Продюсер Film.ua Ірина Костюк представила каталог українських форматів UA Formats

Продюсер Film.ua Ірина Костюк представила каталог українських форматів UA Formats

16 Вересня 2014
3852
16 Вересня 2014
13:14

Продюсер Film.ua Ірина Костюк представила каталог українських форматів UA Formats

3852
Продюсер Film.ua Ірина Костюк представила каталог українських форматів UA Formats
Продюсер Film.ua Ірина Костюк представила каталог українських форматів UA Formats

Продюсер компанії Film.ua Ірина Костюк презентувала об'єднаний каталог найуспішніших українських форматів UA Formats, які продакшни пропонуватимуть іноземним мовникам для продажу. Продюсер представила каталог під час в конференції-скринінгу телевізійних форматів Format Show, що проходив 15 вересня в рамках міжнародного медіафоруму Kiev media week.

 

Пані Костюк зазначила, що ідея створення такого каталогу «літала в повітрі давно», адже в Україні є шоу, якими можна пишатися і які слід просувати. «Багато українських форматів можуть похвалитися настільки істотними факторами успіху, що їм можуть позаздрити навіть визнані лідери. Ми фактично провели ревізію останніх 15 років нашого українського телебачення і зібрали в одному каталозі ті українські програми, правовласники яких навіть не замислювалися про те, що вони можуть бути продані за кордон в якості форматів», - зазначила Ірина Костюк.

 

Ірина Костюк (у центрі) переконана, що міжнародний телеринок зацікавиться оригінальними українськими форматами

 

До каталогу, укладеного англійською мовою, увійшло 14 українських форматів, які в різні роки транслювалися на телеканалах СТБ, «1+1», Новому каналі, «Інтері» та ICTV: «Караоке на Майдані», «Шанс», «Галопом по Європах», «Ревізор», «Свобода слова», «Чемпіонат зі стриптизу», «Хата на тата», «Врятуйте нашу сім'ю», «Все буде добре», «Джентельмени на дачі», «Школа доктора Комаровського», «Шиканемо», «Шкаф» та «НЛО».

 

Пані Костюк підкреслила, що каталог утворили саме успішні, унікальні проекти, які мали декілька сезонів, або навіть стали справжніми рекордсменами, як-от шоу «Караоке на Майдані», яке виходило на українському ТБ більше 10 років.

 

На конференції було продемонстровано також відеоролик про представлені в каталозі проекти.

 

Більше інформації про каталог можна дізнатися з офіційного сайту проекту.

 

Ірина Костюк повідомила, що зацікавлення до каталогу  вже виявили ​​компанії з США, Австралії та країн Скандинавії. Вперше на міжнародному рівні каталог буде представлено на ринку аудіовізуального контенту MipCom в Каннах (Франція), який пройде у жовтні.

 

Нагадаємо, Ірина Костюк нещодавно приєдналася до команди Film.ua, до того 3 роки працювала генеральним продюсером телеканалу ТЕТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3852
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду