Віталій Сич планує запустити новий тижневик за гроші Томаша Фіали в травні, сайт – у червні

Віталій Сич планує запустити новий тижневик за гроші Томаша Фіали в травні, сайт – у червні

11 Квітня 2014
6221
11 Квітня 2014
18:59

Віталій Сич планує запустити новий тижневик за гроші Томаша Фіали в травні, сайт – у червні

6221
Віталій Сич планує запустити новий тижневик за гроші Томаша Фіали в травні, сайт – у червні
Віталій Сич планує запустити новий тижневик за гроші Томаша Фіали в травні, сайт – у червні

Колишній головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич планує випустити перший номер нового тижневика, над яким він працює, у травні, напередодні виборів, а сайт запустити у червні. Пан Сич підтвердив, що інвестором проекту є чех Томаш Фіала, співвласник найбільшої інвестиційної компанії України Dragon Capital. Про подробиці нового проекту пан Сич написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Проект поки що не має назви - вона в процесі реєстрації. Зі слів пана Сича, це не так просто, оскільки назви, які придумує редакція, виявляються вже зайнятими.

 

«Робимо ми не іноземну франшизу, а свій український проект. Тому крім назви, потрібно придумати нову структуру..., розробити новий дизайн (це складніше), позиціонування, знайти офіс (це виявилося найскладнішим, як не дивно), купити меблі, зробити в офісі мережу під себе, найняти відсутніх людей в редакцію і комерційні служби, і багато іншого. У всіх напрямках є чіткі ідеї та напрацювання», - розповів пан Сич.

 

З його слів, щонайменше половину команди журналу вже набрано, на сайті поки менше людей. «Кістяк команди - люди, які багато років пропрацювали зі мною в «Корреспонденте», але будуть і нові люди, сам проект заснований на цінностях особистих і економічних свобод, як власне і було те, що ми робили до цього», - написав головред і додав, що редакції друкованого та онлайн-видань будуть тісно співпрацювати: всі автори журналу публікуватимуться також і на сайті.

 

«Пройшла інформація , що ми робимо ставку на російських журналістів. Це не зовсім так , ми робимо ставку на українських журналістів. З більш ніж 50 журналістів росіянин буде один - Ваня Яковина з Lenta.ru, він учора з боями прорвався в Україну. Ну, може два. А в «Корреспонденте» у нас було три росіянина. Ще, можливо, буде американець (як домовимося), з ними мені навіть звичніше працювати, все-таки більше 10 років ми (KP Media, що видавала колись «Корреспондент». - ТК) були американською компанією. Будуть розумні і хороші люди з Криму, які поїхали звідти, як тільки туди увійшла РФ», - розповів пан Сич.

 

Головред запевнив, що за проектом немає жодного політика, інвестором є лише Томаш Фіала: «З ним ми домовилися швидко. Він не хоче втручатися в редакційну частину, але хоче, щоб в Україні було якнайбільше незалежних і впливових видань, політика яких не змінювалася б після кожних виборів і зміни влади. Ми ніяк не пов'язані ні з одним політиком, і вважаємо це важливим для подібного роду видань».

 

«Звичайно ж, це не благодійність. Сайт і журнал повинні заробляти гроші, зрозуміло, що не відразу, а з часом. Незважаючи на вкрай важкі для ринку часи, це мене не дуже лякає, ми по-іншому ніколи і не працювали», - додав пан Сич.

 

Також пан Сич пропонує охочим працювати в новому проекті надсилати резюме йому у Facebook та на адресу newjournalist2014@gmail.com. Проекту потрібні редактори і журналісти на сайт, а також кілька журналістів, редакторів і літредактори для журналу.

 

Нагадаємо, що над запуском тижневика ділового спрямування та інформаційного сайту також працює команда закритої в березні газети «Коммерсантъ-Украина». Запуск проекту планується на травень-червень.

 

Крім того ще восени 2013 року з'явилася інформація, що в Україні може почати виходити діловий журнал Fortune, над запуском якого працює колишній головний редактор журналу «Forbes Украина» Володимир Федорін, а інвестором проекту може бути Джед Санден. За інформацією «ЛігаБізнесІнформ», запуск цього проекту планується на вересень, але пан Федорін говорити про свої плани поки не готовий.

 

Як писала «Детектор медіа», Віталій Сич 18 листопада 2013 року залишив посаду головного редактора журналу «Корреспондент» після закриття угоди з придбання UMH Group структурами Сергія Курченка. Пан Сич очолював журнал понад 10 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду