«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі Oll.tv та «Укртелекому» 15 липня

«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі Oll.tv та «Укртелекому» 15 липня

14 Липня 2014
4937
14 Липня 2014
16:57

«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі Oll.tv та «Укртелекому» 15 липня

4937
«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі Oll.tv та «Укртелекому» 15 липня
«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі Oll.tv та «Укртелекому» 15 липня

15 липня «Медіа Група Україна» (МГУ), що належить СКМ Ріната Ахметова, запускає послугу IPTV під власним брендом інтернет-телебачення Oll.tv на базі інтернет-мереж телекомунікаційних операторів «Укртелеком» і «Вега». Про це в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» повідомив член наглядової ради МГУ Федір Огарков.

 

«Це "коробкове рішення", яке з'явиться в пунктах продажів "Укртелекому" 15 липня, - розповів пан Огарков. - Наш продукт - це сет-топ-бокс із підключенням до інтернету і телевізора. Для якісної та безперебійної роботи достатньо швидкості в 3-5 мегабіт».

 

IPTV-телебачення від МГУ коштуватиме від 39 до 159 гривень на місяць. Стандартний пакет (79 грн) буде давати доступ до відеоархіву Oll.tv. У максимальному пакеті налічуватиметься понад 130 каналів. Для порівняння, зараз «Воля» за акцією надає послугу IPTV від 30 грн / міс. У пакет входять 175 каналів, щоправда, на відміну від рішення Oll.tv, за оренду обладнання доведеться платити окремо - 10-12 грн на місяць.

 

Ще в лютому компанія «Діджітал Скрінз» (відеосервіс Oll.tv, що входить до складу холдингу «Медіа Група Україна» і надає послуги інтернет-телебачення за технологією OTT), отримала ліцензії провайдера IPTV на території 14 областей, а також Криму та Севастополя. У групі кажуть, що володіють ліцензіями для надання послуги на 60% території України і планують здобути й інші 40%, але, за словами пана Огаркова, цей процес може затягнутися через події на сході країни.

 

В МГУ сподіваються, що за рахунок синергії Oll.tv та «Укртелекому» їм вдасться збільшити кількість користувачів. Зараз «Укртелеком» - найбільший інтернет-провайдер в Україні, у нього близько 1,6 млн абонентів. «Ми плануємо протягом трьох років охопити понад мільйон абонентів», - розповів про плани IPTV пан Огарков.

 

Генеральний директор сервісу онлайн-телебачення Divan.TV Андрій Колодюк вважає, що серед абонентів «Укртелекому» таку послугу зможуть дозволити собі менше половини абонентів. «Необхідну швидкість для IPTV-сервісів буде мати не більше третини абонентів "Укртелекому", оскільки більшій кількості просто не вистачить швидкості» - зазначив пан Колодюк.

 

Але поки що жодному інтернет-провайдеру не вдалося продати IPTV третині своїх абонентів. Наприклад, найбільший гравець на цьому ринку - телекомунікаційний провайдер «Воля» - надає послугу IPTV 17 тис. клієнтів, тоді як усього в компанії понад 600 тис. абонентів.

 

Медіахолдинг не збирається обмежуватися співпрацею тільки з «Укртелекомом». Зараз група укладає договори з іншими інтернет-провайдерами, щоб їхні абоненти також мали можливість дивитися телебачення від Oll.tv.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду