Кримськотатарський телеканал ATR пропонує телеглядачам стати його акціонерами

Кримськотатарський телеканал ATR пропонує телеглядачам стати його акціонерами

13 Серпня 2014
6996
13 Серпня 2014
20:15

Кримськотатарський телеканал ATR пропонує телеглядачам стати його акціонерами

6996
Кримськотатарський телеканал ATR пропонує телеглядачам стати його акціонерами
Кримськотатарський телеканал ATR пропонує телеглядачам стати його акціонерами

Кримськотатарський телеканал ATR пропонує своїм глядачам придбати частину акцій і стати співвласниками новоствореного відкритого акціонерного товариства «АТР груп». Про це йдеться на офіційному сайті каналу.

 

Стати акціонерами можуть громадяни Росії або України. Одна акція коштує 1000 рублів (363,29 грн.). Загалом телекомпанія готова продати 150 тисяч акцій, а це майже 55 мільйонів гривень.

 

«Це ні в якому разі не продаж каналу, - розповіла «Детектор медіа» заступник директора ATR Ліля Буджурова. - Ми поставили собі дві мети: перша і найголовніша - це "захисна подушка", [владі] легше "розібратися" з одним власником, ніж із цілим колективом акціонерів. Тому ми звертаємось до глядачів телеканалу, щоб вони нам допомогли в цьому юридичному питанні і нас не закрили. А друга мета - показати всьому світу, що ми не ЗМІ якоїсь одної приватної особи. Ми перший і єдиний у світі кримськотатарський канал».

 

Керівництво ATR не сподівається на великі капіталовкладення: «Ми розуміємо, що навряд чи в наших умовах канал стане прибутковим. І розуміємо, що від продажу акцій будуть маленькі гроші. Коли ми готували цей проект, то боялися, чи не знайдеться якась "своя" людина, яка скупить 50% акцій. Цього не буде», - запевнила пані Буджурова.

 

І додала, що в будь-якому випадку контрольний пакет акцій залишиться у нинішнього власника - бізнесмена Ленура Іслямова і жодні нові акціонери не зможуть змінити політику телеканалу.

 

Однак телеканал потребує фінансового вливання від телеглядачів: «Прогнози рекламного ринку дуже невтішні, - каже заступник директора ATR. - І немає ніяких прогнозів, що він хоча б підніметься до докризових показників минулого літа. Насправді, у телеканалу серйозні фінансові проблеми. Серйозні, але ще катастрофічні».

 

Проте канал ще може випускати власні нові проекти, додала Ліля Буджурова: «Ми старатимемось з усіх сил, аби показати, що не помремо і розвиватимемось далі».

 

Усі охочі придбати частину акцій можуть надсилати свої заяви до 21 серпня 2014 року на адресу телеканалу: 295049, Крим, м. Сімферополь, вул. Мамеді Емір-Усейна, 14, або заповнивши відповідну заяву на сайті.

 

23 серпня об 11-й годині, за адресою каналу ATR відбудуться установчі збори засновників та акціонерів відкритого акціонерного товариства «АТР груп», під час якого також обиратимуть керівні органи компанії. При собі слід мати паспорт громадянина Росії або України.

 

Дізнатися додаткову інформацію можна за телефонами: +79780779595, +380662433356 або електронною поштою: oao@atr.ua.

 

За даними державного реєстру, ліцензією на мовлення під логотипом ATR володіє сімферопольське ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант - СВ"», власниками якої є Ленур Іслямов (97,33%), Рефат Чубаров (1,62%), Мавілє Ісмаілова (0,97%) та Іса Хайбуллаєв (0,06%).

 

Нагадаємо, генеральний директор телеканалу ATR Ельзара Іслямова в інтерв'ю виданню «Крым.Реалии» повідомила, що прибутки каналу впали більш, ніж на 70%. При цьому вона спростувала чутки щодо можливого продажу телеканалу, але розповіла про плани акціонування каналу.

 

Пані Іслямова також повідомила, що ATR планує отримати російську ліцензію. Гендиректор телеканалу при цьому запевнила, що випуски новин українською мовою збережуться і надалі.

 

Навесні ATR збирав кошти з допомогою краудфандінгової платформи.

 

ATR - цілодобовий інформаційно-розважальний телеканал Криму, заснований у 2005 році. Значну частину ефіру займають програми власного виробництва. ATR позиціонує себе як «перший кримськотатарський канал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду