Телеканал Ахметова «Донбас» теж зник з ефіру в Донецькій області

Телеканал Ахметова «Донбас» теж зник з ефіру в Донецькій області

28 Квітня 2014
4746
28 Квітня 2014
21:25

Телеканал Ахметова «Донбас» теж зник з ефіру в Донецькій області

4746
Телеканал Ахметова «Донбас» теж зник з ефіру в Донецькій області
Телеканал Ахметова «Донбас» теж зник з ефіру в Донецькій області

У понеділок, 28 квітня, о 18:30 телеканал «Донбас», що входить до медіахолдингу Ріната Ахметова, з незалежних від мовника причин став недоступним у пакеті цифрового мовлення, а також частково недоступним в аналоговому і кабельному мовленні на території Донецької області. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Раніше стало відомо, що невідомі озброєні люди відключили на Донбасі цифрове мовлення українських телеканалів, а також аналоговий ефір Першого національного та 5-го каналу.

 

«Донбас» запевняє, що його технічні фахівці роблять усе для того, щоб відновити повноцінне мовлення. На даний момент ефір телеканалу «Донбас» у Донецькій області частково доступний в аналоговому і кабельному мовленні, а також в онлайн мовленні, в тому числі і в сервісі Ustream.

 

Мовлення телеканалу «Донбас» у Луганській, Дніпропетровській і Запорізькій областях станом на вечір 28 квітня здійснюється у звичайному режимі.

 

Нагадаємо, 27 квітня, відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські: «Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на 27-му каналі (канал ОДТРК) запустити канал Донецької народної республіки».

 

28 квітня сепаратисти, які захопили донецький телецентр, увімкнули російський телеканал «Россия 24» на частоті 27-го каналу, на якому за ліцензією має мовити Донецька обласна державна телерадіокомпанія. Водночас генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк запевнив «Детектор медіа», що мовлення російського телеканалу «Россия 24» організовано на базі Донецької ОДТРК і втручання у діяльність Донецької філії РРТ не відбувалося, інші українські канали залишалися в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду