати його торгову марку. Очолить нову компанію - її проміжна назва New Vi (NVi) - діючий гендиректор Vi Сергій Васильєв.

 

Кожен з холдингів отримає по 20% нової компанії, ще 20% буде в менеджменту цього сейлз-хаусу. Хто крім Васильєва стане співвласником, поки не вирішено.

 

Нова компанія після створення викупить за номінальні суми діючі сейлз-хауси, що належать засновникам («Газпром-медіа сейлхз-хаус», «Алькасар», «РТР-медіа»), а також старий Vi. Таким чином буде забезпечена спадкоємність контрактів з рекламодавцями.

 

Фактично єдиним великим телехолдингом, який не ввійде в альянс і продовжить сам продавати рекламу, - є «CTC Media». Акції компанії після появи новини про створення альянсу подешевшали в ході торгів на біржі NASDAQ на 5,87%.

 

Таким чином, новий Vi контролюватиме більше 70% телевізійної реклами в Росії, а також суттєву частину інтернет-реклами. У нову компанію, за даними «Ведомостей», ввійдуть продавці інтернет-реклами - Gazprom Media Digital (найбільший продавець відеореклами) та IMHO VI.

 

Голова правління «Газпром-медіа» Михайло Лесин вважає абсолютно логічним об'єднання продажу телереклами в одній компанії: «Медіаіндустрія постійно консолідується, це природний процес». Така консолідація вигідна телекомпаніям: «Тепер їхні доходи будуть залежати не від того, з яким сейлз-хаусом вони працюють, а наскільки хороший контент вони виробляють, які рейтинги отримують. Канали будуть конкурувати саме контентом, а не продавцями і суперкомісіями». З іншого боку, об'єднання дозволить скоротити витрати телекомпаній на продаж реклами, вважає пан Лесин: «Звичайно, новий продавець також буде брати комісію за свої послуги, але тепер канали будуть встановлювати її самі».

 

Заступник керівника Федеральної антимонопольної служби Андрій Кашеваров заявив «Ведомостям», що служба буде робити конкретні висновки після того, як ознайомиться з деталями створення нового продавця. «Але навіть якщо новий продавець контролюватиме більше 35% всього ринку реклами, це не привід для нашого втручання. Отримання домінуючого положення на ринку саме по собі не порушення законодавства, - нагадав він, - порушенням є зловживання домінуючим становищем».

 

Нагадаємо, що 1 січня 2015 року у Росії набудуть чинності прийняті цього літа зміни до закону «Про рекламу». За новим законом телевізійна реклама в Росії залишиться лише в телеканалів з ефірною частотою у великих містах. Інші телевізійні компанії визнаються платними, а можливості заробляти на рекламі їх позбавлять.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду