detector.media
03.06.2014 17:30
«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»
«Українська правда» і Сергій Сидоренко запускають новий проект «Європейська правда»

Завтра, 4 червня, в рамках інтернет-холдингу «Українська правда» почне свою роботу інтернет-проект «Європейська правда». Про це «Детектор медіа» повідомив редактор і співзасновник проекту Сергій Сидоренко.

 

Новий підрозділ «Української правди» буде присвячено висвітленню діяльності європейських організацій. «Тематика сайту лежить у назві проекту. Йдеться про справи європейські, не лише про Євросоюз, а й інші органи, які утворюються навколо європейських країн. Все, що стосується Ради Європи та її органів, НАТО та інших організацій», - уточнює пан Сидоренко.

 

Ідея заснувати цей проект належить журналістам Сергію Сидоренку та Юрію Панченку, які залишилися без роботи після закриття газети «Коммерсанть-Украина». «Закриття газети дало нам імпульс роби те, про що ми більше мріяли, але ніяк не могли знайти ресурси та вільний час, щоб цим зайнятися», - розповідає пан Сидоренко.

 

Також над проектом працюють Анастасія Власенко і Тарас Семенюк.

 

Планується, що проект «Європейська правда» будуть фінансувати закордонні фонди. «Наразі проект фінансується Європейським фондом демократії. Перший транш від них ми вже отримали. Далі будемо подаватися на інше фінансування. З часом плануємо вийти на часткову або повну окупність. Але це питання не близької перспективи. Для нас є абсолютно принциповим, щоб у нас не було коштів від українських бізнес-структур. Бо в нас будуть матеріали економічного спрямування, які точно не будуть цікаві деяким структурам, які теоретично могли б нас спонсорувати, і ми будемо змушені про них писати», - коментує Сергій Сидоренко.

 

Керівник проекту впевнений, що з європейцями працювати комфортно, оскільки вони нормально ставляться до критики на свій рахунок. «Щоб не мати редакційних обмежень було ухвалено рішення орієнтуватися на стартовому етапі на європейців. З ними в цьому плані легше, бо вони не виставляють умов «не критикуйте нас». Перші статті, які я зараз готую, є досить ґрунтовними, але містять, мабуть, неприємну для європейців критику. Але критика - це привід і інструмент для того, щоб якимось чином поліпшуватися», - пояснює медійник.

 

«Європейська правда» планується як довгостроковий проект «Попри те, що початкове фінансування у нас не на тривалий період, у нас є розуміння, звідки ми плануємо брати кошти на подальше фінансування. І якщо все складеться, то принаймні до 2018 року у нас буде можливість працювати над сайтом. Далі я думаю, що окупність або часткова окупність дозволить нам фінансувати і за власні кошти, потреба у донорах зменшиться. Це буде багаторічний проект», - зауважує пан Сидоренко.

 

Доменне ім'я редакція поки що не розголошує, оскільки тривають останні допрацювання над сайтом. «Європейська правда» буде візуалізована в кольорах Євросоюзу.

 

Раніше Сергій Сидоренко був багаторічним спеціальним кореспондентом видавничого дому «Комерсант-Україна», спеціалізувався на темах зовнішньої політики та євроінтеграції. У березні 2013 року видавничий дім «Комерсант-Україна», що видавав щоденну ділову газету «Коммерсантъ Украина», припинив роботу. В Україні залишиться лише корпункт російської газети «Коммерсант».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY