detector.media
29.08.2014 19:58
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні

У жовтні в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться прем'єра авторського документального циклу «Україна. У пошуках себе», створеного відомим режисером-документалістом Ігорем Кобриним. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Рік тому на каналі «Україна» оголосили, що Ігор Кобрин знімає для них великий документальний проект під робочою назвою «Історія України», вихід якого в ефір планується на осінь 2014 року.

 

Масштабний документальний проект розповість про глибинні історичні процеси, які вплинули на саму основу формування державності України, та охоплює період, починаючи з XIII і до початку XX століття. «Період історії від розпаду Київської Русі до 1918 року все ще повний міфів і недомовок, при цьому, з точки зору творців фільму, незалежна країна не може існувати на тлі «прогалин» у власній історії. У документальному циклі «Україна. У пошуках себе» описані чотири переломні історичні етапи, які стали тими трагічними обставинами, коли Україна втрачала Європу, а Європа втрачала Україну, і, врешті-решт - наша країна розпадалася на частини», - повідомляє прес-служба.

 

Кількість серій, хронометраж циклу та інші подробиці канал «Україна» поки не повідомляє. Раніше повідомлялося, що готується декілька епізодів тривалістю до однієї години кожен. Було відомо, що у фільмі не планується реконструкцій - творці проекту використають інші оригінальні творчі рішення. Вихід документального фільму супроводжуватиме пост-ток-шоу з обговоренням побаченого.

 

«Ми з нашими східними сусідами розійшлися в XIII столітті, і поняття «народ», «держава», «нація» формувалися в абсолютно різних цивілізаційних умовах. В XVII столітті ми знову зійшлися і практично не впізнали один одного. Чому з однієї колиски Київської Русі вийшли такі різні діти? Тому що умови дорослішання були абсолютно різними. Історія східних слов'ян - це безперервна боротьба двох цивілізаційних виборів, і, волею доль, історія Південно-Західної Русі - це рух до європейської ідеї», - каже Ігор Кобрин, автор і режисер документального проекту «Україна. У пошуках себе».

 

Директор каналу «Україна» Марина Миргородська наголошує, що зараз держава Україна знаходиться на історичному повороті, і від того, як усе складеться далі - залежить доля цілої нації. «Але історія також пам'ятає безліч моментів, коли перед українським народом стояли непрості виклики. Своєчасний і актуальний проект «Україна. У пошуках себе» досліджує основоположні, «переломні» події в історичному минулому нашої країни. Завдяки йому глядачі дізнаються, чи можливо, використовуючи досвід наших предків, знайти відповіді на найактуальніші питання сьогодення», - пояснює вона задум циклу.

 

Документальний цикл Ігоря Кобрина спробує дати відповіді на запитання: чи є в історичному минулому України те, що обумовило останні події, що відбуваються в країні; чи можна передбачити подальший розвиток ситуації на підставі уроків минулого; наскільки погляд в глибину століть допоможе українцям зрозуміти себе і один одного, свої історичні корені і свої взаємини з сусідами.

 

Нагадаємо, раніше Ігор Кобрін зняв для каналу «Україна» резонансний п'ятисерійний документальний фільм «1941. Заборонена правда» про протистояння СРСР та Німеччини, який вийшов в ефір на початку 2013 року.

 

Довідка:

Ігор Кобрин - відомий український режисер-документаліст. Він є засновником і директором студії «Телекон». Лауреат міжнародних кінофестивалів у Чикаго і Х'юстон (США), Югославії. У 2008 році йому присвоєно звання «Заслужений діяч мистецтв України» - за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY