Віталій Сич набирає команду для нового тижневика

Віталій Сич набирає команду для нового тижневика

10 Квітня 2014
7655
10 Квітня 2014
13:58

Віталій Сич набирає команду для нового тижневика

7655
Віталій Сич набирає команду для нового тижневика
Віталій Сич набирає команду для нового тижневика

Екс- головред журналу «Корреспондент» Віталій Сич готує до запуску новий тижневик. Назви проект поки що не має. Про це пише «ЛігаБізнесІнформ».

 

Пан Сич запевняє, що чітких планів виходу поки немає - ведеться лише попередня підготовка. Проте останні три тижні він активно набирає людей у свій проект. За даними «ЛігаБізнесІнформ», запуск планується наприкінці травня. Двоє потенційних співробітників розповіли, що пан Сич збирається запускати одночасно сайт і журнал. Концепція друкованого видання - максимально близька до «Корреспондента» - суспільно-політичний тижневик.

 

За даними «ЛігаБізнесІнформ», ключові редактори і кілька журналістів уже дали згоду на роботу. В основному це співробітники, які залишили «Корреспондент» після того, як журнал разом з усім УМХ (UMH Group) придбав Сергій Курченко. Також до нового проекту вже погодився приєднатися екс-журналіст російського інтернет-видання Lenta.ru, який звільнився через цензуру, Іван Яковина (10 квітня, коли він їхав до пана Сича на переговори про подальшу співпрацю, його не хотіли пускати до України прикордонники). Також пан Сич планує запросити ще одного екс -кореспондента Lenta.ru Іллю Азара.

 

На початку року на медіаринку з'явилася інформація, що інвестором нового проекту пана Сича буде перший видавець «Корреспондента» Джед Санден. Пізніше в якості фінансового партнера пана Сича називали Петра Порошенка, який встиг побути співвласником «Корреспондента» з квітня 2011-го по квітень 2013-го.

 

Свого інвестора Віталій Сич не називає. Але три учасники медіа-ринку розповіли «ЛігаБізнесІнформ», що основним інвестором став засновник і гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала. Отримати його коментар виданню не вдалося.

 

За інформацією «ЛігаБізнесІнформ», пан Фіала і пан Сич давні знайомі. Dragon Capital розміщував акції KP Media (перший видавець «Корреспондента») на біржі ще у 2006 році.

 

Теоретично для Dragon Capital фінансування журналу може розглядатися як інвестиція. Компанія працює як фонд прямих інвестицій, наприклад, вони вклали гроші в сервіс онлайн-платежів Portmone.com та оператора зовнішньої реклами «Прайм Груп».

 

Нагадаємо, що над запуском тижневика ділового спрямування та інформаційного сайту також працює команда закритої в березні газети «Коммерсантъ-Украина». Запуск проекту планується на травень-червень.

 

Крім того ще восени 2013 року з'явилася інформація, що в Україні може почати виходити діловий журнал Fortune, над запуском якого працює колишній головний редактор журналу «Forbes Украина» Володимир Федорін, а інвестором проекту може бути Джед Санден. За інформацією «ЛігаБізнесІнформ», запуск цього проекту планується на вересень, але пан Федорін говорити про свої плани поки не готовий.

 

Як писала «Телекритка», Віталій Сич 18 листопада 2013 року залишив посаду головного редактора журналу «Корреспондент» після закриття угоди з придбання UMH Group структурами Сергія Курченка. Пан Сич очолював журнал понад 10 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду