«Еспресо TV» мовить на Луганщині на частоті зруйнованої ТРК «Акцент»

«Еспресо TV» мовить на Луганщині на частоті зруйнованої ТРК «Акцент»

8 Серпня 2014
4758
8 Серпня 2014
18:27

«Еспресо TV» мовить на Луганщині на частоті зруйнованої ТРК «Акцент»

4758
«Еспресо TV» мовить на Луганщині на частоті зруйнованої ТРК «Акцент»
«Еспресо TV» мовить на Луганщині на частоті зруйнованої ТРК «Акцент»

Супутниковий телеканал «Еспресо ТV» почав здійснювати ефірне мовлення на звільнених від терористів територіях Луганської області, використовуючи частоту телерадіокомпанії «Акцент» з міста Лисичанська Луганської області, устаткування якої було знищено внаслідок обстрілу її будівель. Про це повідомила прес-служба «Еспресо ТV».

 

Як розповіла «Детектор медіа» генеральний директор каналу Катерина Єрмолович, мовлення «Еспресо ТV» на ефірній частоті стало можливим після відповідного погодженням із Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення. Дирекція каналу звернулася до Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, а також до Нацради з питань телебачення та радіомовлення із пропозицією тимчасово дозволити мовлення «Еспресо TV» на частотах, які виявилися не задіяними в результаті пошкодження місцевих телевізійних редакцій у Лисичанську.

 

«Наша ініціатива була спричинена бажанням забезпечувати регіон оперативною інформацією, яка відсутня там за технічних причин. Всі домовленості щодо ретрансляції нашого каналу на відповідних частотах на сході України є тимчасовими, допоки ТРК "Акцент" не буде спроможна відновити своє мовлення у звичному форматі», - наголосила пані Єрмолович.

 

За її словами, передавач ТРК «Акцент» є доволі потужним. Він знаходиться в Лисичанську та його сигнал покриває практично всі прилеглі населені пункти, серед яких Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Краматорськ.

 

За даними єдиного державного реєстру телерадіоорганізацій, власником ТОВ «ТРК "Акцент"» є Лисичанська міська рада. Мовник володіє ліцензією на мовлення на 33 ТВК у Лисичанську (потужність передавача 100 Вт) та в цифровому мультиплексі МХ-5 у Лисичанську.

 

Засновник «Еспресо ТV» Микола Княжицький повідомив «Детектор медіа», що «Еспресо TV» виражає готовність до початку мовлення в усіх містах України, які будуть звільнятися від терористів у подальшому. «Ми готові узгоджувати ці умови з Концерном РРТ і платити за можливість мовлення, тому що нам важливо, аби на сході були українські інформаційні канали», - заявив пан Княжицький.

 

Катерина Єрмолович наголосила, що ситуація з інформаційним мовленням у регіоні є доволі складною, проте «Еспресо TV» вже отримав кілька десятків телефонних дзвінків від мешканців сходу із подякою за оперативне та об'єктивне інформування.

 

Раніше, 6 серпня засновник «Еспресо ТV» Микола Княжицький повідомив, що канал почав мовлення у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня ухвалила рішення про видачу ліцензії ТОВ «Новини-ТВ» на супутникове мовлення під логотипом «Еспресо TV» строком на 10 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду