detector.media
17.04.2014 16:25
У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)
У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)

17 квітня у Краматорську озброєні нападники захопили телевежу Концерну РРТ. Про це йдеться в листі в. о. гендиректора Концерну РРТ Костянтина Захаренка до голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

«О 14.45 17.04.2014, в м. Краматорську, с. Ясногоровка, вул. Кірова 699 на територію проникли 10 озброєних осіб, які розосередилися по периметру та отримали доступ до обладнання. Мобільний зв'язок із співробітниками перервався у зв'язку з  позбавленням їх мобільних телефонів. Вимог нападники не висувають, що свідчить про те, що захоплення відбулося за планом та має на меті створення загрози інформаційному простору України та припинення державного мовлення в даному регіоні», - йдеться в листі.

 

Як повідомляють «Новости Донбасса», загарбники вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. За даними видання, захоплена телевежа забезпечує телевізійним сигналом не лише Краматорськ, а й Слов'янськ, Горлівку та Макіївку.

 

Зі слів пана Захаренка, це захоплення стратегічно важливого об'єкту Концерну стало результатом невиконання доручення прем'єр-міністра України від 20 березня, яким забезпечення охорони та оборони об'єктів Концерну РРТ було покладено на Міністерство внутрішніх справ.

 

Пан Захаренко просить голову Держслужби спецзв'язку негайно втрутитися в забезпечення охорони й оборони об'єктів Концерну РРТ.

 

Керівник Концерну РРТ нагадує, що секретар РНБО Андрій Парубій доручив посилити охорону об'єктів Концерну РРТ. А прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поклав забезпечення охорони та оборони об'єктів Концерну РРТ на МВС. Однак МВС, зі слів пана Захаренка, відмовило: «Незважаючи на це, Міністерство внутрішніх справ листом від 4 квітня 2014 р. ... відмовило в охороні і обороні об'єктів Концерну РРТ з посиланням на постанову КМУ від 2000 року № 1883-034 "Про затвердження переліків об'єктів державного значення, що підлягають охороні та обороні в умовах надзвичайного стану і особливого періоду" та наказу МВС № М-07 від 12.1.2009 року. Вказані у відповіді МВС нормативні акти, жодним чином не стосуються заходів збереження належного рівня безпеки інформаційного простору України».

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» Костянтин Захаренко розповів, що протягом кінця березня - початку квітня було зафіксовано шість спроб проникнення на об'єкти Концерну РРТ в різних регіонах України. Однак під посилену охорону було взято лише один об'єкт Концерну РРТ.

 

«Незважаючи на те, що були доручення і прем'єр-міністра, і секретаря РНБО посилити охорону та оборону, лише один об'єкт в Україні взято під охорону. Ми чекаємо, щоби під посилену охорону були взяті приблизно 40 основних об'єктів, які забезпечують інфраструктуру для держави в галузі інформаційної безпеки. Бо зараз перед нами стоїть необхідність не просто хуліганів ловити, а вберегти нашу інфраструктуру від дій диверсійного характеру», - розповів пан Захаренко.

 

Нагадаємо, що в Криму об'єкти Концерну РРТ були захоплені сепаратистами одними з перших, в один день з Верховною Радою Криму.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Вікіпедія»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY