Донецький канал «Юніон» відправив працівників у відпустки та не випускає програм у прямому ефірі

Донецький канал «Юніон» відправив працівників у відпустки та не випускає програм у прямому ефірі

18 Липня 2014
4499
18 Липня 2014
18:47

Донецький канал «Юніон» відправив працівників у відпустки та не випускає програм у прямому ефірі

4499
Донецький канал «Юніон» відправив працівників у відпустки та не випускає програм у прямому ефірі
Донецький канал «Юніон» відправив працівників у відпустки та не випускає програм у прямому ефірі

Донецький телеканал «Юніон» продовжує працювати в зоні бойових дій, хоча більшість працівників перебувають у відпустках, а програми в прямий ефір не виходять. Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомила директор ТРК «Юніон» Наталія Захарченко.

 

«Телеканал "Юніон" продовжує працювати, перебуваючи в зоні бойових дій. Більшість співробітників 1,5 місяці перебувають у відпустках. Програми в прямому ефірі зараз не виходять. Новини в ефірі телеканалу виходять у вигляді рубрик. Журналісти служби новин переведені на віддалений режим роботи», - розповіла пані Захарченко.

 

За її словами, у зв'язку з необхідністю інформування населення, «Юніон» посилив роботу офіційного сайту - www.union.ua. «Найоперативнішу інформацію від наших журналістів можна отримати на нашому сайті. Журналісти сайту працюють для інформування населення щодня. Ми продовжуємо дотримуватися нашої редакційної політики подачі оперативної, об'єктивної і перевіреної інформації», - наголосила керівник каналу.

 

Телеканал з березня зазнавав тиску ДНР, розповіла пані Захарченко, не уточнюючи подробиць, оскільки співробітники каналу досі перебувають у зоні бойових дій і піддаються небезпеці.

 

 

Коментуючи повідомлення першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим'юк про увімкнення каналу «Юніон», який викреслили зі списку порушників закону, які ретранслюють пропаганду агресора, Наталія Захарченко повідомила, що 11 липня за рішенням Нацради було вимкнено цифрове ефірне мовлення телеканалу «Юніон» у місті Торезі.

 

«11 липня 2014 року телеканал "Юніон" за рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення був відключений у форматі мовлення Т2 в місті Торезі. На яких підставах і з якої причини ми потрапили до списку для відключення, нам невідомо. Ми вдячні Нацраді за оперативне реагування на це непорозуміння. На сьогодні мовлення в цьому місті відновлено», - розповіла керівник каналу.

 

16 липня на своїй сторінці у Facebook Ольга Герасим'юк написала: «Сьогодні ввімкнули макеєвський "Юніон" - викресливши зі списку порушників закону, що забороняє ретрансляцію пропаганди агресора. І хочу всім сказати: "Юніон" потрапив до списку з подачі громадських організацій помилково! Навпаки ми вдячні мужності співробітників цього ресурсу, які і під дулом автомата, перед погрозами особистій безпеці та життю родин з боку терористів залишилися громадянами Украіни! Будемо всіляко захищати іх!».

 

Нагадаємо, 4 березня на мітингу в Донецьку Павло Губарєв, який проголосив себе губернатором Донецької області, публічно висловив погрози захоплення телерадіокомпаній «Юніон» і «Донбас».

 

28 квітня сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали в Донецьку, у тому числі «Юніон».

 

8 травня представники так званої «Донецької народної республіки» захопили будівлю телеканалу «Юніон» у Донецьку.

 

25 травня в офіс телеканалу «Юніон» у Донецьку знов увірвалися озброєні люди, вимагаючи зміни редакційної політики.

 

«Детектор медіа»

 

Документ - із сайту каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду