«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today

«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today

21 Липня 2014
11809
21 Липня 2014
13:17

«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today

11809
«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today
«1+1 медіа» запускає міжнародний новинний телеканал Ukraine Today

11 серпня група «1+1 медіа» в тестовому режимі мовлення запустить міжнародний новинний телеканал Ukraine Today. Уже з 24 серпня мовлення відбуватиметься в повному обсязі. Про це повідомляє прес-служба групи.

 

За контентне наповнення каналу відповідатиме новостворена редакція, яка увійде до структури департаменту інформаційного мовлення «1+1 медіа». Генеральним продюсером телеканалу призначено Тетяну Пушнову, яка з вересня 2011 року обіймає посаду шеф-редактора ТСН. У редакції, окрім українців, також будуть працювати громадяни країн ЄС.

 

Мовлення вестиметься англійською мовою. Із часом планується розширення редакції, а також запуск мовлення каналу російською мовою.

 

Канал буде безкоштовним та доступним через супутник Hotbird у 2014 році на території Європи та вже з 2015 року на території США.

 

«Для нас, як однієї з провідних українських медійних компаній, важливо надати міжнародній спільноті доступ до реальних фактів та подій в Україні, Росії та країнах СНД. На жаль, останнім часом ми стали свідками широкомасштабної інформаційної війни з боку державних ЗМІ Росії. Ми вважаємо, що можемо на це відповісти, а саме об'єктивною інформацією, побудованою на принципах цивілізованого світу - з усіма точками зору, без брехні та перекручень. Ukraine today- наш внесок на підтримку європейського вибору України» - коментує Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа».

 

У контексті міжнародної команди Ukraine Today нагадаємо, що в ТСН уже є досвід співпраці з міжнародними журналістами. З травня журналісти центру новинного мовлення ВВС - New Broadcasting House у Лондоні - наживо виходять в ефір основного інформаційного випуску ТСН о 19.30 щопонеділка та щосереди, пропонуючи глядачам «1+1» міжнародний контекст актуальних подій, а також аналіз ключових британських і світових новин.

 

Запуск комерційного каналу іномовлення Ukraine Today 17 липня анонсував голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, не називаючи телегрупи, яка створює канал. За його словами, Ukraine Today інформуватиме за кордоном про те, що відбувається в Україні.

 

Держава теж планує створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine».

 

«1+1 медіа» вже володіє каналом іномовлення «1+1 International», який є міжнародною версією каналу «1+1». Також «1+1 медіа» володіє новинно-спортивним каналом УНІАН-ТБ, який транслює новини, аналітичні та публіцистичні програми, документалістику і спорт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11809
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3538 дн. тому
Цікаво, чи не звинуватить вас Russia Today в порушенні інтелектуальних прав? :D
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду