5 канал покаже литовський докфільм «Між Німаном і Дніпром»

5 канал покаже литовський докфільм «Між Німаном і Дніпром»

20 Червня 2014
2451
20 Червня 2014
13:54

5 канал покаже литовський докфільм «Між Німаном і Дніпром»

2451
5 канал покаже литовський докфільм «Між Німаном і Дніпром»
5 канал покаже литовський докфільм «Між Німаном і Дніпром»

На 5-му каналі відбудеться прем'єра документальної телевізійної стрічки «Між Німаном і Дніпром» (Tarp Nemuno ir Dniepro) виробництва литовських кінематографістів про культурні та соціальні зв'язки України та Литви. Про це йдеться в анонсі програм 5-го каналу.

 

Стрічка частинами виходитиме в ефірі каналу з п'ятниці по неділю о 16.10.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», зйомки фільму «Між Німаном і Дніпром» тривали протягом місяця в 15 містах України - від Волині до Криму й Донбасу. Героями стрічки стали як литовці, що живуть і працюють в Україні, так і багато відомих українців, які мають особисті зв'язки з Литвою - музикант Олег Скрипка, політики та спортсмени Віталій Кличко і Олександр Волков, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, письменник Дмитро Чередниченко, журналіст Віталій Квітка та інші.

 

«В історії наших країн чимало спільного - пошуки самоідентичності, боротьба за свободу і незалежність, а також багато особистих історій», - зазначає творча група картини.

 

Режисер фільму Олекса Матвєєв, сценарист Інгріда Лаймутіте. У стрічці звучить музика гурту «Воплі Відоплясова».

 

 

 

Нагадаємо, фільм «Між Німаном і Дніпром»  визнано у Литві однією з найкращих телеробіт 2012 року.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду