На Буковині через складний рельєф є проблеми з технічним покриттям цифрового телебачення – колегія Держкомтелерадіо

На Буковині через складний рельєф є проблеми з технічним покриттям цифрового телебачення – колегія Держкомтелерадіо

3 Жовтня 2014
4453
3 Жовтня 2014
15:40

На Буковині через складний рельєф є проблеми з технічним покриттям цифрового телебачення – колегія Держкомтелерадіо

4453
На Буковині через складний рельєф є проблеми з технічним покриттям цифрового телебачення – колегія Держкомтелерадіо
На Буковині через складний рельєф є проблеми з технічним покриттям цифрового телебачення – колегія Держкомтелерадіо

На значній території Чернівецької області є проблеми з технічним покриттям цифрової ефірної, пов'язані із складністю рельєфу місцевості. Гострою проблемою є відсутність передавачів цифрового мовлення в смт. Путила, м. Сторожинець, м. Вижниця, с. Рукшин Хотинського району. Про це йшлося на засіданні колегії Держкомтелерадіо 2 жовтня, члени якого розглянули питання про стан інформаційного простору Чернівецької області, визнавши його задовільним.

 

За словами доповідачів, особливість регіону полягає в тому, що 7 районів області є прикордонними, межують з Румунією та Молдовою. На цю територію за допомогою потужних передавачів здійснюється ретрансляція сигналу 16 закордонних мовників. З огляду на це в регіоні велика увага надається інформаційній безпеці, запобіганню негативного зовнішнього інформаційного впливу, розвитку українського телерадіомовлення.

 

При цьому, як повідомила генеральний директор Чернівецької ОДТРК Любов Годнюк, близько 70% жителів області отримали можливість цілодобово безкоштовно приймати у стандарті DVB-T2 32 телепрограми загальнонаціональних мовників.

 

У Чернівецькій області діє 26 місцевих телерадіоорганізацій, серед яких Чернівецька ОДТРК, яка мовить 24 години у складі мультиплексу МХ-5 багатоканальної мережі цифрового мовлення в м. Чернівці та м. Новодністровськ; 4 години на добу на 34-му телевізійному каналі аналогового мовлення; в усіх кабельних та ІР-мережах.

 

За словами Любові Годнюк, телеканал «Буковина» (Чернівецька ОДТРК) одним з перших в Україні розпочав роботу в інтернеті в режимі он-лайн. Програмами компанії охоплено близько 70% населення області, сказала гендиректор.

 

Обласне радіо «Буковина» веде мовлення 18 годин на добу в діапазоні середніх та ультракоротких хвиль, а також понад 15 годин на тиждень (в середньому - 2 години 10 хвилин в день) в FM- діапазоні. Загалом на FM-частотах у цьому регіоні представлено 5 загальнонаціональних і регіональних радіомовників.

 

Також буковинці мають доступ до 13 загальнонаціональних телемовників, що здійснюють мовлення на 12-ти аналогових телеканалах.

 

За словами Любові Годнюк, ОДТРК працює у тісній співпраці з національними меншинами краю, а також з телерадіокомпаніями сусідньої Румунії.

 

Як повідомила представник Чернівецької облдержадміністрації в області зареєстровано 309 друкованих ЗМІ, 15 з яких - комунальні газети. 59 суб'єктів підприємницької діяльності займаються на території області книговиданням та книгорозповсюдженням. В області функціонує 267 торговельних об'єктів, де можна придбати книгу, в тому числі 36 магазинів, також 54 кіоски з продажу періодики.

 

Члени Колегії ухвалили рішення, відповідно до якого рекомендували Чернівецькій обласній державній адміністрації тримати під постійним контролем питання розвитку інформаційного простору області, оперативно реагувати на актуальні проблеми. А гендиректору Чернівецької ОДТРК рекомендували взяти активну участь у розбудові обласного сегменту Суспільного телебачення і радіомовлення, а в співпраці з Національною радіокомпанією України вжити заходів щодо розбудови сучасної мережі FM-діапазону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду