Держкіно оголошує сьомий конкурс кінопроектів і залучає до кіновиробництва телеканали

Держкіно оголошує сьомий конкурс кінопроектів і залучає до кіновиробництва телеканали

29 Серпня 2014
5139
29 Серпня 2014
18:41

Держкіно оголошує сьомий конкурс кінопроектів і залучає до кіновиробництва телеканали

5139
Держкіно оголошує сьомий конкурс кінопроектів і залучає до кіновиробництва телеканали
Держкіно оголошує сьомий конкурс кінопроектів і залучає до кіновиробництва телеканали

Державне агентство з питань кіно оголошує сьомий конкурсний відбір кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів. Пріоритет Держкіно - залучення до кіновиробництва телеканалів і створення телевізійних версій кінофільмів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

При подачі на сьомий конкурс кінопроектів, орієнтованих на широку глядацьку аудиторію, продюсерам необхідно надавати документи, що підтверджують зацікавленість в участі у створені фільму для загальнонаціональних телеканалів, а маркетингова стратегія та продюсерське бачення кінопроекту мають містити концепцію створення телевізійної версії фільму, йдеться в повідомленні.

 

Кінопроекти-учасники сьомого конкурсу будуть розглядатися у наступних сесіях: дитячі, дебютні, неігрові та анімаційні фільми, а також ігрові повнометражні національні та ігрові повнометражні ко-продукційні фільми. Також усі ігрові повнометражні фільми будуть додатково розділені за критерієм «авторське кіно» та «кіно, орієнтоване на широку глядацьку аудиторію».

 

На виконання доручення Кабінету Міністрів України для ігрових та неігрових фільмів буде також окремо створена тематична сесія «Подвиг героїв, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам'яті». Державні кіностудії братимуть участь у проекті на обов'язковій основі.

 

Держкіно також оголошує про початок оновлення складу Експертної комісії з питань кінематографії, яка оцінює конкурсні кінопроекти. До її складу мають право входити кінофахівці - представники творчих професій, кінознавці, продюсери, дистриб`ютори, демонстратори фільмів тощо.

 

Заявки на участь у сьомому конкурсному відборі прийматимуться з 30 вересня по 31 жовтня 2014 року. Рішення Експертної комісії за результатами розгляду кінопроектів у першому турі буде оголошено 30 листопада 2014 року. Повідомляється, що учасники шостого конкурсу також зможуть надати свої кінопроекти на сьомий конкурс, попередньо актуалізувавши їх згідно з новими вимогами.

 

Нагадаємо, Держкіно скасувало проведення шостого конкурсу, перший тур якого відбувся у грудні 2013 року. Таке рішення прийнято у зв`язку зі зменшенням планових показників державного фінансування кіновиробництва у 2014 році, неодноразовим перенесенням термінів проведення другого туру шостого конкурсу та з необхідністю перегляду його тематичної складової.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду