Фільм «Хайтарма» на «1+1» здобув високі рейтинги

Фільм «Хайтарма» на «1+1» здобув високі рейтинги

19 Травня 2014
4397
19 Травня 2014
17:36

Фільм «Хайтарма» на «1+1» здобув високі рейтинги

4397
Фільм «Хайтарма» на «1+1» здобув високі рейтинги
Фільм «Хайтарма» на «1+1» здобув високі рейтинги

17 травня в ефірі телеканалу «1+1» художній фільм «Хайтарма» виробництва кримськотатарського телеканалу АТR, визнаний найкращим кінофільмом України 2013 року, здобув показники, вище середніх каналу. Відповідні дані «Детектор медіа» отримала в Індустріальному телевізійному комітеті.

 

За аудиторією «18-54, вся Україна» стрічка здобула рейтинг 1,76%, частку 13,51%. У великих містах (аудиторія «18-54, 50 тис.+») «Хайтарма» зацікавила глядачів іще більше - рейтинг 1,85%, частка 14,10%.

 

При цьому середні показники «1+1» за 20-й тиждень 2014 року (12-18 травня) за аудиторією «18-54, вся Україна» становили: рейтинг 1,5%, частка 9,68% («за 18-54, 50 тис.+»: рейтинг 1,34%, частка 8,82%.

 

«Хайтарма» транслювалася на «1+1» опівночі і тривала півтори години.

 

Цього ж дня, 17 травня, «Хайтарму» о 22:00 показав кримськотатарський телеканал ATR. Однак ATR не є учасником панелі телевізійних вимірювань, і його показники відсутні у звітах.

 

Показ фільму на «1+1» та ATR був приурочений до 70-ї річниці депортації кримських татар.

 

«Хайтарма» («Повернення») - перший кримськотатарський повнометражний художній фільм, створений АТR. Стрічка заснована на реальних подіях і розповідає про трагічну дату в історії кримськотатарського народу - 18 травня 1944 року, початок сталінської депортації кримських татар. Головним героєм виступає льотчик, двічі герой Радянського Союзу, Аметхан Султан, який у травні 1944-го після звільнення Севастополя їде в відпустку у рідну Алупку. На його очах і розгортається виселення з домівок цілого народу.

 

Режисер і виконавець головної ролі - Ахтем Сейтаблаєв.

 

Раніше, у березні, фільм уже транслювався в ефірі «Громадського телебачення» та на Майдані Незалежності.

 

В український прокат «Хайтарма» вийшла 17 травня 2013 року, проте, за словами творців картини, із широким прокатом в Україні у них не склалося.

 

«Хайтарма» здобула російську кінопремію «Ніка» у номінації «Найкраща картина країн СНД та Балтії», а також премію Національної спілки кінематографістів України у номінаціях «Найкращий фільм року» та «Найкращий ігровий фільм».

 

Дані дослідження телевізійної аудиторії належать ІТК, надані ІТК. Розрахунок показників здійснено для населення віком 18-54, вибірки «Вся Україна», «50 тис.+». Дані відображено за показниками рейтингу та частки. Детальніше про показники читайте в глосарії ІТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду