Робоча група Нацради розробить концепцію каналу іномовлення

Робоча група Нацради розробить концепцію каналу іномовлення

13 Серпня 2014
5198
13 Серпня 2014
19:46

Робоча група Нацради розробить концепцію каналу іномовлення

5198
Робоча група Нацради розробить концепцію каналу іномовлення
Робоча група Нацради розробить концепцію каналу іномовлення

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк і відповідальний секретар Катерина Котенко очолять робочу групу, яка найближчим часом має розробити концепцію державного каналу іномовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

 

Рішення створити робочу групу ухвалили 13 серпня учасники зустрічі, присвяченій розбудові українського іноземного мовлення, - члени Нацради і представники галузі й державних структур.

 

На думку учасників зустрічі, розвиток іномовлення нині є вкрай необхідним. Адже має існувати вибудувана державна система мовлення за кордоном через власний інформаційний ресурс. При цьому іномовлення має бути багатомовним. Можна виокремити чотири основні мовні вектори: англійський, російський, німецький та іспанський, які доцільно розвивати.

 

Як зазначила Катерина Котенко, завданням англомовного каналу має стати заповнення інформаційного вакууму про Україну, а російськомовного - «пробиття панцира» неправдивої пропагандистської інформації.

 

Під час зустрічі також обговорено наявні проблеми каналів, які нині ведуть іномовлення, і ситуацію тих каналів, на базі яких нині можливе створення іноземного мовлення.

 

Нагадаємо, влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, «Банківського телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine». Як розповів під час чату на «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, генеральний директор УТР Михайло Шматов уже підготував програму розбудови каналу іномовлення.

 

«Тривають переговори стосовно об'єднання з БТБ і«Першим Ukraine». Стримує тільки одне: потрібно внести зміни до закону про СМ і вивести УТР із переліку тих, на базі яких має бути створено СМ. Ще одна проблема - фінансова. В цьому році УТР заплановано 23 млн грн фінансування, цього явно недостатньо для створення повноцінного іномовлення. Наприклад, фінансування РІА «Новости» без телепроекту - 83 млн доларів, ІТАР-ТАСС - 23 млн доларів», - сказав пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду