Громадськість вимагає надати державному «Українському радіо» FM-частоти

Громадськість вимагає надати державному «Українському радіо» FM-частоти

12 Серпня 2014
5299
12 Серпня 2014
16:05

Громадськість вимагає надати державному «Українському радіо» FM-частоти

5299
Громадськість вимагає надати державному «Українському радіо» FM-частоти
Громадськість вимагає надати державному «Українському радіо» FM-частоти

Громадськість вимагає надати трьом радіоканалам «Українського радіо» радіочастоти у верхньому FM-діапазоні. Про це йдеться у відповідній заяві, яка зібрала вже майже 1000 підписів.

 

«"Українське радіо" забезпечувало всю повноту інформації про те, що діється в Україні і навколо неї, навіть у найскрутніші часи. І одночасно методично, з року в рік «Українське радіо» через руйнування проводового мовлення та штучне обмеження частотного ресурсу, втрачало свою аудиторію», - йдеться в заяві.

 

«Натомість у FM-діапазоні і нині добре себе почувають зовсім неукраїнські канали із зовсім неукраїнською інформаційною та музичною політикою, - стверджують активісти. - Нас, слухачів, позбавили можливості чути на своїй території своє радіо».

 

Підписанти вимагають від влади - Президента України, Кабінету міністрів України, Комітету з питань свободи слова та інформації, Держкомтелерадіо й Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - забезпечити три канали «Українського радіо» «частотним ресурсом у верхньому FM-діапазоні, а також зробити все можливе для відновлення роботи потужних передавачів на середніх хвилях та проводового мовлення».

 

До прикладу,  радіо «Промінь» в середньому по Україні має частоти від 67 до 73 МГц і його можуть слухати лише ті українці, які мають передавачі з широким діапазоном. Тож аби почути «Українське радіо», «потрібно спеціально іти на ринок або в магазин і шукати тільки певні моделі приймачів (як правило, як не дивно, китайського виробництва), які мають цей діапазон», - розповів «Детектор медіа» директор радіо «Промінь» Роман Коляда.

 

Він додав, що «в умовах інформаційної війни надмірна розкіш для держави - мати колосальний інформаційний ресурс у вигляді Національної радіокомпанії (НРКУ) і не мати мереж повноцінного поширення "Українського радіо"».

 

Найпоширенішим FM-діапазоном наразі є 88-108 МГц. На цих частотах працюють радіостанції «Шарманка», «Русское радио», Kiss-FM, Europa-plus та інші.

 

Нагадаємо, 17 липня Нацрада скасувала конкурс на 28 радіочастот, на який найбільше заявок подали НРКУ і радіо «Вести». НРКУ протестує

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду