«Плюсплюс» та QTV по-різному бачать доцільність патріотичної пропаганди на дитячих каналах

«Плюсплюс» та QTV по-різному бачать доцільність патріотичної пропаганди на дитячих каналах

19 Вересня 2014
4991
19 Вересня 2014
13:03

«Плюсплюс» та QTV по-різному бачать доцільність патріотичної пропаганди на дитячих каналах

4991
«Плюсплюс» та QTV по-різному бачать доцільність патріотичної пропаганди на дитячих каналах
«Плюсплюс» та QTV по-різному бачать доцільність патріотичної пропаганди на дитячих каналах

Директор по маркетингу телеканалу «Плюсплюс» (група «1+1 медіа») Ірина Мельничук вважає, що дитячий канал не має права нав'язувати дитині будь-яке ставлення до України, а виконавчий директор телеканалу QTV Ілля Семенов переконаний, що патріотизм можна «обережно пропагувати». Про це вони заявили під час дискусії «Життя дитячих каналів», яка відбулася 18 вересня в рамках конференції «Телебачення як бізнес» на форумі Kiev media week-2014.

 

Керівники двох дитячих анімаційних телеканалів визначили, що мають різну аудиторію і бачення того, як з нею можна говорити про Україну.

 

«Ми чітко розділяємо грань, про що маємо право говорити з дитиною, а яка територія належить виключно батькам. Адже мами та тата довіряють нам свою дитину в той час, коли вони працюють чи зайняті іншими справами. Ми не вважаємо себе вправі давати дитині відповідь на те, як потрібно ставитися до України, її символіки та іншого. Як телеканал ми не хочемо вступати в конфлікт з батьками в цьому питанні. Ми велика країна, в населення якої є багато поглядів, в них інколи і дорослий може заплутатися», - зазначила пані Мельничук.

 

Проте в ефірі каналу незабаром вийде другий сезон анімаційного проекту «Це наше і це твоє», де в коротких відео розповідається про ті чи інші цікаві українські винаходи, традиції. «Цей проект йде з успіхом, проте він не пропагандистський. У ньому ми просто розповідаємо дітям, що в нашій країні є «прикольного», але навіть не кажемо слово «Україна». Це пізнавальна програма, з якої дитина може запам'ятати, що трембіта - найдовший музичний інструмент в світі, а наш літак «Мрія» найбільший в світі, бо у нього вміщається 50 слонів, або два кашалоти», - розповіла директор по маркетингу телеканалу «Плюсплюс».

 

Ірина Мельничук та Ілля Семенов дискутували, чи варто прищеплювати патріотизм на дитячих телеканалах

 

Ірина Мельничук звернула увагу аудиторії на те, що у каналу QTV інша позиція, адже вони зробили відеоролик з залученням музики українського гімну.

                         

«Ми справді запустили цей ролик, але тільки на нашому сайті в Інтернеті, в ефір ми його не ставили», - зазначив пан Семенов.

 

Він впевнений, що пропаганда на дитячому каналі можлива. «Просто будувати її треба ні в якому разі не за шаблонами радянської пропаганди, якої було багато в мультиках 70-80 років, я їх досі пам'ятаю», - сказав він.

 

Виконавчий директор наголосив, що з одного боку, не можна готувати дітей до війни, а з іншої - їм потрібно прищеплювати патріотизм.

«Патріотизм та любов до своє Батьківщини однозначно треба закладати, просто важливо робити це  робити це максимально акуратно і ніжно. Це дуже тонка грань. Всі ролики на нашому каналі, які містять якісь такі елементи, проходить дуже серйозний контроль редакторської ради, це вирішується не одноосібно, а декількома людьми. На відміну від "Плюсплюс", ми розмовляємо з дітьми радше як з дорослими, намагаючись бути одним з голосів, які на них впливають. Та і наша аудиторія - старша і в ній більше хлопців, яким не сподобається, якщо з ними розмовлятимуть як з маленькими», - зазначив пан Семенов.

 

Нагадаємо, телеканал «Плюсплюс» нещодавно анонсував співпрацю з американським каналом Nickelodeon та оновлений формат програми «Казка з татом».

 

«Детектор медіа»                              

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду