«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»

«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»

3 Червня 2014
8002
3 Червня 2014
17:30

«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»

8002
«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»
«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»

Завтра, 4 червня, в рамках інтернет-холдингу «Українська правда» почне свою роботу інтернет-проект «Європейська правда». Про це «Детектор медіа» повідомив редактор і співзасновник проекту Сергій Сидоренко.

 

Новий підрозділ «Української правди» буде присвячено висвітленню діяльності європейських організацій. «Тематика сайту лежить у назві проекту. Йдеться про справи європейські, не лише про Євросоюз, а й інші органи, які утворюються навколо європейських країн. Все, що стосується Ради Європи та її органів, НАТО та інших організацій», - уточнює пан Сидоренко.

 

Ідея заснувати цей проект належить журналістам Сергію Сидоренку та Юрію Панченку, які залишилися без роботи після закриття газети «Коммерсанть-Украина». «Закриття газети дало нам імпульс роби те, про що ми більше мріяли, але ніяк не могли знайти ресурси та вільний час, щоб цим зайнятися», - розповідає пан Сидоренко.

 

Також над проектом працюють Анастасія Власенко і Тарас Семенюк.

 

Планується, що проект «Європейська правда» будуть фінансувати закордонні фонди. «Наразі проект фінансується Європейським фондом демократії. Перший транш від них ми вже отримали. Далі будемо подаватися на інше фінансування. З часом плануємо вийти на часткову або повну окупність. Але це питання не близької перспективи. Для нас є абсолютно принциповим, щоб у нас не було коштів від українських бізнес-структур. Бо в нас будуть матеріали економічного спрямування, які точно не будуть цікаві деяким структурам, які теоретично могли б нас спонсорувати, і ми будемо змушені про них писати», - коментує Сергій Сидоренко.

 

Керівник проекту впевнений, що з європейцями працювати комфортно, оскільки вони нормально ставляться до критики на свій рахунок. «Щоб не мати редакційних обмежень було ухвалено рішення орієнтуватися на стартовому етапі на європейців. З ними в цьому плані легше, бо вони не виставляють умов «не критикуйте нас». Перші статті, які я зараз готую, є досить ґрунтовними, але містять, мабуть, неприємну для європейців критику. Але критика - це привід і інструмент для того, щоб якимось чином поліпшуватися», - пояснює медійник.

 

«Європейська правда» планується як довгостроковий проект «Попри те, що початкове фінансування у нас не на тривалий період, у нас є розуміння, звідки ми плануємо брати кошти на подальше фінансування. І якщо все складеться, то принаймні до 2018 року у нас буде можливість працювати над сайтом. Далі я думаю, що окупність або часткова окупність дозволить нам фінансувати і за власні кошти, потреба у донорах зменшиться. Це буде багаторічний проект», - зауважує пан Сидоренко.

 

Доменне ім'я редакція поки що не розголошує, оскільки тривають останні допрацювання над сайтом. «Європейська правда» буде візуалізована в кольорах Євросоюзу.

 

Раніше Сергій Сидоренко був багаторічним спеціальним кореспондентом видавничого дому «Комерсант-Україна», спеціалізувався на темах зовнішньої політики та євроінтеграції. У березні 2013 року видавничий дім «Комерсант-Україна», що видавав щоденну ділову газету «Коммерсантъ Украина», припинив роботу. В Україні залишиться лише корпункт російської газети «Коммерсант».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду