На «Інтері» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Іван Сила»

На «Інтері» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Іван Сила»

29 Травня 2014
4918
29 Травня 2014
16:16

На «Інтері» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Іван Сила»

4918
На «Інтері» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Іван Сила»
На «Інтері» відбудеться телевізійна прем’єра фільму «Іван Сила»

У суботу, 7 червня, о 22:35 на телеканалі «Інтер» відбудеться телевізійна прем'єра українського фільму для сімейної аудиторії «Іван Сила», що вийшов у прокат у 2013 році. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Автори сценарію і режисери - Віктор Андрієнко та Ігор Письменний.

 

У фільмі знялася ціла плеяда українських зірок - атлети Дмитро Халаджі (виконавець головної ролі) і Василь Вірастюк, актори Ольга Сумська, Лесь Задніпровський, Богдан Бенюк, Борис Барський, Олексій Вертинський, Віктор Андрієнко, Ігор Письменний, Сергій Романюк, Володимир Комаров.

 

Один з найкращих фільмів українського виробництва знятий за мотивами книги українського письменника Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Прототипом головного героя стрічки став легендарний український цирковий силач Іван Фірцак.

 

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття. Всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, у справжній фортеці, у справжньому цирку. Всі до єдиного люди в кадрі, включаючи численну масовку, одягнені в історичні костюми, надані для картини чеської студією «Баррандов». Під час зйомок було задіяно 20 польських ретро-автомобілів. Посуд, старовинні речі, газети, меблі і т.д. надані приватними колекціонерами та музеями.

 

Усі видовищні та силові трюки виконані у фільмі наживо. У стрічці знялося більше 4000 тисячі акторів масових сцен. Всі циркові сцени знімалися в справжньому цирку-шапіто в Києві.

 

Більшість європейських сцен знято в Чернівцях, а також у Кам'янці-Подільському. Частина зйомок була здійснена на батьківщині Івана Фірцака - в Іршавському районі Закарпатської області, в будинку родини Фірцаків.

 

Творці «Івана Сили» здобули низку нагород у конкурсах. Автор книги Олександр Гаврош - переможець у конкурсі «Коронація слова» у 2011 році (I місце в номінації «П'єси для дітей») за п'єсу «Цирк Івана Сили». Автори сценарію Віктор Андрієнко та Ігор Письменний - переможці в «Коронації слова» у 2012 році (I місце в номінації «Кіносценарії для дітей») за кіносценарій фільму «Іван Сила».

 

Творчий колектив стрічки здобув премію імені Лесі Українки за кращі твори для дітей та в номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва». Також фільм «Іван Сила» отримав диплом журі Дитячого конкурсу 43-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду